Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu futbols. AFC konferences saspīlējums sezonas vidū

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Šogad NFL sezonā katrai komandai būs 17 spēles. Kopā tās būs 18 spēļu nedēļas ņemot vērā katras komandas obligāto brīvo nedēļu. Pašlaik ir aizvadīta 10. spēļu nedēļa, tātad mazliet pāri pusei, līdz ar to varam ielūkoties un atskatīties kā veicas komandām. Ja paskatamies AFC konferences komandu sadalījumu ir skaidrs, ka nekas nav skaidrs! Viedoklis par 4 komandām kurām AFC konferencē prognozējam cīņu par Super Bowl.

Tenesī “Titans”
Bilance 8 uzvaras 2 zaudējumi. Vidēji iesākusi sezonu, “Titans” komanda ir piedzīvojusi tikai divus zaudējumus. Pirmajā nedēļā atzīst ļoti spēcīgākās “Cardinals” komandas pārākumu, taču 4. nedēļā cieš zaudējumu pret Ņujorkas “Jets”. “Jets” komanda ir NFL pagrabstāva komanda, līdz ar ko šis zaudējums bija liels pārsteigums. “Titans” ierindojas 5. vietā NFL pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem (27.8). Vēl pirms divām nedēļām daudzi steidza Titānus norakstīt, jo traumu gūst NFL seja un labākais līgas “running back” Deriks Henrijs. Karalis Henrijs bija komandas centrs ap kuru notika lielākā daļa izspēļu. Taču vai tas apturēja Titānus? Absolūti nē. Pēdējās 2 spēlēs bez Henrija gūtas uzvaras pret “Rams” un “Saints”! Komanda pārkvalificējas no skrējienu uzbrukumiem uz dubulto draudu komandu – pretiniekiem jābaidās gan no skrējieniem gan piespēlēm un “quarterback” Raiens Tanehils tiek galā ar savu darbu cik nu labi spēj!

Izredzes: Ja komandas aizsardzība spēs nospēlēt atlikušās spēles tik labā līmenī kā pēdējās divas, tad cerības komandai noteikti ir. Jau tagad iekrātās 8 uzvaras ir lielisks skaitlis sezonas vidū + komandai priekšā 4 spēles pret līgas vājākajām komandām. Tikšana play off var nozīmēt Karaļa Henrija atgriešanos uz to laiku un tad jau trumpis būs atpakaļ rokās!

Buffalo “Bills”
Bilance 6 uzvaras 3 zaudējumi. Buffalo komanda bija viena no bukmeikeru favorītiem pirms sezonas Superbowl izcīnīšanai. Sezonas sākums Buffalo izvērtās interesants – negaidīts zaudējums 1. nedēļā pret “Steelers” taču pēc tam sekoja vairākas pretinieku sagraušanas gūstot 35 līdz 43 punktus un divās spēlēs pat neielaižot nevienu punktu, kas palīdz “Bills” aizsardzībai noturēties TOP 1 NFL. Šajos mačos dominē arī “Bills” uzbrukums kurš izskatās neapturams. Džošs Alens dala piespēles pa labi pa kreisi, tās ir precīzas. Arī skriešanas uzbrukums “Bills” izskatās ieguvis jaunu jaudu un atrodas NFL TOP 10 sarakstā. Taču pēdējās 2 nedēļas liek uzdot jautājumus. “Bills” dažu centimetru dēļ zaudē “Titans” komandai 6. nedēļā, atpūšas 7. nedēļā un pēc tam iznāk uz divām neizteiksmīgām spēlēm uzbrukumā, kurās uzvar “Dolphins” bet zaudē “Jaguars” 6 - 9. Bet zaudē “Jaguars” 6 – 9. Es speciāli to uzrakstīju 2 reizes. Šajās spēlēs apstājies ir komandas trumpis – uzbrukums. Alens izpilda neprecīzas piespēles, daudz kļūdu – komanda absolūti nespēj ieiet ritmā, ja neskaita dažas epizodes pret “Dolphins”.
https://twitter.com/darrenrovell/st...

Izredzes: Visiem gadās sliktas spēles, nedēļas vai mēnesis. Uzskatu, ka “Bills” noteikti tiks playoff un tur pamatīgi ieslēgs mikseri kurā būs iesaistītas visas komandas. Komandai ir jāatrod kādēļ pēc spēles pret “Titans” ir apstājies tās uzbrukums un jāturpina dominēt laukumā – ļoti nozīmīgu traumu sastāvā nav.

Kanzassitijas “Chiefs”
Bilance 6 uzvaras 4 zaudējumi. Nenoliegt faktu – kamēr “Chiefs” ir cerības uz playoff, tikmēŗ “Chiefs” ir cerības uz Superbowl. Oktobra beigas un novembra sākums “Chiefs” bija reti slikts mēnesis jaunajos laikos. 3 uzvaras un viens zaudējums. Kas gan tur slikts? Komandas sniegums visu sezonu ir bijis absolūti nepārliecinošs aizsardzībā un kad aizsardzība nespēlē, spēles glābj uzbrukums. Taču skaidrs, ka katru reizi tā nebūs. “Chiefs” ir vienā no pēdējām vietām līgā aizsardzības statistikas ziņā, taču 10. vietā uzbrukumā. Tas, protams, ņemot vērā 3 punktus gūtajā spēlē pret “Titans”. Pagajušonedēļ “Chiefs” atkal rāda savu ierasto 30 – 40 gūto punktu uzbrukuma formu, taču vai tā bija veiksmīga spēle pret likteņa nesaudzēto “Raiders” vai beidzot cerību stariņš “Chiefs” faniem? Divas spēles arī aizsardzība nospēlējusi krietni labāk, taču palielināmais stikls ir nolikts uz uzbrukumu – vai Patriks Mahoumss ir atguvies? Vai “Chiefs” uzbrukums ir atkosts?

Izredzes: Kā jau minēju, “Chiefs” būs pēdējā komanda kuru norakstīt izredzēm uz kausu. Jo īpaši šajā AFC konferencē kurā veselas 12 komandas ir ar reālām izredzēm uz playoff un neviena komanda vēl neko nav garantējusi. Uzvara pret “Raiders” ir lielisks atspēriena un motivācijas solis komandai, kurai šonedēļ priekšā viena no šīs sezonas superspēlēm – pret Dalasas “Cowboys”. Ja aizsardzība kaut nedaudz centīgāk nospēlēs atlikušās spēles un uzbrukums nezaudēs formu – sarkanie ir pretendenti!
“Chiefs” aizsardzības slinkums šajā sezonā apkopots vienā epizodē - #95. numurs
https://twitter.com/BKSportsTalk/st...

Jaunanglijas “Patriots”
Bilance: 7 uzvaras 4 zaudējumi. Vai kāds iedomājās, ka komanda ar “rookie quarterback” varētu būt viena no titula pretendentēm šogad? Ja tā ir kāda no komandām, tad noteikti “Patriots”. Maks Džounss ir šī gada 15. drafta izvēle un izskatās, ka trāpīts ir par 100%. Eksperti jau pirms drafta atzina, ka NFL līmenim Džounss ir visgatavākais no visiem “quarterbackiem” kas šogad pieejami draftā. Ja vēl apkārt ir lielisks treneru korpuss ar vienmēr nopietno Bilu Beličiku priekšgalā, tad spēlētājs ar pareizo attieksmi progresēs un Džounss dara tieši to. Pagaidām gūti 14 TD un izmestas 8 pārtvertas piespēles nav izcils rādītājs “quarterback” ailītē, taču saprotot kādi uzdevumi un arī pretinieki ir bijuši komandai – rezultāts ir apmierinošs. “Patriots” noteikti ir viena no retajām komandām par kuru var teikt, ka ar katru spēli tā izskatās arvien labāk. Aizsardzība ielaisto punktu ziņā ieņem 2. vietu NFL ( vidēji 17,7 ). Taču komanda jebkurā spēlē demonstrē raksturu, cīņassparu un neskaitot zaudējumu pret “Saints” 3. nedēļā, visos pārējos zaudējumos bija iespēja izcīnit uzvaru!

Izredzes: Ja komanda turpinās progresēt uzbrukumā un aizsardzība iztiks bez traumām – ticiet man, neviena komanda playoff nevēlēsies pretī sev redzēt “Patriots”. Džounss izskatās arvien drošāks un pārliecinošāks, komandas biedru uzticība ir iekarota un tas nāk par labu arī aizsardzībai, kura laukumā dodas motivēta. “Patriots” ir šī gada tumšais zirdziņš superbowl pretendentu sarakstā!

Izcila Maka Džounsa raidītā piespēle pret “Browns” komandu!

https://twitter.com/NFL/status/1459...

Raksta autors: Jānis Stašulis.