Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pirmais numurs NFL draftā Stefordam?

Pirmais numurs NFL draftā Stefordam?
Mets Stefords.
Foto: AFP

Šonedēļ notiks ikgadējā Nacionālās Futbola līgas (NFL) jauno spēlētāju aizrunāšana. Par pirmo tajā izvēlēto spēlētāju, visticamāk, kļūs saspēles vadītājs Mets Stefords, bet Baltijas sakarā var atzīmēt, ka uz itin augstu kārtas numuru pretendē arī lietuviešu izcelsmes aizsargs Džeimss Laurinaitis.

Pēdējos gados par izplatītu praksi kļuvis tas, ka komanda ar pirmajām izvēles tiesībām dratā panāk formālu vienošanos ar iecerēto spēlētāju jau vairākas dienas pirms oficiālās drafta ceremonijas. Tā noticis arī šogad. Detroitas "Lions" komanda gan līdz pēdējam brīdim slēpa savus patiesos plānus un vēl šonedēļ aicināja uz pārrunām vairākus potenciālos debitantus, bet vienlaikus arī solīja savu izvēli izdarīt līdz trešdienas vai pat otrdienas vakaram (pēc ASV laika). Pēdējā informācija no aizokeāna liecina, ka kuru katru brīdi būšot noslēgta vienošanās starp Detroitas vienību un Džordžijas štata universitātes saspēles vadītāju Metu Stefordu.

eSports.lv piedāvā lasītājiem nedaudz informācijas par tiem šīgada draftam pieteiktajiem spēlētājiem, ar ko sporta eksperti saista vislielākās cerības. Vienam no futbolistiem, kam šķietami garantēta augsta vieta draftā, ir saikne arī ar Baltijas valstīm - praktiski visi pirmajā kārtā redz vietu Džeimsam Laurinaitim. No sportiskas ģimenes nākušais centra aizsargs lielāko daļu no četriem Ohaio universitātē pavadītajiem gadiem baudīja komandas aizsardzības līdera godu, bet 2007. gadā ieguva leģendārā Dika Butkus (starp citu, arī lietuvietis...) vārdā nosaukto balvu kā visas valsts labākais jaunais centra aizsargs.

NFL drafts sāksies sestdien pievakarē pēc Latvijas laika un turpināsies vēl arī svētdien. Pirmajā dienā notiks pirmās divas drafta kārtas, otrajā - atlikušās piecas ar saīsinātu izvēles laiku (pirmajā dienā tās ir 15 minūtes).

Interesantākie NFL 2009. gada drafta kandidāti

Džeisons Smits (uzbrukuma līnija) - arī par viņu Detroita interesējās līdz pēdējam brīdim, bet visdrīzāk viņš nokļūs Sentluisā, kas izvēlas otrā. Sliktākajā gadījumā varētu nokrist zemāk par pāris vietām.
Jūdžins Monro (uzbrukuma līnija) - vēl viens daudzsološs bloķētājs, kurš pelnīti pretendē uz vienu no pirmajiem numuriem draftā un līdz ar to - dāsnākajiem līgumiem. Mazliet vispusīgāks kā Smits, bet varbūt ne ar tik lielu potenciālu.
Ārons Karijs (centra aizsargs) - labākais aizsardzības spēlētājs šīgada draftā. Daudzi uzskata viņu par samērā drošu un pārbaudītu izvēli, kas liek domāt, ka Karija vārds no sarakstiem arī pazudīs ātri. Interesanti, ka izteicis vēlmi spēlēt Detroitā par mazāku atalgojumu, lai tikai būtu pirmais aizrunātais.
Andrē Smits (uzbrukuma līnija) - viens no visvairāk aprunātajiem jaunajiem talantiem, diemžēl ne vienmēr labā nozīmē. Pirms drafta cīnījies ar attieksmes, svara un vēl citām problēmām. Tomēr potenciāls laikam tomēr ir pārāk liels, lai nokristu zemāk par sesto numuru, kas pieder Sinsinati "Bengals" ar hroniskām problēmām tieši šajā pozīcijā.
Maikls Krebtrī (malējais uzbrucējs) - pavasarī atklātais pēdas savainojums varētu iespaidot vērtību, bet ne tik daudz, lai viņa akcijas pavisam nokristos. Ātrumu gan varētu vēlēties mazliet labāku, un varbūt tāpēc cits šīs pozīcijas spēlētājs - Džeremijs Maklins būs nedaudz iekārotāks kumoss klubu menedžeriem.
Noušons Moreno (pussargs) - labākais no šogad pieejamajiem pussargiem. NFL līgā ar tik efektīgiem gājieniem kā koledžā aizrauties nevarēs, bet tas tomēr kaut ko liecina par spēlētāja veiklību un atlētismu. Droši vien nebūs starp pirmajiem numuriem, bet pirmajā kārtā - noteikti.
Marks Sančess (saspēles vadītājs) - kārtējais Dienvidkalifornijas talants pēc Karsona Palmera un Meta Leinarta. Trūkums - visai nepieredzējis, kaut gan varēja vēl vienu gadu spēlēt universitātē. Acīmredzot pārdomājis, redzot nākamgad gaidāmo sīvāko konkurenci, par spīti lielajām izredzēm pat uz šī fona.
Braiens Orakpo (centra aizsargs) - aizsargam lieliski fiziskie rādītāji, un arī laukumā Teksasas universitātes sastāvā rādījis atzīstamu sniegumu. Pirmās kārtas cienīgs spēlētājs.

Izmantotie resursi:
nfl.com