Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" atgriež mājās Losandželosā pazudušo dēlu Vegneru

Emils Ozerinskis

"Seahawks" atgriež mājās Losandželosā pazudušo dēlu Vegneru
Bobijs Vegners. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvo aģentu tirgū no paplātes noņemts labākais pieejamais centra aizsargs Bobijs Vegners, kurš pēc gada sezonas neveiksminiecē Losandželosas "Rams" atgriezies Sietlas "Seahawks" rindās.

32 gadus vecais Bobijs Vegners nolēmis par viena gada septiņu miljonu līgumu atgriezties Sietlas "Seahawks" vienībā, kurā futbolists spēlēja karjeras pirmo desmit sezonu laikā. Vagners pagājušajā gadā atstāja jūrasputnu rindas, lai medītu savu otro čempiona gredzenu ar Losandželosas "Rams", tomēr čempionu titula īpašnieces sezona strauji sagruva, traumu dēļ izkrītot virknei vadošo spēlētāju un nevienmērīgā algu sadalījuma dēļ neatrodoties adekvātiem aizstājējiem.

Vegners "Rams" rindās bija viens no retajiem veselajiem spēlētājiem, kurš aizvadīja pilnu 17 spēļu sezonu. Centra aizsargs Losandželosā sasniedza savu karjeras rekordu veiktajos sekos, sakrājot sešas pretinieku saspēles vadītāja notveršanas aiz uzbrukuma līnijas. Šāds uzdevums gan parasti nav tiešajos centra aizsarga pienākumos, tomēr arī pārējā statistika 32 gadus vecajam amerikāņu futbolistam bija gana pieklājīga. Ar Vegnera atgriešanos Sietlā, komanda savās rindās atguvusi 2013. gada sezonas čempionu, seškārtējo All-Pro pirmās komandas dalībnieku, astoņkārtējo Pro Bowl spēlētāju un divkārtējo līgas līderi sezonas laikā sakrāto uzbrukumu skaitā.

Nozīmīgu līguma pagarināšanu veikusi Super Bowl fināliste Filadelfijas "Eagles", kas vienojusies par līgas jaudīgākā labās malas bloķētāja Leina Džonsona atalgošanu 2024. gada sezonā ar 33,4 miljoniem dolāru. Specifisko un ne īpaši viegli saprotamo NFL algu noteikumu dēļ šis darījums ļauj samazināt nākamās sezonas Džonsona līguma spiedienu uz Filadelfijas algu sarakstiem par aptuveni desmit miljoniem dolāru. Noprotams, ka šāds manevrs veikts, lai "Eagles" ģenerālmenedžeris Hovijs Rouzmens sagatavotu augsni ilgtermiņa līguma noslēgšanai ar komandas saspēles vadītāju Džeilenu Hērtsu, kurš aizvadītajā sezonā bija otrais kandidāts uz gada MVP balvas aiz uzvarētāja Patrika Mahoumsa.

Jāatzīmē, ka Džonsons divu gadu laikā nav pieļāvis nevienu sava saspēles vadītāja seku. Savu neiedomājamo gribasspēku laukumā Džonsons apliecināja šajās izslēgšanas spēlēs, dodoties laukumā par spīti ļoti sāpīgai gurna traumai, kas gan laukumā viņa izcilo sniegumu nespēja piebremzēt.

Vēl Filadelfija nostiprinājusi savu aizsardžibas pēdējo spēlētāju jeb drošībnieku pozīciju, pēc tam, kad starpsezonā tika zaudēti gan Sīdžejs Gartners-Džonsons, gan Markuss Epss, kuri attiecīgi izvēlējās Detroitu un Lasvegasu. Ar viena gada līgumu "Eagles" papildinājusi savas rindas ar savulaik pirmajā drafta kārtā izvēlēto Terelu Edmunsu, kurš iepriekšējās piecās sezonās bija pārstāvēja otru Pensilvānijas komandu Pitsburgas "Steelers". Ar šo darījumu Rouzmens aizpildījis lielāko palikušo sastāva robu, ļaujot gaidāmajā NFL draftā, kurā Filadelfijai ir divas pirmās kārtas izvēles, sev nedomāt par caurumu lāpīšanu, bet gan labāko spēlētāju izvēli.

Drafta pirmās izvēles īpašniece Karolinas "Panthers" savu jauno saspēles vadītāju, kura darbam visreālāk pretendē Sīdžejs Strauds un Braiss Jangs, apgādājusi ar vēl vienu uzbrukuma ieroci. Pantēru rindām pievienojies malējais uzbrucējs Džidžejs Čārks, kurš pērn veica trīs piezemējumus Detroitas "Lions" rindās. 26 gadus vecais malējais uzbrucējs nav spēlētājs, kurš tiek izmantots kā biežākais piespēļu adresāts, bet viņa ātrums tiek izmantots tālajās piespēlēs, Čārka vidējajam notvertās piespēles rādītājam sasniedzot ļoti atzīstamus 16,7 jardus.

Baltinoras "Ravens", virs kuras savilkušies melni mākoņi dēļ neskaidrības ar Lamāra Džeksona turpmāko likteni komandas rindās, savu malējo uzbrucēju korpusu papildinājusi ar 29 gadus veco Nelsonu Agaloru, kurš pagājušajā sezonā veica divus piezemējumus Jaunanglijas "Patriots" rindās. Futbolists jaunajā sezonā pelnīs nedaudz virs trīs miljoniem dolāru. Savukārt aizvadītajā sezonā četrus piezemējumu Bufalo rindās veikušais malējais uzbrucējs Aizeja Makinzijs pārcēlies uz Indianapolisas "Colts", kas ar ceturto drafta izvēli mēģinās tikt pie sava jaunā farnšīzes kvoterbeka.

Bufalo zaudējusi arī pussargu Devinu Singlteriju, kurš veica piecus tačdaunus un sakrāja 819 skriešanas jardus. Singlterijs savu karjeru turpinās Hjūstonas "Texans" rindās. Uz raķešu pilsētu dodas arī otrā Teksasas komandā līdz šim spēlējušais balsta uzbrucējs Daltons Šulcs, kurš "Cowboys" vienībā atzīmējās ar pieciem piezemējumiem un 577 jardiem. Singlterija atstāto sastāva robu Bufalo "Bills" mēģinās lāpīt ar Deimienu Herisu, kurš Jaunanglijā veica trīs piezemējumus un noskrēja 462 jardus.

Pēc Darena Volera aizmainīšanas Lasvegasas "Raiders" savu balsta uzbrucēja vakanci aizpildījusi ar Ostinu Hūperu, kurš Tenesī "Titans" rindās pērn veica divus tačdaunus.

Pussargs Rolands Džounss no Kanzasstijas "Chiefs" pārcēlies uz Amerikas iemīļotāko komandu Dalasas "Cowboys". Cits NFL čempionvienības malējais uzbrucējs Mekols Hārdmens savu karjeru turpinās Ņujorkas "Jets" rindās, savukārt iepriekš Lielajā ābolā spēlējušais Elaidža Mūrs savus talantus aizvedis uz Klīvlendas "Browns".

NFL darījumu tirgū nebūt ne rets gadījums ir tāds, ka komanda pavēsta par spēlētāja atbrīvošanu, bet vēlāk paraksta līgumu ar šo pašu futbolistu. Tādā situācijā nonāca arī malējais aizsargs Džeilens Milss, kurš pēc savas šķiršanās no Jaunanglijas "Patriots" tika pie jauna viena gada līguma ar šo komandu nedaudz vairāk nekā sešu miljonu dolāru vērtībā.