Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Viks atgriežas, "Eagles" uzvar

Juris Miņins
Juris Miņins

Viks atgriežas, "Eagles" uzvar
Maikls Viks
Foto: AFP

Nacionālās futbola līgas (NFL) laukumos nu jau oficiāli ir atgriezies saspēles vadītājs Maikls Viks, kurš pārstāv Filadelfijas "Eagles" komandu, un aizvadītajā naktī viņiem palīdzēja uzveikt Džeksonvilas "Jaguars" ar 33:32.

Maikls Viks, lai arī nespēlēja ilgi, paspēja apklusināt lielāko daļu skeptiķu, kuri uzskatīja, ka futbolists vairs nevarēs spēlēt tādā līmenī kā pirms diviem gadiem (Atgādināsim, ka Maikls Viks 23 mēnešus bija spiests pavadīt cietumā par nelikumīgu suņu cīņu organizēšanu un likmju pieņemšanu uz tām). Četras precīzas piespēles no četrām, gūti 19 jardi, bet vienīgo reizi uzbrūkot pašam tika gūts vēl viens jards. Šāds sniegums lika Filadelfijas līdzjutējiem, kuri, jāatzīst, bija aizpildījuši vien pusi no visām stadiona vietām, Vikam veltīt pamatīgas ovācijas.

"Mana vienīgā vēlme bija atkal spēlēt, palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras", pēc spēles sacīja pats Viks, "iepriekšējais manas dzīves posms nebija viegls, tāpēc tagad, kad iznācu laukumā un izdzirdēju ovācijas, man tas bija divtik patīkami." Savukārt Maikla komandasbiedrs, "Eagles" pirmais saspēles vadītājs Donovans Maknebs bija lakonisks: "Viņš lieliski izpildīja tos uzdevumus, kas viņam tika doti."

Kopumā spēle bija visai aizraujoša, jo, lai arī pirmā ceturtdaļa nebija visai rezultatīva, cīņas turpinājums gan bija rezultatīvs. No sākuma gan veiksme bija "Jaguars" pusē, jo otrajā un trešajā ceturtdaļā viņi bija krietni rezultatīvāki, tiesa, tas notika izmantojot vairākas "Eagles" futbolistu kļūdas – divas zaudētas bumbas, kuras piezemējumos pārvērta Torijs Holts (1 jards) un Braiens Aivuhs (92 jardi) un viens "safety", kuru izpildīja pret Kevinu Kolbu.

Taču viss izmainījās pēdējā ceturtdaļā, kad pēdējās septiņās minūtēs mājnieki prata atspēlēties un izraut uzvaru no 12 punktu deficīta. Vispirms piezemējumu veica Redžijs Brauns, bet vēlāk divus brīvsitienus realizēja Deivids Akerss.

NFL pirmssezonas trešās nedēļas pārbaudes spēles

ViesiMājniekiRezultāts
Džeksonvilas "Jaguars"Filadelfijas "Eagles"32:33
Sentluisas "Rams"Sinsinati "Bengals"24:21
Maiami "Dolphins"Tampabejas "Buccaneers"10:6

Izmantotie resursi:
espn.go.com