Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

105 punktu trillerī "Rams" izcīna 10. uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

105 punktu trillerī "Rams" izcīna 10. uzvaru
Losandželosas "Rams" futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika noslēgta Nacionālās futbola līgas (NFL) 11. spēļu nedēļa un pēdējā tās spēlē tikās divas, iespējams, labākās komandas – Losandželosas "Rams" un Kanzassitijas "Chiefs". Aizraujošā cīņā ar 54:51 uzvarēja "Rams".

"Rams" un "Chiefs" spēle, iespējams, bija viens no gaidītākajiem regulārās sezonas mačiem jau no pirmajām tās nedēļām, jo abas komandas demonstrēja lielisku uzbrukuma futbolu, turklāt, abās netrūka spilgtu spēlētāju, jo gan Kanzassitijas saspēlnieks Patriks Mahoumss, gan Losandželosas pussargs Tods Gērlijs šosezon noteikti kandidēs uz MVP balvu. Tāpat abas vienības ir savu konferenču līderkomandas.

Tiesa, jāatgādina, ka šīs cīņas organizēšana neiztika bez starpgadījumiem, kaut vai tāpēc, ka sākotnēji šai spēlei bija jānotiek Meksikas galvaspilsētā, Mehiko, taču stadions, kuram bija jāuzņem šī cīņa nebija gatavs to darīt, jo tā zāliens, intensīvās izmantošanas un ieilgušās lietus sezonas dēļ, bija katastrofālā stāvoklī. Tāpēc bija nolemts maču pārcelt uz Losandželosu, jo nomināli šīs spēles laukuma saimnieki bija "Rams".

Savukārt paši Losandželosas futbolisti jau bija devušies uz Kolorado, lai Meksikas spēlei trenētos augstkalnes apstākļos, tā kā arī Mehiko atrodas samērā augstu virs jūras līmeņa. Kad kļuva zināms, ka spēle, tomēr, norisināsies Losandželosā, "Rams" spēlētāji gan nevarēja doties uz mājām, jo ap pilsētu plosās mežu ugunsgrēki un faktiski viņi mājās ieradās vien 48 stundas pirms mača, gluži kā uz izbraukuma spēli.

Iespējams, ka māju sajūtas dēļ, bet, iespējams, citi iemesli bija pie vainas, taču "Rams" spēli sāka ar piezemējumu jau pirmajā uzbrukumā, kad piespēli gala zonā notvēra Roberts Vudss, bet pēc pirmā "Chiefs" neveiksmīgā uzbrukuma mēģinājuma, mājnieki savu pārsvaru palielināja vēl par septiņiem punktiem, kad Džareds Gofs asistēja jau Džošam Reinoldsam. Jāpiebilst, ka pēc pirmā piezemējuma Grega Zauerleina raidītais ekstrapunkta sitiens nebija precīzs.

Ceturtdaļa gan tika noslēgta pie rezultāta 13:7, jo Mahoumss ar lielisku 25 jardu piespēli atrada Tairīku Hilu, kurš tad arī guva pirmo piezemējumu viesu labā.

Spēles turpinājumā "Rams" turpināja testēt "Chiefs" aizsardzības ārējo līniju. Ja mača sākumā visvairāk ciest dabūja Orlando Skendrikss, kurš var teikt, ka bija atbildīgs par abiem Losandželosas gūtajiem piezemējumiem, tad vēlāk Gofs pārslēdzās uz Stīvenu Nelsonu, kurš spriedzes apstākļos nespēja ievērot disciplīnu, kļūdījās un pārāka noteikumus, kas arī palīdzēja mājniekiem virzīties uz priekšu.

Apmainījušies ar divām labām aizsardzības sērijām un, kā rezultātā, "tikai" precīziem brīvsitieniem, "Chiefs" bija tie, kas spēra nākošo soli, atņēma bumbu no Gofa un Karīms Hants guva piezemējumu, kas kopā ar papildpunktu deva vadību jau viesiem. Tiesa, nevajadzēja ilgi gaidīt, kad "Rams" atbildēja ar ko līdzīgu – tika izsista bumba no Patrika Mahoumsa rokām un Samsons Ebjukems uzreiz to arī nogādāja ieskaites zonā.

Pārtraukumā komandas gan gāja pie rezultāta 23:23, jo pēc Krisa Konlija piezemējuma Harisona Batkera veiktais papildpunkta sitiens lidoja garām vārtiem, kas tikai piedeva šim mačam papildus intrigu.

Lai arī pirmajā puslaikā risinājās daudz interesantu notikumu, tieši otrajā mača daļā tika gūts visvairāk punktu un arī spēles scenārijā tika veikti negaidīti pagriezieni.

Viss sākās ar Ārona Donalda otro strip seku, jeb saspēlnieka apturēšanu pirms piespēles izdarīšanasm izsitot tam no rokām bumbu, bet turpinājās ar mājnieku uzbrukumu, kura no slēgumā ar bumbu ieskaites zonā ieskrēja pats Gofs.

"Chiefs" uz ko tādu atbildēja ar Trevisa Kelsī piezemējumu. Jāpiebilst arī tas, ka pats balsta uzbrucējs nogādāja bumbu "sarkanajā zonā" un pats arī guva sešus punktus.

Nākošais mājnieku uzbrukums gan noslēdzās tikai ar trim punktiem, taču Samsons Ebjukems lika par sevi runāt vēlreiz, šoreiz – pārtverot Mahoumsa piespēli un nogādājot bumbu tur, kur uzskatīja par vajadzīgu, t.i., ieskaites zonā.

Sākoties spēles ceturtajai ceturtdaļai bija skaidrs, ka lielie notikumi vēl ir priekšā, jo "Chiefs" atradās iedzinējos ar desmit punktiem un viņiem, protams, bija jāmēģina atspēlēties. Viņu mēģinājumi, jāatzīst, bija gan efektīvi, gan arī efektīgi. Piemēram, ceturtdaļas ievadā Tairīka Hila gūtais 73 jardu piezemējums. Tiesa, jāpiebilst, ka Hils "pazaudēja" savu sedzēju pēc tam kā viņš paslīdēja un tā bija "Rams" ārējās aizsardzības līnijas problēma, jo tas notika vairākkārt un "Chiefs" to prata izmantot.

Atspēlējuši septiņus punktus, "Chiefs" neapstājās, taču tā kā tobrīd uz laukuma bija mājnieku uzbrukums, punktus nācās gūt aizsargiem, šoreiz, kārtējo reizi tika apturēts Gofs, bet bumba nonāca Alena Beilija rokās, kurš to nogādāja blakus esošajā ieskaites zonā.

Atlikušajā spēles laikā vadība mainījās vēl trīs reizes, bet par galveno mača izskaņas varoni kļuva Džeralds Everets. Vispirms viņš notvēra septiņu jardu tālu Gofa piespēli, bet pēc tam kā Kriss Konlijs bija atkal atgriezis vadību viesu rokās, notvēra piespēli laukuma malā, taču prata saglabāt līdzsvaru un guva 40 jardu piezemējumu.

Kanzassitijas komandai vēl bija diezgan daudz laika, lai paveiktu nelielu brīnumu un izrautu uzvaru, turklāt, viņi uzbrukumā varēja spēlēt pat divreiz, taču abās reizēs Patrika Mahoumsa piespēles nonāca "Rams" aizsargu rokās, kas arī izšķīra spēles likteni.

Jāpiebilst, ka 105 gūtie punkti, katrai no vienībai tiekot pie vismaz 50, ir jauns NFL rekords, jo nekad iepriekš tas nebija piedzīvots. Tāpat jāatzīmē, ka kopumā šajā spēlē tika gūti 14 piezemējumi un 56 pirmie dauni. Kopumā šī ir trešā visu laiku rezultatīvākā NFL spēle. Visu laiku rezultatīvākais NFL mačs norisinājās 1966. gadā, kad Vašingtonas "Redskins" ar 72:41 pārspēja Ņujorkas "Giants", t.i., kopā tika gūti 113 punkti.

Losandželosas "Rams" nu ir pirmā komanda, kas šajā sezonā ir tikusi pie desmit panākumiem. Viņu tuvākie sekotāji ir Ņūorleānas "Saints" un Kanzassitijas "Chiefs", kuriem ir pa deviņiem panākumiem, tiesa "Saints" arī ir viena spēle rezervē, jo savu brīvo nedēļu viņi jau ir aizvadījuši.

NFL regulārā sezona, 11. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
PackersSeahawks24:27
RaidersCardinals23:21
CowboysFalcons22:19
PanthersLions19:20
TitansColts10:38
TexansRedskins23:20
SteelersJaguars20:16
BengalsRavens21:24
BroncosChargers23:22
EaglesSaints7:48
VikingsBears20:25
ChiefsRams51:54

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/