Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" uzbrucējs Gordons saņem kārtējo diskvalifikāciju un pārtrauc karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Patriots" uzbrucējs Gordons saņem kārtējo diskvalifikāciju un pārtrauc karjeru
Džošs Gordons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Jaunanglijas "Patriots" spēlētājs Džošs Gordons ir paziņojis, ka pārtrauc savu profesionālā sportista karjeru. Savukārt NFL ir paziņojusi, ka spēlētājs ir diskvalificēts.

Džošs Gordons, kurš 2013. gadā bija līgas produktīvākais malējais uzbrucējs pēc gūtajiem jardiem, šodien ir paziņojis, ka pamet profesionālo sportu, kā iemeslu minot garīgās veselības jautājumus. Tāpat spēlētājs savā "Twitter" profilā ir pateicies Jaunanglijas komandas galvenajam trenerim Bilam Beličekam un vienības īpašniekam Robertam Kraftam.

Tiesa gan, "Patriots" rindās Gordons nonāca vien šajā sezonā un tam, jāatzīst, bija arī savi iemesli.

2012. gada draftā viņu otrajā kārtā izvēlējās Klīvlendas "Browns" komanda un līdz 2013. gadam viss bija puslīdz kārtībā, kad Gordons sevi pieteica kā viens no labākajiem malējiem uzbrucējiem, turklāt, izdarīja to spēlējot ne tajā spēcīgākajā komandā un sezonas laikā sadarbojoties ar vairākiem saspēles vadītājiem. Šajā pašā gadā viņš tika iekļauts "All-Pro" izlasē.

Pēc tam gan Gordona vārds daudz biežāk bija izlasāms kriminālās hronikas slejās, jo spēlētājs sistemātiski pārkāpa gan valsts likumus, gan līgas noteikumus un regulāri tika pieķerts lietojot apreibinošas vielas, visbiežāk – marihuānu. Turklāt, viņš pamanījās "iekrist" dopinga testos pat pašās muļķīgākajās situācijās, proti, tad, kad viņam bija "pārbaudes laiks", ko pats sportists arī lūdz līgas komisāram, kuru veiksmīgi izciešot iepriekš piešķirtās diskvalifikācijas tiktu atceltas.

Beigu beigās, laika periodā no 2014. līdz 2017. gadam Džošs Gordons aizvadīja vien 10 spēles, 2015. un 2016. gadu sezonas izlaižot pilnībā.

Interesanti, ka, lai arī pats futbolists ir izteicies, ka viņa aiziešana ir saistīta ar garīgo veselību, NFL jau ir paspējusi paziņot, ka sportists ir diskvalificēts uz nenoteiktu laiku par kārtējiem pārkāpumiem, kas saistīti ar aizliegto vielu lietošanu.

Atgriežoties pie uzbrucēja šajā sezonā iespētā, tad viņš sezonu sāka Klīvlendā un tās turpinājumā pārcēlās uz Jaunangliju, piedalījās 12 mačos, kuros guva 737 jardus un 4 piezemējumus.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/