Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFLPA: Komandu vadības ir ieinteresētas lokautā

Juris Miņins
Juris Miņins

NFLPA: Komandu vadības ir ieinteresētas lokautā
NFL spēles epizode
Foto: AFP

Nacionālās futbola līgas spēlētāju arodbiedrība (NFLPA) paziņoja, ka, viņuprāt, līgas komandas un to vadība ir ieintersētas, lai 2011. gadā NFL būtu lokauts.

Jau ziņojām, ka NFLPA vadība jaunos spēlētājus, pirmssezonas "minitreniņu" laikā, brīdināja, ka 2011. gadā ir iespējams lokauts, jo sarunas par jaunā kolektīvā līguma parakstīšanu nerit tiks spoži. Un nu, pēdējās dienās, NFLPA vadība ir noskaņota vēl kategoriskāk, jo, lai arī oficiālā NFL vadības nostāja ir, ka līgums ir jāparaksta pēc iespējas ātrāk, komandu vadība, pēc arodbiedrības domām tikai traucē un kavē to izdarīt.

NFLPA izpilddirektors Demoriss Smits, atrodoties Indianapolisas "Colts" treniņnometnē sniedza nelielu interviju, kurā izklāstīja savu viedokli: "Viņi Klubu vadība – aut. apzināti iet uz to, lai pēc diviem gadiem būtu lokauts. Viņi nevēlas parakstīt jauno kolektīvās sadarbības līgumu, kas līgai ļautu nopelnīt astoņus biljonus ASV dolāru." Tāpat arodbiedrība, kura pašlaik viesojas visās NFL vienībās, organizē spēlētāju sapulces, kurās stāsta par to kā labāk sagatavoties lokautam un, ja tāds patiešām būs, kā to pārdzīvot, jo līdz šim visas spēlētāju sadzīviskās problēmas (piemēram, ja kāds no spēlētāja ģimenes locekļiem saslima, tad ar ārstu kontaktējās komandas pārstāvji) risināja komanda.

Jāpiebilst, ka NFL vadība nav tik kategoriski noskaņota un cer, ka līgums tiks parakstīts. "Mēs strādājam pie jaunas vienošanās projekta", sacīja līgas pārstāvis, "mēs jau divas reizes esam tikušies ar arodbiedrību un ceram satikties vēl vairākkārtīgi. Katrā gadījumā mums priekšā vēl ir divas sezonas." Atzīmēsim, ka, ja līgums netiks parakstīts līdz nākamā gada marta, tad nākamsezon, pirmo reizi kopš 1993. gada sezonas, tiks atcelti algu griesti.

Izmantotie resursi:
cbssports.com