Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Igauni Huntu NFL draftā izvēlas ar 52. numuru

Juris Miņins
Juris Miņins

Igauni Huntu NFL draftā izvēlas ar 52. numuru
Marguss Hunts
Foto: AP

Igauņu atlēts Marguss Hunts, kurš iepriekš bija pazīstams kā vieglatlēts, aizvadītajā naktī tika izvēlēts Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā, kad kā 52. viņu paņēma Sinsinati "Bengals" vienība.

25 gadus vecais Marguss Hunts, kurš ir dzimis un audzis Igaunijā, netālu no Latvijas robežas, nelielajā Karksi Nuija pilsētā (tajā dzīvo aptuveni 2000 iedzīvotāju), aizvadītajā naktī NFL drafta otrajā kārtā tika pie savas komandas, kad viņu izvēlējās Sinsinati "Bengals".

Savu sportista karjeru Marguss sāka kā vieglatlēts un piedalījās diska mešanas, kā arī lodes grūšanas sacensībās, kurās savulaik kļuva par pasaules junioru čempionu, kā arī uzstādīja pasaules rekordu. Tieši kā vieglatlēts viņš arī devās uz ASV, kur Teksasā viņam bija jāsāk mācības SMU universitātē, jo viņu bija uzaicinājuši skolas vieglatlētikas treneri. Diemžēl, bet tieši tajā gadā, kad Hunts ieradās, šo programmu slēdza.
Lai paliktu universitātē, vieglatlētikas treneris Deivs Volmens viņam ieteica izmēģināt spēkus amerikāņu futbola komandā, ko igauņu atlēts arī izdarīja. Viņa fiziskie rādītāji bija tik iespaidīgi, ka "Mustangs" komandas trenerim nekas neatlika, kā tikai paņemt Margusu komandā. Tādējādi kopš 2009. gada Hunts sevi ir pieteicis kā amerikāņu futbolists.

Lai arī sākumā viņam nācās mācīties elementārākos sporta veida noteikumus, ar laiku igaunis, izmantojot savus fiziskos dotumus spēja ne tikai iekļauties komandas pamatsastāvā, bet pierādīja sevi kā viens no labākajiem speciālo komandu futbolistiem, kā arī kā spējīgs aizsardzības "ends".

Jāpiebilst, ka Marguss Hunts būs otrais Igaunijas futbolists, kas ticis līdz NFL, līdz šim ar labām sekmēm pasaules spēcīgākajā amerikāņu futbola līgā spēlēja Tenesī "Titans" uzbrukuma līnijas bloķētājs Maikls Rūss.

Interesanti, taču jau pieminētais Hunts nebija visaugstāk draftētais eiropietis šī gada draftā, jo jau pirmajā kārtā ar kopējo 24. numuru Indianapolisas "Colts" izvēlējās vācieti Bjorenu Verneru, kurš NCAA pārstāvēja Floridas štata universitātes "Seminoles" komandu.
Vereners savu futbolista karjeru bija sācis jau mājās, Vācijā un ar starptautisko programmu palīdzību ticis līdz ASV jau vidusskolnieka gados. Lai arī, kā jau bieži vien notiek, sākums bija smags un Bjorens pat uz vienu gadu bija atgriezies Vācijā, beigu beigās viņš tika prestižajā FSU komandā un kļuva par vienu no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem koledžu čempionātā.

Savukārt par visaugstāk draftēto futbolistu, kurš ir dzimis ārpus ASV šī gada draftā kļuva Ganas galvaspilsētā Akrā dzimušais Ezekils Ansahs (DE), kuru ar kopējo 5. numuru izvēlējās Detroitas "Lions". Tāpat pirmajā kārtā tika izvēlēts Tongā dzimušais Stārs Lutulelī, kuram pirms gada prognozēja pirmo numuru, bet beigu beigās kā 14. viņu izvēlējās Karolīnas "Panthers".

Pievēršoties drafta izcilniekiem un citiem skaļākiem uzvārdiem, kā pirmo 2013. gadā izvēlējās Centrālās Mičiganas koledžas uzbrukuma līnijas bloķētāju Eriku Fišeru (Kanzassitijas "Chiefs"), otrais numurs (Džeksonvilas "Jaguars") tika citam uzbrukuma līnijas bloķētājam Lukam Džoukelam (Teksasas A&M "Aggies"), bet trijnieku noslēdza aizsardzības līnijas "ends" Dions Džordans no Oregonas "Ducks", kurš nu pārstāvēs Maiami "Dolphins".

Interesanti, ka, lai arī pirms drafta daudz tika runāts par Dženo Smitu un Metu Bārkliju kā visaugstāk draftēto saspēles vadītāju šī gada draftā, neviens no viņiem netika izvēlēts pirmajā kārtā (Bārklijs nav izvēlēts arī līdz 4. kārtai). Kā pirmais no QB draftā tika paņemts jau pieminētās "Seminoles" komandas pārstāvis E.Dž. Manuelss (izvēlējās Bufalo "Bills"), par kuru pirms drafta bija ļoti daudz jautājumu un eksperti skeptiski izteicās par Manuelsa spējām kļūt par NFL līmeņa saspēles vadītāju. Smits tika izvēlēts kā 39. (Ņujorkas "Jets").

Tāpat pirmajā kārtā netika izvēlēts neviens pussargs (RB), jo viņu kārta pienāca otrajā dienā, kad kā pirmais savas pozīcijas spēlētājs tika izvēlēts Džiovani Bernards (Sinsinati "Bengals") aiz kura palika Levons Bells ("Steelers"), Montī Bols ("Broncos") un Edijs Leisijs ("Packers"). Plaši apspriestais havajietis Manti Teo tika izvēlēts 2. kārtā, kad viņu paņēma Sandjego "Chargers", bet pēdējā gadā dažādos skandālos iesaistītais un no atkarībām ārstētais (tādēļ viņš tika izmests no LSU komandas un aizvadītajā sezonā viņš uz laukuma neizgāja) Tairons Metjūzs (CB) tika paņemts kā 69. un viņu izvēlējās Arizonas "Cardinals", kuru rindās jau spēlē viens LSU absolvents, malējais aizsargs Patriks Pītersons.

Atlikušās NFL drafta kārtas (no 4. līdz 7.) notiks šonakt, kad arī tiks uzzināti visi pārējie komandu jaunie papildinājumi pirms 2013. gada sezonas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -3 [+] [-]

, 2013-04-27 13:00, pirms 11 gadiem
Prieks par igauņiem. Ļoti ceru, ka arī NFL šogad debitēs un noturēsies līgā. Pie tam Ruus ir viens no labāk apmaksātajiem NFL spēlētājiem savā pozīcījā.
Gan arī pēc pāris gadiem kāds mūsējais tiks draftēts.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-27 13:14, pirms 11 gadiem
Kas gan patlaban tupajam latvijietim ir kaut kāds Hunts salīdzinājumā ar dižo krievu atlētu Ņičuskinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 13:38, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kas gan patlaban tupajam latvijietim ir kaut kāds Hunts salīdzinājumā ar dižo krievu atlētu Ņičuskinu
Salīdzinājumā ar ko?

     [+] [-]

, 2013-04-27 13:47, pirms 11 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Prieks par igauņiem. Ļoti ceru, ka arī NFL šogad debitēs un noturēsies līgā. Pie tam Ruus ir viens no labāk apmaksātajiem NFL spēlētājiem savā pozīcījā.
Gan arī pēc pāris gadiem kāds mūsējais tiks draftēts.
Lai kāds mūsējais tiktu draftēts viņam vispirms ir jāpaspēlē 4 gadi iekš NCAA 1. divīzijas FBS komandām + jābūt ĻOTI labam atlētam. Vai arī kādam vnk TOP atlētam... sprinteris Arājs savā laikā mēģināja par WR uzspēlēt iekš UTEP "Miners"... pēc intervijām spriežot, ļoti priecīgs par sporta veida reālijām nebija.

Uz šo brīdi, pēc manā rīcībā esošās info, tikai 1 Latvijas sportists spēlē NCAA futbolu, Jānis Matulis Misūrī Rietumu universitātē, NCAA 2. divīzijā .

  -3 [+] [-]

, 2013-04-27 13:49, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: kas ir NFL? vai šis "futbols" ir pārstāvēts olimpiskajās spēlēs?
NFL ir pasaulē veiksmīgākais sporta biznesa projekts. Kādās attiecībās sports un kādās bizness - cits jautājums, bet sporta veids kā tāds ir diezgan interesants.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-27 13:50, pirms 11 gadiem
da_silva rakstīja: Salīdzinājumā ar ko?
Ar TO, par kura iespējamajiem ceļiem un neceļiem SC lietotāju komentāri sniedzas simtos, ja ne tūkstošos. Bet nekas, paies gadi un tupajiem latvijiešiem šī mirkļa psihopātiskā eiforija par Krievijas hokeju gan jau pāries. Ceru, ka līdz ar Rīgas Dinamo izbeigšanos

     [+] [-]

, 2013-04-27 13:58, pirms 11 gadiem
Juri, neņem nopietni to Barbosu. Nav jēgas ar viņu sakarīgi diskutēt. Vai nu tēlo muļķi vai arī tāds patiešām ir

     [+] [-]

, 2013-04-27 14:04, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Ar TO, par kura iespējamajiem ceļiem un neceļiem SC lietotāju komentāri sniedzas simtos, ja ne tūkstošos. Bet nekas, paies gadi un tupajiem latvijiešiem šī mirkļa psihopātiskā eiforija par Krievijas hokeju gan jau pāries. Ceru, ka līdz ar Rīgas Dinamo izbeigšanos
Vajadzēja nojaust, ka runa ir par hokeju...
Jautājums Miņina kungam - Latvijā arī var "futbolu" pamēģināt uzspēlēt? Es zinu, ka ir tas touch vai flag futbols, bet tas man kaut kā neliekas pārāk interesants.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 14:54, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Huntu zinu,bet kas ir tas Nichushins?
Labs jautajums!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 15:04, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Huntu zinu,bet kas ir tas Nichushins?
Krievijas hokejists. Iespējams spēlēs Krievijas hokeja līgas Maskavas klubā.
Ņičuškins varētu pievienoties Maskavas "Dinamo" pied.irsts ar 500+ komentiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 15:41, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Krievijas hokejists. Iespējams spēlēs Krievijas hokeja līgas Maskavas klubā.
Ņičuškins varētu pievienoties Maskavas "Dinamo" pied.irsts ar 500+ komentiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 15:48, pirms 11 gadiem
da_silva rakstīja: Vajadzēja nojaust, ka runa ir par hokeju...
Jautājums Miņina kungam - Latvijā arī var "futbolu" pamēģināt uzspēlēt? Es zinu, ka ir tas touch vai flag futbols, bet tas man kaut kā neliekas pārāk interesants.
Latvijā pašlaik ir divas aktīvas komandas, kas spēlē pilna kontakta futbolu - Rīgas "Mad Dogs" un Saldus "Warriors".
Rīdzinieki nopietni ņemas, Saldus, kā nedaudz jaunāka komanda, pagaidām audzē muskuļus.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 15:49, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Runajot par Huntu-varetu gadities,ka par vinju daudz dzirdesim!Pat ja vinsh nebus pamatsastava DE(vai pat NT) un speles parsvara Special Teams!Jo koledzaa 4 gados izcelas ar 17 blokjeetiem kickiem,ta ka nebutu brinums,ja vinsh to laiku pa laikam izdaritu ari NFL!
Atgriežoties pie ne tik senas diskusijas par Verneru un Huntu. Pēc drafta - 1:0 vācieša labā...

     [+] [-]

, 2013-04-27 16:02, pirms 11 gadiem
Pie tam, viens jautājums vēl aizvien paliek atklāts - vai šī gada draftā būs vairāk ārpus ASV dzimušo spēlētāju nekā pagājušgad?

Pirms gada bija 5, šogad, ja visu pareizi saskaitīju, jau draftēti 5 (Ansahs, Watsons, Verners, Hunts, Lutulelī) + Džesse Viljamss (Austrālija) gaida savu kārtu.

Labojums: Jau ir 6, libērietis Sio Mūrs arī.

     [+] [-]

, 2013-04-27 18:18, pirms 11 gadiem
Man patīk Hunta iesauka - The Eastern bloc(k), pateicoties viņa etniskajām saknēm un bloku rekordam koledžā.

Jets ir pilnīga katastrofa. Uzbrukums viņiem pilnīgā dibenā, tomēr 1. raundā abi piki aizsargi un 2. paņem Smitu, tā it kā viņiem jau tā nebūtu kutelīga QB situācija. Šķiet, Jets vnk dieviena publicitāti un uzvaras ir sekundāras.

     [+] [-]

, 2013-04-27 18:32, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Man patīk Hunta iesauka - The Eastern bloc(k), pateicoties viņa etniskajām saknēm un bloku rekordam koledžā.

Jets ir pilnīga katastrofa. Uzbrukums viņiem pilnīgā dibenā, tomēr 1. raundā abi piki aizsargi un 2. paņem Smitu, tā it kā viņiem jau tā nebūtu kutelīga QB situācija. Šķiet, Jets vnk dieviena publicitāti un uzvaras ir sekundāras.
Jets QB situāciju ļoti labi raksturo šodienas virsraksti NY avīzēs - End of the error... (par Sančezu).

Bet nu Garārds, Tībovs, Makelrojs... jebkurā gadījumā, starpsezona vēl gara un vismaz 2 no šī saraksta tiks svītroti.

     [+] [-]

, 2013-04-27 21:25, pirms 11 gadiem
kāda nu kutelīga situācija - līgas līderis turnoveros sančess, vēl lielāks losis tībovs, kurs nejēdza atņemt saņčesam darbu. veterāns Garārds , un vēl parītis. 1 nummura vieta brīva. neba jeti pie savām vajadzībām pirkās uz augšu, lai noliktu Geno rezervē? T un S jau spriedums paraksīts. no alikušajiem 4 paliek garārds (nesen noslēgts līgums) , geno un ? .

     [+] [-]

, 2013-04-27 21:31, pirms 11 gadiem
da_silva rakstīja: Vajadzēja nojaust, ka runa ir par hokeju...
Jautājums Miņina kungam - Latvijā arī var "futbolu" pamēģināt uzspēlēt? Es zinu, ka ir tas touch vai flag futbols, bet tas man kaut kā neliekas pārāk interesants.
Rīgā gana nopietni trenējās Mad Dogs. Rīgas "MAD DOGS" ir kontakt informācija un laipni gaidīts. Jamin gan, ka treniņi notiek pilna ekipējumā un ja tiešām iepatiksies, tad būs jāpērk forma, kas izmaksās nav lēts prieks 200-250LVL.
Pie tam šogad jau notiks pirmais Baltic Bowl.

     [+] [-]

, 2013-04-27 21:36, pirms 11 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Rīgā gana nopietni trenējās Mad Dogs. Rīgas "MAD DOGS" ir kontakt informācija un laipni gaidīts. Jamin gan, ka treniņi notiek pilna ekipējumā un ja tiešām iepatiksies, tad būs jāpērk forma, kas izmaksās nav lēts prieks 200-250LVL.
Pie tam šogad jau notiks pirmais Baltic Bowl.
Nu apmēram tikpat maksā jauna hokeja forma... redzot amatieru hokeja masveidību, laikam jau nav tā, ka tas būtu kkas baigi jau nu gaigi. Vienīgais, ka hokejisti arī kko lietotu var iegādāties tieši dēļ masveidības. Futbolistiem gan viss jauns jāpērk.

Ja nav noslēpums, kur viss tiek pasūtīts (pieļaujot, ka uz vietas neviens jau nepārdod)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-27 22:59, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Atgriezhoties pie tas pashas diskusijas-augstaaks drafta numurs nenozime,ka labaks! Bet par Werneru es esmu mazliet vairak parsteigts,ka ari vinju arii panjema 3-4 defence komanda!(Neesmu skatijies,bet nav it ka nepamaniju,ka Colts butu atkal atgriezushies pie 4-3 defence!Gaidiju vairak,ka vinju njems kaa 4-3 DE,jo taja sisteemaa vinsh nebija slikts!Nebija izcils,bet nebija ari slikts DE!Bet ka ies kaa 3-technique DE?To radis laiks!Bus tiesham interesanti redzeet kaa vinji abi darbosies pret OG nevis OT!Bet who knows-this is NFL,jebkush jebkura bridi var izshaut un jebkursh var sanakt draft busts! Bet Huntam anyway ir priekshrociiba-Special Teams!Tur vinsh tiks izmantots loti nopietni,jo 17 blokjeti kicki 4os gados nav maz!
Nenozīmē (sevišķi jau nu NFL, kur primārās ir vajadzības un tikai tad overall spējas), bet nu neklātienes cīņā šams pagaidām ir priekšā un var teikt, ka pat soli priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-28 00:06, pirms 11 gadiem
ko nu čīksti, nemaz tik slikti neizsakās. http://www.nfl.com/draft/2013/tracker#dt-tabs:dt-by-team/dt-by-team-input:dal/dt-by-round-input:6

un par pirmo, varbūt ka tomēr labakais iespējamais? paskaties, Romo ir viens no visvairāk dauzītajiem QB. vajag viņu pasaudzēt. skat i 5000 parkāps.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-28 01:07, pirms 11 gadiem
Ja nav noslēpums, kur viss tiek pasūtīts (pieļaujot, ka uz vietas neviens jau nepārdod)?
[/quote]

Tikai un vienīgi jāpasūta. Visvienkāršākais pasūtīt no Lielbritanijas. ASV protams ir cenas krietni zemakas, bet sūtīšana un nodokļi uzliek savu. Ja salīdzina ar hokeju, tad tur var ļoti daudz ko sakombinēt. Am.futb jāņem vēra, ka ir ķivere un plecu sargi ir pats būtiskakais, kas arī veido lauvas tiesu no cenas. 200-250 ir iesācēju komplekts.

Lielbritānijā tas ir daudz masveidīgāk, kas veido plašāku tirgu. Nerunāju par papildus ekipējumu treniņu procesam, kas ir ļoti dārgs.

https://secure.footballamerica.co.u...
American Football UK Ltd - quality gear and...

     [+] [-]

, 2013-04-29 20:22, pirms 11 gadiem
re če nu. nepagāja i pāris dienas , kā Tims tika pasūtīts. tagad kārta Saņčesam. viņam gan varbūt dos iespēju būt 2. nummuram.