Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ar "Bills" varoņdarbiem izrādās par īsu Kanzssitijas gāšanai no troņa

Emils Ozerinskis

Ar "Bills" varoņdarbiem izrādās par īsu Kanzssitijas gāšanai no troņa
Džeriks Makinons. Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu futbola izslēgšanas spēļu turnīra konferenču pusfinālu kārta noslēdzās ar fenomenālu spēli, kurā pamatlaika pēdējās divās minūtēs tika veikti četri rezultatīvi uzbrukumi, bet Kanzassitijas "Chiefs" kā vienīgā favorīte tomēr spēja sasniegt konferences finālu, pagarinājumā uzvarot Bufalo "Bills".

# Pagājušā gada NFL čempione Tampabejas "Buccaneers" nolikusi savas pilnvaras, dramatiskiem notikumiem pildītā cīņā piekāpjoties Losandželosas "Rams".

Pēdējā no četrām pusfinālistēm noskaidrojās Kanzassitijā, kur pēdējos divos Super Bowl finālos spēlējusī "Chiefs" uzņēma Bufalo "Bills". Viesi ātri lika saprast, ka uz sitieniem vārtos nepaļausies un arī ceturtajās izspēlēs spēlēja agresīvi ar mērķi virzīt ķēdes uz priekšu un gūt punktus ar piezemējumiem. Punktu rēķinu atvēra tieši Bufalo vienība, kas pie pirmajiem septiņiem punktiem tika ar Devina Singlterija piezemējumu, bet pretējā virzienā efektīvi uzbrukumu virzīja Patriks Mahoumss (4TD, 437 jardi), pabeidzot izspēļu sēriju ar supermena lidojumu oranžā pilona virzienā.

Robu mājinieku komandas aizsardzībā iesita divu komandas biedru sadursme, kā rezultātā spēli ar galvas traumu pamest spiests bija "Chiefs" aizsardzības morālais līderis Tairans Metjū. Otrajā ceturtdaļā Mahoumss demonstrēja savu neticamo mobilitāti, izmūkot no vairākām karstām situācijām un ar lielisku piespēli Baironam Pringlam izvirzot mājiniekus pirmo reizi vadībā. "Bills" līderis Džošs Alens (4TD, 397 jardi) atbildēja ar savu rezultatīvo piespēli, pirms pirmā puslaika beigām izlīdzinot rezultātu - 14:14.

Spēles trešajā periodā ar izcilu māņkustību sev ceļu uz gala zonu atvēra Mekols Hardmens, kura piezemējums uz pavisam īsu brīdi izvirzīja Kanzassitiju vadībā ar deviņu punktu pārsvaru. "Bills" uzreiz jau ar pirmo iespēju savā uzbrukumā atbildēja ar Gabriela Deivisa 75 jardu tačdaunu.

Virsaišu līdzjutēji radīja mežonīgu troksni, viesu uzbrukumu laikā cenšoties traucēt Alena komunikāciju ar uzbrukuma spēlētājiem. Tomēr Bufalo kvoterbeku ne troksnis, ne laukumā izskrējušais līdzjutējs nespēja izsist no līdzsvara. Tas, kas notika pamatlaika pēdējās divās minūtēs bija pilnīgs kosmoss!

Ļoti sarežģītā situācijā Gabriels Deiviss ar māņkustību nogāza uz dibena pretinieku aizsargu un atbrīvoja sev ceļu uz bumbas notveršanu gala zonā. "Bills" izdevās realizēt arī divu ekstra punktu gājienu ar Stefona Digsa notvertu bumbu, panākot rezultātu 29:26. Kanzassitijas rindās savu reaktīvo dzinēju ieslēdza Tairīks Hils, kurš veica 64 jardu piezemējumu un atgrieza vadību mājiniecei, bet Alens pēdējā minūtē vēlreiz pārveda bumbu pāri visam laukuma, savu ceturto tačdaunu notverot Deivisam. Pēc "Bills" piezemējuma pāri bija palikušas tikai 13 sekundes, taču ar tām pilnīgi pietika, lai Mahoumss aizvestu komandu līdz vārtu gūšanas pozīcijai. Neizšķirts - 36:36.

Lai gan pamatlaika izskaņā likās, ka Džošs Alens divreiz ir vinnējis spēli, tomēr uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā. Alens zaudēja monētas metienā, ļaujot pagarinājumu ar bumbu sākt Patrikam Mahoumsam. Šādā brīdī pēdējās divās Super Bowl izcīņās spēlējušais Mahoumss bija nesatricināms un viņš gala zonā atrada savu balsta uzbrucēju Trevisu Kelsiju, izraujot uzvaru ar 42:36, tādējādi ceturto gadu pēc kārtas sasniedzot konferences finālu. Alens pie iespējas papildlaikā iziet laukumā tā arī nemaz netika, noraugoties otro gadu pēc kārtas kā "Chiefs" soļo tālāk pēc uzvaras pār "Bills".

Konferenču pusfinālu kārta

AFCRez.NFCRez.
Titans - Bengals16:19Packers - 49ers10:13
Chiefs - Bills42:36Buccaneers - Rams27:30

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

  +1 [+] [-]

, 2022-01-24 09:05, pirms 2 gadiem
NFL taču pāris sezonas atpakaļ runāja par OT noteikumu maiņu.
Uzvari rubļa metienu un principā uzvara ir tava gandrīz katru reizi.Brutāli priekš Bufalo

     [+] [-]

, 2022-01-24 09:52, pirms 2 gadiem
Kas par spēlēm vakarnakt. Viss atrisinās pēdējās sekundēs un pat OT. Žēl Tampu, bet Rams ir tomēr favorīti Nr.1. KC vs Buffalo - kas tur vispār notika ar aizsardzībām beigās, vienkārši abas komandas gāja pāri visam laikumam mazāk nekā minūtē... Vispār man jau liekas ka Buffalo bija spēcīgāgi, bet nu Mahomes viens pats tur skraidīja no Bills uzbrukuma līnijas un izvilka visas spēles garumā...

     [+] [-]

, 2022-01-24 11:10, pirms 2 gadiem
Ielogojos tikai, lai pateiktu paldies autoram par rakstu! Super viegi uztverami, video par katru epizodi uzreiz pēc komentāra, uzreiz daudz saprotamāk. Citiem autoriem būtu ko pamācīties, tā turpināt!