Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vērs un Breidijs – labākie NFL spēlētāji

Juris Miņins
Juris Miņins

Vērs un Breidijs – labākie NFL spēlētāji
Demarkuss Vērs
Foto: Getty Images

Tuvojoties Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonai Ziemeļamerikas futbola eksperti turpina piublicēt dažādus rangus un prognozes, tāpēc piedāvājam jums ESPN publicēto līgas labāko spēlētāju rangu.

Jau rakstījām, ka Ziemeļamerikas telekompānijas CBS sporta nodaļa bija izveidojusi savu labāko spēlētāju rangu, sadalot to pa pozīcijām un kā otrs labākais uzbrukuma līnijas bloķētājs tika atzīts Tallinā dzimušais igauņu sportists Maikls Rūss. Šodien savu sarakstu, kas tapis sadarbībā ar kompāniju "Scouts Inc.", ir publicējis arī viens no Pasaules ietekmīgākajiem sporta medijiem ESPN. Šajā topā ir apkopoti vairāk kā 2500 spēlētāji, neatkarīgi no pozīcijas, kuri ir ļoti rūpīgi vērtēti un viņiem, līdzīgi kā datorspēlēs, tiek piešķirti reitinga punkti (100 punktu sistēmā). Tāpat gandrīz katram no viņiem klāt ir arī paskaidrojums un skautu vērtējums, kāpēc viņi ir ierindoti tieši šādā vietā.

Līdz ar to, apkopojot visus datus, ir noskaidrots, ka ar 94 punktiem par labākajiem NFL futbolistiem šajā sezonā kļūst Jaunanglijas "Patriots" saspēles vadītājs Toms Breidijs, kurš aizvadītās sezonas pirmajā spēlē guva savainojumu un līdz ar to bija spiests izlaist visu sezonu, un Dalasas "Cowboys" centra aizsargs Demarkuss Vērs. Savukārt 93 punkti ir tādiem spēlētājiem kā Peitons Menings (Indianapolisas "Colts"), Alberts Heinsvorts (Vašingtonas "Redskins"), Rendijs Moss (Jaunanglijas "Patriots"), Antonio Geitss (Sandjego "Chargers"), u.c. .

Jāpiebilst, ka no Latvijai tuvāko valstu futbolistiem, protams, visaugstāk ir ticis igaunis Maikls Rūss, kurš ar 85 punktiem ieņem dalītu 45. vietu (konkurējot ar tādiem futbolistiem kā Terels Ovenss un Čads Okosinko) kopējā konkurencē, bet ir labākais futbolists Tenesī "Titans" komandā. Savukārt lietuviešu izcelsmes futbolists Džeimss Laurinaitis, kurš tikai šogad, pēc Ohaio valsts universitātes beigšanas, pievienojās Sentluisas "Rams" vienībai, kā debitants ir novērtēts ar 20 punktiem, t.i., var teikt ka viņš vēl nav vērtēts, jo 20 punktus piešķir visiem debitantiem.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com