Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vidustenesī universitāte uzvar "New Orleans Bowl"

Juris Miņins
Juris Miņins

Vidustenesī universitāte uzvar "New Orleans Bowl"
Vidustenesī "Blue Raiders" ar kausu
Foto: AP/Scanpix

Kārtējā ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola programmas kausu spēlē, "New Orleans Bowl", pateicoties Dvaita Dašera lieliskajai spēlei, sezonu ar uzvaru noslēdza Vidustenesī "Blue Raiders", kuri ar 42:32 pārspēja Dienvidmisisipi "Golden Eagles".

Šī gada trešajā Kausu sezonas spēlē, "New Orleans Bowl" tikās "C-USA" konferenci pārstāvošā Dienvidmisisipi "Golden Eagles" (7-5) un Vidustenesī "Blue Raiders" (9-3), kuri spēlē "Sun Belt" konferencē. Jāpiebilst, ka "Blue Raiders" šī bija tikai otrā kausu spēle kopš viņu pievienošanās FBS divīzijai (kopš 199. gada).

Spēles sākumā iniciatīva piederēja "Golden Eagles", jo viņi guva divus piezemējumus un realizēja vienu divu punktu papilduzbrukumu (vienu, gan, arī nerealizēja), taču otrajā ceturtdaļā Vidustenesī futbolisti prata izlīdzināt rezultātu, kad pēc Dvaita Dašera piespēlēm (11 un 9 jardi) piezemējumus guva, attiecīgi, Garets Endrjūss un Šeins Blisards. Ar šādu notikumu pavērsienu Misisipi komanda nebija mierā un līdz ar puslaika baigām realizēja 20 jardu tālu brīvsitienu, kas viņus atkal izvirzīja vadībā – 17:14.
Otrais puslaiks sākās ar "Blue Raiders" saspēles vadītāja Dvaita Dašera 35 jardu skrējienu līdz ieskaites zonai, t.i., Vidustenesī komanda pirmo reizi spēles laikā izvirzījās vadībā. "Golden Eagles" uz to atbildēja ar precīzu brīvsitienu, taču ar to trešās ceturtdaļas punktu birums nebeidzās, jo šoreiz, beidzoties spēles laikam, piezemējumu veica Tenesī futbolisti, palielinot savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem. Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā abas komandas apmainījās ar piezemējumiem, taču, tā kā Dienvidmisisipi "Golden Eagles" abās reizēs nespēja realizēt divu punktu papilduzbrukumus, rezultāta starpība tikai pieauga un spēles beigās tablo rādīja 42:32, jeb +10 Vidustenesī "Blue Raiders" labā.

Par spēles galveno varoni kļuva NCAA futbola programmas otrgadnieks, Vidustenesī universitātes saspēles vadītājs Dvaits Dašers, kurš realizēja 15 no 25 piespēlēm, guva 162 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, pildot savus tiešos pienākumus, bet uzbrūkot pats, Dašers 26 mēģinājumos izsita 201 jardu un veica divus piezemējumus. Jāpiebilst, ka ar šādu sniegumu Dvaits Dašers ir labojis Vinsa Janga (NCAA -Teksasas "Longhorns", NFL - Tenesī "Titans") 2005. gadā uzstādīto rekordu kā saspēles vadītājs, kurš ir izsitis visvairāk jardus Kausu spēlē (Jangs 2005. gada "Rose Bowl" guva 200 jardus).

Jāpiebilst, ka Dienvidmisisipi "Golden Eagles" komandai aizvadītā sezona bija jau devītā pēc kārtas, kurā viņi izcīnīja vismaz septiņas uzvaras, taču tāpat tā bija septītā sezona pēdējo deviņu gadu laikā, kurā viņi nav spējuši izcīnīt astoto uzvaru.

Izmantotie resursi:
espn.go.com