Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Fāvrs atgriežas

Juris Miņins
Juris Miņins

Fāvrs atgriežas
Brets Favrs
Foto: AP

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, tad viens no visu laiku labākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) saspēles vadītājiem Brets Fāvrs ir noslēdzis līgumu ar Minesotas "Vikings" vienību.

Līgums ir noslēgts uz vienu sezonu par aptuveli 10 līdz 12 miljoniem ASV dolāru.

Jau ziņojām, ka pretēji izskanējušajai informācijai, ka Fāvrs, tomēr, vairs neatgriezīsies Profesionālajā sportā vakardien parādījās informācija, ka Minesotas "Vikings" nometē viņš, tomēr, tiek gaidīts un arī pats sportists turpināja aktīvi trenēties, neskatoties uz saviem paziņojumiem, taču eksperti izteica prognozes, ka Fāvrs varētu atgriezties pirmssezonas beigās, ne uzreiz.

Šāds notikumu pavērsiens nozīmē, ka, pretēji iepriekš izskanējušai informācijai komandas pirmais numurs nebūs ne Travariss Džeksons, ne Seidžs Rozenfelss, kuri vēl nesen savā starpā cīnījās par šo vietu. Tagad viņu cīņa turpināsies, bet nu jau par otrā numura posteni.

Atgādināsim, ka Fāvrs, pēc 16 sezonām Grīnbejas "Packers" rindās, pēc 2007.gada sezonas lika punktu spēlēšanai NFL, taču jau drīz atkal izrādīja interesi par atgriešanās iespējām un, pēc garām pārrunām par iespējamo atgriešanos un tās noteikumiem, noslēdza līgumu ar Ņujorkas "Jets", no kurienes pēc sezonas tika atlaists un otro reizi paziņoja par karjeras beigām. Tomēr pēc maijā veiksmīgi veiktās rokas operācijas atkal parādījās baumas, ka saspēles vadītājs varētu turpināt spēlēt un šoreiz pievienoties "Vikings". Fāvrs visu vasaru aizvadīja treniņus kopā ar kādas vidusskolas komandu, un vēl pirms pāris nedēļām personiski apgalvoja žurnālistiem, ka ar roku viss ir kārtībā un nav nekādu ar veselību saistītu šķēršļu karjeras turpināšanai, bet vēlāk, itkā, esot aizsūtījis Minesotas komandas trenerim, paziņojot, ka, tomēr, neatgriezīsies profesionālajā sportā.

Jāpiebilsts, ka savas karjeras laikā Brets Fāvrs ir izpildījis 9280 piespēles, no kurām 5720 bija precīzas (61.6%), atdeva 464 rezultatīvas piespēles (līgas visu laiku labākais rādītājs), pieļāvis 310 kļūdas un 469 reizes ir ticis apstādināts vēl pirms piespēles atdošanas.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com