Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Fāvrs debijā nepārliecina

Juris Miņins
Juris Miņins

Fāvrs debijā nepārliecina
Brets Fāvrs
Foto: AP

Savu pirmo spēli kopš otrās atgriešanās profesionālajā sportā aizvadīja Nacionālās futbola līgas (NFL) labākajiem saspēles vadītājiem, taču viņa atgriešanās nebija iespaidīga, jo, lai arī viņa pārstāvētie Minesotas "Vikings" uzveica Kanzassitijas "Chiefs", pats Fāvrs realizēja vien vienu piespēli no četrām.

Lai arī Fāvrs, kā jau tika paredzēts laukumā gāja kā starta "kvoterbeks", viņš piedalījās vien astoņās izpēlēs, izdarīja četras piespēles, no kurām tikai viena bija precīza. Tāpat veterāna kontā ir četri ar piespēlēm veikti jardi, t.i., viens jards ik piespēli, kas ne tuvu nav tas, kas tika gaidīts no Fāvra. Pats spēlētājs gan par savu statistiku nebija pārāk noskumis: "Es šodien vēlējos nospēlēt droši, nezaudēt bumbas, pārbaudīt sevi spēlēs. Ja man izdodas kāda precīza piespēle – lieliski, ja nē, tad nekas traks, šodien man bija citi mērķi."

Jāpiebilst, ka Tarvariss Džeksons, kuru "Vikings", pēc Breta Fāvra ierašanās, gatavojas mainīt prom, aizvadīja krietni labāku spēli – 12 precīzas piespēles (no 15), gūti 202 jardi un divas rezultatīvas piespēles un bija pārliecinoši labākais saspēles vadītājs šajā spēlē, taču jāatzīmē, ka viņa spēles laiks bija krietni lielāks nekā citiem "Vikings" "kvoterbekiem", jo viņš spēlēja arī Seidža Rozenfelsa laiku, jo pats Seidžs, savainojuma dēļ, spēlē nevarēja piedalīties.

Tāpat nevar nepieminēt, ka arī Kanzassitijas "Chiefs" komandā pašlaik notiek cīņa par pirmā numura vietu un šoreiz pluspunktus savā kontā nopelnīja Mets Kesels, kura piespēļu bilance bija 9-14, veikti 99 jardi un viena rezultatīva piespēle, savukārt Brodijs Kroils realizēja vien 50% no savām piespēlem (5-10) un guva 41 jardu. "Pašlaik es tikai ieeju savā ritmā", sacīja Kessels, "ar komandu es trenējos tikai dažas nedēļas, šeit ir daudz man jaunu spēlētāju, tāpēc pašlaik es esmu pierašanas procesā, bet vēlāk viss būs labi."

Savukārt citā spēlē, kurā tikās Tenesī "Titans" un Dalasas "Cowboys", tika oficiālām NFL spēlēm atklāts jaunais "Cowboys" stadions un, kā jau šādos gadījumos bieži vien notiek, arī spēlē uzvarēja dalasieši ar 30:10. Laba spēle padevās "Cowbojs" saspēles vadītājam Tonijam Romo, kurš realizēja 18 no 24 piespēlēm un guva 192 jardus.

NFL pirmssezonas 2. nedēļas rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Sinsinati "Bengals"Jaunanglijas "Patriots"7:6
Filadelfijas "Eagles"Indianapolisas "Colts"15:23
Atlantas "Falcons"Sentluisas "Rams"20:13
Tenesī "Titans"Dalasas "Cowboys"10:30
Kanzassitijas "Chiefs"Minesotas "Vikings"13:17

Izmantotie resursi:
espn.go.com