Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL - 16. nedēļas apskats

NFL - 16. nedēļas apskats
Toms Breidijs (Nr.12) un
Vonijs Holidejs (Nr.91).
Foto: AP

eSports.lv piedāvā iepriekšējās nedēļas nogalē notikušo Nacionālās Futbola Līgas (NFL) 16. nedēļas interesantāko un svarīgāko spēļu apskatu.

Likās jau, ka intriga cīņā par to, kura komanda tad galu galā uzvarēs NFC konferencē - Dalasas "Cowboys" vai Grīnbejas "Packers" - ir atgriezusies, taču, tāpat kā pirms nedēļas Dalasa, svētdienas pēcpusdienā paklupa arī Grīnbeja - neviena negaidīta sagrāve 7:35 izbraukumā pret principiālajiem pretiniekiem Čikāgas "Bears" nozīmē vien to, ka "Cowboys" var atviegloti uzelpot. Pēdējā šīs sezonas spēlē Dalasai neko vairs nevajadzēs, un to varētu mēģināt izmantot viņu pretinieki no Vašingtonas, kas vēl nav droši par spēlēšanu play-off. Atskaitot Raiena Granta rezultatīvo 66 jardu skrējienu, ko pozitīvu Grīnbejas spēlē ar Čikāgu grūti atzīmēt. Protams, visam kronis bija Džona Raiena neveiksmes atsitienu izpildīšanā. Divi bloķēti atsitieni un viens 9 jardu sitiens - ko tādu pat datorspēlēs diez vai bieži gadās redzēt.

Uzelpot var arī Ņujorkas "Giants" - pēdējā ceturtdaļā veiktais 21:0 izrāviens pret Bufalo "Bills" ļāva izraut tik ļoti nepieciešamo uzvaru un garantēt vietu izslēgšanas spēlēs. Ja tas neizdotos, ļoti iespējams, ka Ņujorkai pēdējā kārtā būtu noteikti jāgūst uzvara pret... Jaunanglijas "Patriots", kas sestdien centīsies gūt sešpadsmito uzvaru sešpadsmit spēlēs un ierakstīt savu vārdu NFL vēsturē.

Vēl viena spēle, kas prasa ievērību, ir "Bengals" uzvara savās mājās pret "Browns". Šī spēle gan dažādu zinātāju izteikumos tika minēta kā nedēļas reālākais favorītu ("Browns") klupiens, taču negribējās ticēt, ka "tīģeri" saņemsies un uzveiks viesus no Klīvlendas. Taču tas notika, un "Bengals" fani var sev uzdot jautājumu - kur šī aizsardzība (4 pārtvertas piespēles!) bija visu sezonu? Ar šādu spēli komanda tikpat labi būtu varējusi šobrīd atrasties Klīvlendas pozīcijā. No otras puses, tā šobrīd nebūt nav pati labākā, kurā atrasties. "Browns" tagad jācer uz Tenesī "Titans" zaudējumu pret Peitona Meninga "Colts".

Kā jau tik atlētiskos kontaktsporta veidos kā amerikāņu futbols, nedēļa atkal nav pavadīta bez savainojumiem. Par Pitsburgas "Steelers" pussarga Villija Pārkera savainojumu jau varējāt lasīt šīs kārtas pieteikuma rakstā pirms nedēļas. Potītes savainojumā iedzīvojās arī Dalasas "Cowboys" kolorītais malējais uzbrucējs Terels Ovenss, kurš pagājušajā nedēļā papildus futbola spēlēšanai sev raksturīgajā stilā paspēja "pazīmēties" ASV masu medijos, iesakot komandas saspēles vadītāja Tonija Romo draudzenei Džesikai Simpsonei turpmāk nerādīties komandas stadionā (daudzi uzskata, ka tieši viņas klātbūtne vainojama Romo neveiksmīgajā sniegumā pirms nedēļas). Dažāda smaguma traumas ir vēl vairāku komandu līderiem - Brendons Džeikobss ("Giants"), Ankvans Boldins un Lerijs Ficdžeralds ("Cardinals"), Markess Kolstons ("Saints"), Ladeinjans Tomlinsons ("Chargers") - tie ir tikai daži no spēlētājiem, kas nedēļas nogalē, visticamāk, saņems brīvdienu vai spēlēs tikai tik daudz, cik būs absolūti nepieciešams komandai. Un komandas, kas gatavojas "play-off" turnīram, savus līderus pietaupīs jebkurā gadījumā. Savainojumi un nogurums ir pēdējais, ko vajag "play-off" priekšvakarā.

Nacionālā Futbola līga.

16.kārtas spēļu rezultāti


Sentluisas "Rams" - Pitsburgas "Steelers" 24:41

Karolīnas "Panthers" - Dalasas "Cowboys" 13:20

Džeksonvilas "Jaguars" - Oklendas "Raiders" 49:11

Ņūorleānas "Saints" - Filadelfijas "Eagles" 23:38

Detroitas "Lions" - Kanzassitijas "Chiefs" 25:20

Sinsinati "Bengals" - Klīvlendas "Browns" 19:14

Čikāgas "Bears" - Grīnbejas "Packers" 35:7

Bufalo "Bills" - Ņujorkas "Giants" 21:38

Indianapolisas "Colts" - Hjūstonas "Texans" 38:15

Arizonas "Cardinals" - Atlantas "Falcons" 30:27

Sanfrancisko "49ers" - Tampabejas "Buccaneers" 21:19

Sietlas "Seahawks" - Baltimoras "Ravens" 27:6

Jaunanglijas "Patriots" - Maiami "Dolphins" 28:7

Tenesī "Titans" - Ņujorkas "Jets" 10:6

Minesotas "Vikings" - Vašingtonas "Redskins" 21:32

Sandjego "Chargers" - Denveras "Broncos" 23:3

Izmantotie resursi:

www.nfl.com

www.espn.com

  -3 [+] [-]

, 2007-12-28 14:31, pirms 16 gadiem
cik esmu dzirdeejis te speelee viens latvietis

  +2 [+] [-]

, 2007-12-28 14:39, pirms 16 gadiem
Bumerangs_gulbene_ask_fans 2

Pols Grasmanis?
Viņš jau sen nespēlē...

  +2 [+] [-]

, 2007-12-28 14:57, pirms 16 gadiem
Jā, sen jau vairs nespēlē. Un kas nu viņš par ''lativieti'' nez vispār ir, labi ja pāris vārdus mūsu valodā zin.

Labs raksts, Viestur. Turpini rakstīt arī par post-season.

     [+] [-]

, 2007-12-28 15:05, pirms 16 gadiem
Nav kādas ziņas cik nopietna trauma Tomlinsonam?

     [+] [-]

, 2007-12-28 15:12, pirms 16 gadiem
Cik es zinu, nekas sevišķi nopietns nav - hroniska mikrotrauma. Sarakstā viņu iekļāvu, jo šaubos, ka pret Oklendu viņš tiks sevišķi daudz izmantots - gan jau viņu pietaupīs izslēgšanas spēlēm.

     [+] [-]

, 2007-12-28 15:38, pirms 16 gadiem
Njā.... nu Grīnbejas un Čikāgas spēle bija kaut kāds psc... sen nebiju TĀDUS puntus redzējis... arī uzbrukumā Packers spēle galīgi negāja... gan atliek piebilst, ka Čikāgā bija tad laikam -7 pēc celsija.... un Favre diezgan slikti spēlē pie zemas temperatūras (un kas dīvaini... slikti tikai izbraukumā!!!)! QB reitings viņam arī bija vienkārši briesmīgs....

     [+] [-]

, 2007-12-28 16:41, pirms 16 gadiem
neliels šoks bija redzēt, ka Boldinam un Fizdžerakdam no Cardinals arī abiem traumas. lieki piebilst, ka tie ir labākie WR komandā, un arī vieni no top WR līgā. sāpīgs zaudējum Cardinals. tagad būs pēdējiem WR, TE un ūdenspuikām jāpiespēlē.

     [+] [-]

, 2007-12-28 16:47, pirms 16 gadiem
plz iemetat linku kur online vareja skatities

     [+] [-]

, 2007-12-28 16:50, pirms 16 gadiem
Mixes

Fitzdžeralds un Boldins, protams, ir monstri, bet "Cards" vēl ir tāds puika kā Braients Džonsons. Pie tam nevajag aizmirst, ka Ankvans un Larijs nav vienīgie stāri komandā, jo tieši Arizonā spēlē Eddžerins Džeimss!

     [+] [-]

, 2007-12-28 16:59, pirms 16 gadiem
Juri

Protams, protams, ka viņi nav vienīgie stāri. Es tikai izcēlu viņus starp WR. Džeimss man pašam ļoti simpatizē, arī par Warneru nevajag aizmirst, NFL leģenda manā uztverē. Braientu Džonsonu gan neesmu ievērojis, iespējams tāpēc, ka tik daudz Džonsonu līgā