Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Džeksons debitē, Smitam sezona beigusies, "Cowboys" turpina cīņu

Juris Miņins
Juris Miņins

Džeksons debitē, Smitam sezona beigusies, "Cowboys" turpina cīņu
Alekss Smits mirkli pēc gūtā savainojuma.
Foto:USA Today/Scanpix

Aizvadītās nedēļas izskaņā tika izspēlēta lielākā daļa no Nacionālās futbola līgas (NFL) 11. kārtas spēlēm, kurās notikumu netrūka. Debiju pamatsastāvā piedzīvoja Baltimoras "Ravens" saspēles vadītājs Lamārs Džeksons, Alekss Smits no Vašingtonas "Redskins" guva savainojumu, kas viņam sezonu noslēdz priekšlaicīgi, bet Dalasas "Cowboys" tika pie pēdējo sekunžu panākuma, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas mačos.

Vakardien tika izspēlēta lielākā daļa Nacionālās futbola līgas (NFL) 11. spēļu kārtas cīņu un jāatzīst, ka lielākajā daļā maču cīņa bija patiešām sīva, uzvarētāju pārsvaram nepārsniedzot piecus punktus.

Ja pievēršas tā sauktajiem agrajiem mačiem, tad tajos lielu interesi izraisīja Dalasas "Cowboys" un Atlantas "Falcons" cīņa, jo no abām komandām pirms sezonas tika gaidīts daudz, taču realitātē nemaz tik labi tām nav gājis un nu vienības cīnās par iekļūšanu izslēgšanas mačos. Šīs spēles uzvarētājam pavērās iespēja nodrošināt neitrālu uzvaru un zaudējumu bilanci.

Jāsaka, ka šīs cīņas scenārijs bija visnotaļ interesants un var teikt, ka pat netipisks, jo spēles lielākajā daļā komandas tā arī nespēja nogādāt bumbu ieskaites zonā, rezultātam mainoties vien pēc tiešajiem brīvsitieniem, taču pēdējā ceturtdaļā gan abas komandas sarīkoja nelielu uguņošanu – vispirms Daks Preskots, bet tad arī Ezekils Eliots ienesa bumbu ieskaites zonā, panākot 19:9 par labu "Cowboys", taču tad Mets Braients vēlreiz bija precīzs sitienā pa vārtiem, bet Hulio Džonss un Mets Raiens noorganizēja vienu piezemējumu, panākot 19:19.

Neizšķirts īsti neapmierināja nevienu komandu, taču uzbrukumā tobrīd bija "Cowboys" un viņi prata bumbu nogādāt pietiekoši tuvu pretinieku ieskaites zonai, lai Brets Mahers varetu mēģināt to raidīt vārtos. Jāsaka, ka līdz ar mača pamatlaika beigām viņš arī realizēja 42 jardus tālo sitienu – 21:19.

Savukārt cita Teksasas komanda, Hjūstonas "Teksans", tikās ar Vašingtonas "Redskins" un jāsaka, ka šī bija nomināli labākā cīņa agro spēļu piedāvājumā, jo savā starpā tikās komandas, kas līdz šim mačam bija izcīnījušas sešus panākumus un piedzīvojušas trīs neveiksmes.

Spēlē uzvarēja "Texans", pārspējot ASV galvaspilsētas komandu ar 23:21, arī pēdējā ceturtdaļā Kaimi Feirbeirnam realizējot 54 jardus tālu brīvsitienu, taču vārds "neveiksme" šīs spēles raksturojumā iederas vislabāk, jo galvenie notikumi par ko runāja visā līgā bija saistīti ar vašingtoniešu saspēles vadītāju Aleksu Smitu, kurš pēc Džeidžei Vata un Karīma Džeksona veiktā seka tā arī palika uz zāliena, jo, kā izrādījās vēlāk, viņa kāja bija lauzta divās vietās un sezona, protams, viņam ir beigusies. Mača atlikušo daļu zem centra "Redskins" komandai pavadīja Kolts Makojs.

Jāpiebilst, ka no neoficiāliem avotiem ir zināms, ka Vašingtonas komanda īsti netic Makoja iespējām aizvest viņus līdz izslēgšanas mačiem un tur parādīt labu spēli, tāpēc jau tuvākajā laikā pie sevis aicinās virkni ar bijušajiem NFL saspēlniekiem, tajā skaitā Marku Sančezu, Eidžeju Manuelu un citus. Tiesa, Kolins Kaperniks, kas daudzu ekspertu vērtējumā ir labākais nenodarbinātais saspēlnieks, vismaz pagaidām netiks saukts uz atrādīšanos.

Citā spēlē Seikvons Bārklis guva trīs piezemējumus, bet viņa Ņujorkas "Giants" ar 38:35 pārspēja Tampabejas "Buccaneers", izcīnot trešo uzvaru sezonā.

Savukārt Baltimoras "Ravens" spēli pret Sinsinati "Bengals" aizvadīja ar otro saspēles vadītāju, Lamāru Džeksonu, pie komandas uzbrukuma stūres. Tā bijušajam Heismana balvas ieguvējam bija debija sākumsastāvā, profesionālajā līmenī. Jāsaka, ka tā bija divējādi. No vienas puses, viņš izdarīja 19 piespēles no kurām precīzas bija 13, bet viena nonāca rokās pretiniekiem, no otras – viņš 27 reizes nesa bumbu pats, gūstot 117 jardus, kas ir visu laiku labākais kvoterbeku-debitantu rādītājs "Super bowl" ērā. "Ravens" šo spēli vinnēja ar 24:21.

NFL regulārā sezona, 11. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
PackersSeahawks24:27
RaidersCardinals23:21
CowboysFalcons22:19
PanthersLions19:20
TitansColts10:38
TexansRedskins23:20
SteelersJaguars20:16
BengalsRavens21:24
BroncosChargers23:22
EaglesSaints7:48
VikingsBears20:25

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-11-19 11:59, pirms 6 gadiem
Mums tāda sportaveida nav. Bet ASV olimpiādē piedalās, un ir rezultāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja