Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL zvaigznei, iespējams, divi gadi būs jāpavada cietumā

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL zvaigznei, iespējams, divi gadi būs jāpavada cietumā
Plakisko Buress
Foto: AFP

Nacionālās futbola līgas (NFL) zvaigzne, malējais uzbrucējs Plaksiko Buress ir atzinis savu vainu nelikumīgā ieroča nēsāšanu un neprasmīgā tā lietošanā, taču tāpat šī atzīšanās nozīmē, ka Buress ir piekritis divu gadu ilgam cietumsodam.

Jau ziņojām, ka bijušais Ņujorkas "Giants" malējais uzbrucējs Plaksiko Buress kādā no Ņujorkas naktsklubiem, kurā viņš atradās kopā ar komandasbiedru Antonio Pīrsu, ar nelikumīgi nēsātu ieroci netīšām iešāva pats sev kājā. Pēc šī incidenta tika ierosināta krimināllieta un sākās izmeklēšana, kas noskaidroja lietas apstākļus, kas arī ļāva izvirzīt apsūdzības nu jau bijušajam NFL spēlētājam (pēc incidenta Ņujorkas "Giants" viņu atlaida).

Izmeklēšanā arī tika noskaidrots, ka pēc tam, kad Buresa ierocis sāka nekontrolētu šaušanu, tas ne tikai raidīja lodi futbolista augšstilbā, bet arī viena no lodēm tika raidīta kluba apsarga virzienā, taču, par laimi, tā aizgāja garām, taču tikai par dažiem centimetriem. Pēc šī incidenta jau pieminētais Antonio Pīrss aizveda Buresu uz slimnīcu, bet pats pie sevis glabāšanā paņēma Buresa ieroci. Jāpiebilst, ka par šo likumpārkāpumu Pīrss tika tiesāts, taču spriedums bija viņam pozitīvs un visas apsūdzības tika atceltas.

Pašlaik, pēc Buresa atzīšanās, gandrīz vai droši var teikt, ka spēlētājam kāds laiks būs jāpavada cietumā, jo parasti, par līdzīgiem pārkāpumiem, tiek piespriesti vismaz divi gadi cietumā, vienīgais iemesls kāpēc tiesa varētu samazināt sodu ir spēlētāja pretimnākšana tiesai, taču tādā gadījumā, vienalga, no cietumsoda nevarēs izvairīties un futbolistam 20 mēneši būs jāpavada ieslodzījuma vietā. Jāatzīmē, ka, lai arī, kā izteicās spēlētāja aizstāvis, 2 gadi cietumā ir ļoti stingrs spriedums, tas ir ievērojami mazāks nekā tādā gadījumā, ja Buress nebūtu atzinis savu vainu, jo tad viņam varētu piespriest līdz pat trim ar pusi gadiem cietumā.

Atgādināsim, ka vēl nesen bija parādījušās baumas, ka, ja kāda no komandām noslēgs ar līgumu ar 2008. gada "Superbowl" izšķirošā piezemējuma guvēju, tad NFL vadība viņam piespriedīs vismaz pussezonas diskvalifikāciju, bet tagad, vismaz uz kādu laiku, šī diskvalificēšana nebūs aktuāla.

Nevar nepieminēt, ka aptuveni pirms nedēļas NFL apritē atgriezās cita līgas superzvaigzne, Maikls Viks, kurš arī, par nelikumīgu suņu cīņu organizēšanu, nepilnus divus gadus bija pavadījis cietumā, bet pašlaik ir noslēdzis līgumu un trenējas ar Filadelfijas "Eagles" komandu.

Izmantotie resursi:
espn.go.com