Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" uzvar spēlē, bet, iespējams, zaudē uzbrucēju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Seahawks" uzvar spēlē, bet, iespējams, zaudē uzbrucēju
Džordžs Fants pamet laukumu
Foto: AFP/Scanpix

Sietlas "Seahawks" otrajā Nacionālās futbola līgas (NFL) pārbaudes spēļu nedēļā ar 20:16 pārspēja Minesotas "Vikings", taču panākumu aizēnoja uzbrukuma līnijas bloķētāja Džordža Fanta savainojums.

Sietlas komanda pamatus savai uzvarai ielika jau spēles pirmajā daļā, kad Rasels Vilsons atdeva divas rezultatīvas piespēles. Vispirms viņš rezultatīvi asistēja Kasenam Viljamsam, bet jau otrajā ceturtdaļā ar 22 jardu piespēli atrada Maiku Deivisu. Savukārt "Vikings" uz abiem "Seahawks" septiņu punktu uzbrukumiem atbildēja ar diviem brīvsitieniem, kurus izpildīja Maršals Koens un Kails Forbats.

Otrajā puslaikā komandas, nosacīti, apmainījās vietām, jo Bleirs Volšs realizēja divus brīvsitienus Sietlas komandas labā, bet pēdējā ceturtdaļā Bakijs Hodžs, saņemot piespēli no Teilora Heinikī, guva Minesotas komandas prestiža piezemējumu. Tas gan minesotiešus neizglāba no zaudējuma ar 16:20.

Sietlas "Seahawks" nu ir uzvarējusi abās pirmssezonas spēlēs, bet Minesotas "Vikings" uzvaras un zaudējumus ir dalījusi uz pusēm.

Tiesa, rietumkrasta komandas prieku par uzvaru aizēnoja fakts, ka savainojumu otrajā ceturtdaļā guva sākumsastāva uzbrukuma līnijas kreisās malas bloķētājs Džordžs Fants. Vērojot notikumus laukumā, kā arī atsaucoties uz komandas ziņojumu, Fants ir guvis ceļgala savainojumu un, iespējams, būs spiests izlaist daļu no regulārās sezonas.

Fants, kurš NFL ir aizvadījis vienu sezonu, pagājušgad no debitanta kļuva par komandas sākumsastāva spēlētāju, piedaloties 14 no 16 mačos, desmit no kuriem viņš sāka sākumsastāvā. Pirmajā vienpadsmitniekā viņš laukumā devās arī abās "Seahawks" izslēgšanas spēlēs. Bija paredzams, ka Džordžs Fants būs sākumsastāvā arī gaidāmajā sezonā.

Līdz ar šo savainojumu, "Seahawks" kreisā bloķētāja pozīcijā paliek ar diviem mazpieredzējušiem spēlētājiem – Rīzu Odhiambo, kurš līdz šim ir piedalījies tikai deviņos NFL mačos, ne reizi nedodoties sākumsastāvā un Džastinu Senioru, kuram šī ir debijas sezona.

Atgriežoties pie aizvadītās nakts spēles, Rasels Vilsons kopumā guva 206 jardu, realizējot 13 no 18 piespēlēm. Pretējā laukuma pusē Sems Bredfords bija precīzs septiņās no vienpadsmit piespēlēm, gūstot 95 jardus.

Savukārt piespēļu tveršanā labākais bija Dags Baldvins, kurš notvēra visas četras sev adresētās piespēles un guva 69 jardus. Nesot bumbu labākais bija vēl viens "Seahawks" pārstāvis Alekss Kolinss, kurš 10 mēģinājumos tika pie 58 jardiem.

NFL, Pirmssezonas 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
RavensDolphins31:7
BillsEagles16:20
BuccaneersJaguars12:8
VikingsSeahawks16:20

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/