Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL neļauj spēlētājam lepoties ar iegūto ārsta izglītību

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL neļauj spēlētājam lepoties ar iegūto ārsta izglītību
Lorēns Duvernē-Tardifs
Foto: montrealgazette.com

Nacionālā futbola līga (NFL) ir aizliegusi Kanzassitijas "Chiefs" uzbrukuma līnijas spēlētājam Lorēnam Duvernē-Tardifam uz spēļu krekla pie sava vārda pievienot abreviatūru "M.D.", kas norāda uz futbolista iegūto ārsta izglītību.

Kanādiešu futbolists Lorēns Duvernē-Tardifs, lai arī spēlē ne tajā populārākajā pozīcijā, uzbrukuma līnijā, ir kļuvis par diezgan populāru spēlētāju NFL fanu vidū un par iemeslu tam ir kalpojis fakts, ka paralēli profesionālā futbolista karjerai Lorēns ir spējis pabeigt augstskolu, turklāt, kļūstot par ārstu.

Līdz ar šo visnotaļ reto un tāpēc gana iespaidīgo sasniegumu, Duvernē-Tardifs paziņoja, ka vēlaas, lai uz viņa spēļu formas blakus uzvārdam tiktu rakstīts "M.D.", tādējādi norādot uz viņa ne tikai iegūto, bet arī starpsezonā aktuālo profesiju.

Futbolists uzsāka sarunas ar līgas vadību par šādu iespējamību, taču nu ir kļuvis zināms, ka NFL ir aizliegusi "Chiefs" spēlētājam lietot šādu abreviatūru uz sava spēļu krekla.

Jāpiebilst, ka vienlaicīgi ar šādu lēmumu, līga ļauj spēlētājiem uz krekliem rakstīt tādus saīsinājumus ka "J.R." (to izmanto, piemēram, Odels Bekhems) vai "III" (to ir izmantojis Roberts Grifins), kas dod atsauci uz ģenealoģiju un futbolista izcelsmi.

27 gadus vecais, 196 cm garais un 146 kg smagais Kvebekā dzimušais Lorēns Duvernē-Tardifs, kurš ir pirmais NFL spēlētājs, kurš karjeras laikā ir ieguvis ārsta izglītību, mācoties starpsezonas laikā un absolvējot Makgila universitāti, NFL ir aizvadījis četrus gadus, laukumā dodoties 41 spēlē pēdējās divās sezonās kļūstot par pamatsastāva uzbrukuma līnijas bloķētāju.

Interesanti, ka viņš nav vienīgais pēdējo sezonu NFL spēlētājs, kurš ir izcēlies ārpus laukuma, akadēmiskā ziņā, jo nu jau bijušais Baltimoras "Ravens" spēlētājs, kurš, starp citu, arī ir kanādietis, Džons Uršels bija atzīts par vienu no labākajiem jaunajiem matemātiķiem visā pasaulē. Tiesa, pirms iepriekšējās sezonas uzbrukuma līnijas sarga pozīcijā spēlējošais Uršels paziņoja, ka, baidoties no iespējamajām galvas traumām, viņš noslēdz profesionālā futbolista karjeru, pievēršoties matemātikai un šaham, kurā viņam arī ir zināmi panākumi.

Izmantotie resursi:
https://profootballtalk.nbcsports.com/