Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Heinsvortam rekordlīgums ar "Redskins"

Heinsvortam rekordlīgums ar "Redskins"
Alberts Heinsvorts.
Foto: AP

Nacionālās Futbola līgas (NFL) brīvo aģentu pāreju periods jau pirmajā dienā sācies ar, iespējams, kārotākā kumosa nokošanu. Vašingtonas "Redskins" vienība panākusi vienošanos ar Tenesī "Titans" zvaigzni Albertu Heinsvortu, kurš turpmāko septiņu gadu laikā saņems 100 miljonus dolāru. Tas ir dārgākais ar aizsargu noslēgtais līgums līgas vēsturē.

Heinsvorts, par spīti tam, ka dažādu savainojumu dēļ kopš debijas līgā 2002. gadā ne reizi nav aizvadījis pilnu 16 spēļu sezonu, šosezon bija viens no iekārojamākajiem brīvajiem aģentiem spēlētāju tirgū. To novērtējusi Vašingtona, kas 27 gadus veco, nepilnus divus metrus garo un 150 kilogramus smago ārējo līnijas spēlētāju atalgojusi ar visu laiku dāsnāko līgumu NFL vēsturē. Pirmajos trijos gados Heinsvorts garantēti saņems 41 miljonu dolāru, bet kopā ar dažādām prēmijām minēto septiņu gadu laikā maksimāli varētu nopelnīt pat 115 miljonus.

Ātrums, kādā noslēgts līgums, gan izsauc aizdomas, ka starp "Redskins" un Heinsvortu jau iepriekš bijusi kāda noklusēta vienošanās. Par to liecina arī fakts, ka jau pirms vairākām dienām atsevišķi mediji ziņoja par šāda līguma iespējamību, kaut arī Tenesī komandas pārstāvji līdz vakardienas vakaram bija vienīgie, kam ļauts vest sarunas par līguma pagarināšanu. Protams, pierādīt šīs apsūdzības, kas lielākā vai mazākā mērā atkārtojas vai ik gadu, ir grūti, ja ne neiespējami. Katrā ziņā "Redskins" šajā starpsezonu pārtraukumā ir gatavi netaupīt līdzekļus. Īsi pirms vienošanās ar Heinsvortu Vašingtona pagarināja līgumu ar savu malējo aizsargu Deandželo Holu, un tiek baumots arī par piedāvājumiem Krisam Kentijam (Dalasas "Cowboys") un Džeisonam Braunam ("Ravens").

Izmantotie resursi:
nfl.com