Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bruins" uguņo Arizonā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Bruins" uguņo Arizonā
Brets Handlijs
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Išmaela Adamsa un Breta Handlija lieliskajam sniegumam Nacionālā koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) turnīra pirmajā piektās nedēļas mačā, kurā tiekas TOP 25 ranga komandas, UCLA "Bruins" ar 62:27 pieveica Arizonas štata universitātes "Sun Devils".

Brets Handlijs, kurš atgriezās pēc savainojuma izārstēšanas, realizēja 18 no 23 piespēlēm, guva 355 jardus un četras rezultatīvas piespēles, bet vēl 72 jardi un piezemējums viņa kontā tika ieskaitīti pēc bumbas nešanas uzbrukumiem. Savukārt aizsargs Išmaels Adamss pārtvēra vienu piespēli, ko atgrieza ieskaites zonā, bet vēl vienu piezemējumu guva atgriežot sitienu, kas arī bija noteicošie faktori UCLA "Bruins" uzvarai pār Arizonas štata "Sun Devils".

Jāpiebilst, ka sezonas sākumā UCLA bija uzvarējusi visus savus oponentus, taču šīs komandas nebija TOP 25 rangā, tāpēc daudziem radās jautājumi cik nopietna ir šī "Bruins" komanda un vai viņi var pacīnīties arī par augstākiem mērķiem. Kā parādīja šī spēle, tad ar sava līmeņa komandām, t.i., ar otrā desmita pirmās puses vienībām, viņi visnotaļ veiksmīgi var cīnīties.

Ja vēl spēles sākumā "Sun Devils" ne tikai prata izrādīt pretestību, bet arī izvirzījās vadībā un to noturēja, tad jau otrajā ceturtdaļā Losandželosas futbolisti bija uzņēmuši tādus apgriezienus, kuriem viņu oponenti nespēja turēt līdzi. Gūstot pa 21 punktam otrajā un trešajā ceturtdaļā, bet mača noslēguma nogrieznī nostiprinot pārsvaru ar vēl diviem piezemējumiem "Bruins" noņēma no dienas kārtības visus jautājumus par to, kurš būs uzvarētājs šajā mačā.

UCLA labā 137 jardus guva pussargs Pols Perkinss, 151 jards malējā uzbrucēja Džordana Peitona kontā.
Savukārt ASU saspēles vadītājs Maiks Berkoviči guva 488 jardus (42/68) un trīs piezemējumus, taču divas viņa piespēles tika pārtvertas. Tāpat ir jāizceļ uzbrucējs Džalens Strongs, kurš notvēra 12 piespēles un guva 146 jardus.

Citā FBS apakšdivīzijas spēlē 24. vietā esošā Oklahomas štata universitātes komanda ar 45:35 pieveica Teksasas tehniskās universitātes futbolistus.

Savukārt Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) otrās divīzijas mačā starp Misūrī rietumu štata universitāti un Seitnčārlzas koledžu uzvaru izcīnīja "Griffons" vienība, kuru pārstāv latvietis Jānis Matulis.

Šajā cīņā, ko Jānis uzsāka pamatsastāvā, aizsardzības līnijas spēlētājs noslēdza ar trim spēka paņēmieniem.

Pašlaik Misūrī štata universitāte ir izcīnījusi trīs uzvaras četrās spēlēs.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports