Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL - 2. kārtas apskats

NFL - 2. kārtas apskats
Mets Kesels (Jaunanglijas "Patriots")
Foto: AFP

eSports.lv piedāvā saviem lasītājiem kārtējo ieskatu Nacionālās Futbola Līgas (NFL) aizvadītās nedēļas interesantākajās spēlēs. Šoreiz uzmanības centrā - otrās kārtas cīņas.

Pēc tam, kad pirmajā nedēļā Grīnbejas "Packers" jaunais saspēles vadītājs Ārons Rodžerss palīdzēja savai vienībai pārliecinoši tikt galā ar Minesotas komandu, daudzi pie sevis nodomāja, ka Viskonsinas štata komandai varbūt tomēr nebūs sevišķi jāsatraucas par to, kas notiks pēc Breta Fāvra aiziešanas. Noslēgusies otrā spēle, un nu jau (pagaidām gan vēl skaļi neizteikts) jautājums fanu prātos tikpat labi varētu būt: "Brets? Kas tas tāds?" Protams, Fāvrs ir leģenda, kuru joprojām neierasti redzēt kādas citas komandas kreklā - kaut arī tas būtu gandrīz tikpat zaļš kā Grīnbejas. Tomēr pirmo divu spēļu iespaidā pieņemtais slēdziens Rodžersa sakarā ir viennozīmīgs: šis brīžiem tik līdzīgā manierē spēlējošais puisis var būt tikpat labs.

Ar to visu gan pēdējā ceturtdaļa "Packers" un "Lions" spēlē izvērtās nedaudz saspringta - pirmajā puslaikā Grīnbejas komanda izrīkojās ar Detroitas aizsardzību pēc savas patikas. Tā jau visdrīzāk ir likumsakarība - pirms nedēļas līdzīgā stilā par "Lions" paņirgājās Atlantas "Falcons", kurus šonedēļ nolika vietā Tampabeja. Taču pēdējās ceturtdaļas vidū jau vadībā atradās "lauvas"... Visu beigās tomēr nokārtoja pussargs Brendons Džeksons un aizsargs Čārlzs Vudsons (nedēļas zvaigznes titulu tomēr izvēlējos piešķirt viņam, nevis Rodžersam), ļaujot Grīnbejai sezonu iesākt ar divām uzvarām - neticami, bet pirmo reizi kopš 1971. gada. Abas komandas pēdējā ceturtdaļā kopā guva 40 punktus.

Otrā nedēļa vispār bija zīmīga ar to, ka bija neparasti daudz saspringtu, rezultatīvu spēļu. Tāds bija gan jau minētais "Packers" triumfs, gan Sanfrancisko, Denveras un Dalasas uzvaras. Abās pēdējās spēles piedevām pelna ievērību ar interesantām epizodēm, kuras tik drīz aizmirstas netiks. Denveras spēlē pret "Chargers" sevi par muļķi pataisīja tiesnesis Eds Hočuli, kļūdaini pārsteidzoties ar svilpi pēc saspēles vadītāja Džeja Katlera amizantās kļūdas, kad tam bumba metiena brīdī izkrita no rokām, bet Filadelfijas "Eagles" debitants Dešons Džeksons par agru sapriecājās par šķietamu piezemējumu, palaižot bumbu vaļā mirkli pirms gala zonas... Diez vai "Chargers" trenerim Norvam Tērneram kļūs vieglāk no NFL vadības un paša tiesneša, kas atzinis savu kļūdu, atvainošanās par notikušo - ne jau ar diviem zaudējumiem, lai cik dramatiskiem, Sandjego cerēja iesākt sezonu.

Laiks rādīs - Jaunanglijas "Patriots" treneris Bils Beličiks tomēr varbūt nebūs nemaz tik ļoti alojies, uzticot komandas saspēles vadīšanu Metam Keselam, kurš pēdējo reizi kādas komandas pamatsastāvā izgāja vidusskolas laikā. Kesels brīnumus gan nerādīja, taču izvairījās no nopietnām kļūdām, neļaujot Bretam Fāvram un "Jets" triumfēt svētdienas pēcpusdienas spēlē. "Jets" nepalīdzēja pat tas, ka izdevās salīdzinoši veiksmīgi ierobežot "patriotu" Rendiju Mosu.

Neveicas Kanzassitijas "Chiefs" - jau otrajā spēlē komanda zaudē saspēles vadītāju. Nu no ierindas izsisti gan Kroils, gan pieredzējušais Hjuards. Tomēr tas vēl nav tik traģiski, ja salīdzina ar lāstu, kas vajā vienu no citkārt līgas augšgala komandām Sietlas "Seahawks". Sietlas komandai pēc otrās kārtas savainoti seši malējie uzbrucēji, liekot spert izmisuma soļus - iemainot Kīriju Kolbertu no "Broncos" un uzaicinot atgriezties kādreizējo drafta pirmo izvēli Korinu Robinsonu, ko Sietla 2005. gadā atlaida no komandas par dzeršanu. Pa šo laiku arī cietumā pasēdēt paspējušais Robinsons gan sola, ka esot labojies un pievērsies reliģijai, kļūstot par gluži citu cilvēku...

eSports.lv nedēļas zvaigznes

Darens Makfadens ("Raiders") - sezonas debitants savā otrajā NFL spēlē sasniedza 164 jardus un guva pirmo piezemējumu profesionāļa kārtā. Tā kā skaitliski iespaidīgāka šī nedēļa nebija nevienam citam pussargam visā NFL, Makfadens pavisam noteikti pelnījis vietu šajā trijniekā.
Čārlzs Vudsons ("Packers") - Detroitas "Lions" saspēles vadītāja Džona Kitnas ļaunākais murgs. Pārvilka svītru Detroitas cerībām tomēr glābt spēli, dramatiskajā pēdējā ceturtdaļā divas reizes pēc kārtas pārtverot Kitnas piespēles.
Kurts Vorners ("Cardinals") - mūžam jaunais līgas veterāns spēlē pret Maiami "Dolphins" kļūdījās tikai piecās piespēlēs, gūstot trīs piezemējumus un vidēji ar katru piespēli iegūstot komandai 15(!) jardus.

Nacionālā Futbola līga.
2. kārtas spēles.

Tenesī "Titans" - Sinsinati "Bengals" 24:7
Grīnbejas "Packers" - Detroitas "Lions" 48:25
Oklendas "Raiders" - Kanzassitijas "Chiefs" 23:8
Ņujorkas "Giants" - Sentluisas "Rams" 41:13
Indianapolisas "Colts" - Minesotas "Vikings" 18:15
Vašingtonas "Redskins" - Ņūorleānas "Saints" 29:24
Karolīnas "Panthers" - Čikāgas "Bears" 20:17
Bufalo "Bills" - Džeksonvilas "Jaguars" 20:16
Sanfrancisko "49ers" - Sietlas "Seahawks" 33:30
Tampabejas "Buccaneers" - Atlantas "Falcons" 24:9
Jaunanglijas "Patriots" - Ņujorkas "Jets" 19:10
Arizonas "Cardinals" - Maiami "Dolphins" 31:10
Denveras "Broncos" - Sandjego "Chargers" 39:38
Pitsburgas "Steelers" - Klīvlendas "Browns" 10:6
Dalasas "Cowboys" - Filadelfijas "Eagles" 41:37

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.com

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:11, pirms 16 gadiem
Pirms pirmssezonas cerēju uz Metu... Nu ja Kurts tā turpinās (ar katru gadu spēlē labāk), tad Leinarts var sēdēt tālāk mierīgs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:25, pirms 16 gadiem
Nepiefiksēju... Breidijam trauma vai..? Jo citādi Jaunanglijā tāds Kesels 100 gadus netiktu par pamata QB...

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:28, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Nepiefiksēju... Breidijam trauma vai..? Jo citādi Jaunanglijā tāds Kesels 100 gadus netiktu par pamata QB...
Jā, trauma...

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:30, pirms 16 gadiem
tas lēmums kur bija jābut fumble nevis incomplete pass ir galigi garām,tas maksāja Chargers otro zaudējumu un ir par ko padomāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:42, pirms 16 gadiem
Nu Kurts dod uguņus. Ideāls ''passer rating'' vien jau izsaka daudz. Boldina un Ficdžeralda lieliskā spēle gan arī ir vismaz puse no viņa statistikas, 2 70+ jardu piespēles 1 spēlē ir daudz.

Lai arī man ļoti nepatīk Chargers, tomēr tādu netaisnību piedzīvot pēdējās sekundēs un zaudēt 4th down un pēc tam 2 point conversion dēļ... it kā nepietiktu ar iepriekšējās nedēļas pēdējo sekunžu zaudējumu pret Panthers (komanda, kura man tagad ļoti iepatikusies tieši tās rakstura dēļ).

Žēl Vinsa Janga. Puisim vajadzīgs savest kārtībā savu galvu (lasīju, ka pat viņš esot vairākkārt atkārtojis vārdu ''pašnāvība''). Kāmēr Titans gaida viņu atgriežamies, Kerijs Kolins lieliski spēja vadīt uzbrukumu un iegūt 2. uzvaru. Titans aizsardzība pagaidām ir viena no labākajām līgā.

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:50, pirms 16 gadiem

     [+] [-]

, 2008-09-17 21:58, pirms 16 gadiem
Eagles-Cowboys un Broncos-Chargers spēles bija vnk ideālas

     [+] [-]

, 2008-09-17 22:27, pirms 16 gadiem
shamanis29 rakstīja: Eagles-Cowboys un Broncos-Chargers spēles bija vnk ideālas
Un nākamnedēļ būs Cowboys-Packers un Eagles-Steelers, 2 mači, kas solās būt ļoti aizraujoši.

     [+] [-]

, 2008-09-17 22:35, pirms 16 gadiem
Mixes rakstīja: Nu Kurts dod uguņus. Ideāls ''passer rating'' vien jau izsaka daudz. Boldina un Ficdžeralda lieliskā spēle gan arī ir vismaz puse no viņa statistikas, 2 70+ jardu piespēles 1 spēlē ir daudz.

Lai arī man ļoti nepatīk Chargers, tomēr tādu netaisnību piedzīvot pēdējās sekundēs un zaudēt 4th down un pēc tam 2 point conversion dēļ... it kā nepietiktu ar iepriekšējās nedēļas pēdējo sekunžu zaudējumu pret Panthers (komanda, kura man tagad ļoti iepatikusies tieši tās rakstura dēļ).

Žēl Vinsa Janga. Puisim vajadzīgs savest kārtībā savu galvu (lasīju, ka pat viņš esot vairākkārt atkārtojis vārdu ''pašnāvība''). Kāmēr Titans gaida viņu atgriežamies, Kerijs Kolins lieliski spēja vadīt uzbrukumu un iegūt 2. uzvaru. Titans aizsardzība pagaidām ir viena no labākajām līgā.
vins jau vispar ar savu ricibu baigo traci NFL sacelis.. tik interesanti, par tam pasnavibam jau pavestija vina psihiatrs.. nez ka tur ar to arsta- pecienta noslepumu glabasanu?

     [+] [-]

, 2008-09-17 22:43, pirms 16 gadiem
yankee rakstīja: vins jau vispar ar savu ricibu baigo traci NFL sacelis.. tik interesanti, par tam pasnavibam jau pavestija vina psihiatrs.. nez ka tur ar to arsta- pecienta noslepumu glabasanu?
Dīvaini ir, ka kaut kas tāds nācis gaismā, ļoti ticams, ka tās ir tikai spekulācijas. Tracis ir liels, pat NFL apskatnieki smīkņā par Jangu, par viņa mātes izteikumiem, par viņa vājumu. Atgriezties tagad Jangam būs grūti.

     [+] [-]

, 2008-09-17 22:52, pirms 16 gadiem
ugh
nevaru jau vien sagaidīt
packers - cowboys spēli

     [+] [-]

, 2008-09-17 22:56, pirms 16 gadiem
Mixes rakstīja: Un nākamnedēļ būs Cowboys-Packers un Eagles-Steelers, 2 mači, kas solās būt ļoti aizraujoši.
Jā, tās divas it kā varētu būt ļoti intriģējošas, protams, arī gaidu Broncos un Saints savstarpējo spēli

     [+] [-]

, 2008-09-18 00:10, pirms 16 gadiem
shamanis29 rakstīja: Jā, tās divas it kā varētu būt ļoti intriģējošas, protams, arī gaidu Broncos un Saints savstarpējo spēli
Divas izteiktas uzbrukuma komandas, parasti šadi dueļi ir acij un faniem tīkami. Kā saka: ''offence sells tickets, defence wins championships.''

Katlers baigas zvērs palicis, kurš varētu padomāt, ka ir arī diabētiķis. Māršala 18 noķertās piespēles vispār ir ''izsmiekls'', Broncos, šķiet, ir reāli SB kandidāti.

     [+] [-]

, 2008-09-18 07:49, pirms 16 gadiem
Crap, ka Bears atkal nepaveicās... Bet nu neko, vēl ir citas spēles...

     [+] [-]

, 2008-09-18 18:59, pirms 16 gadiem
Mixes rakstīja: Divas izteiktas uzbrukuma komandas, parasti šadi dueļi ir acij un faniem tīkami. Kā saka: ''offence sells tickets, defence wins championships.''

Katlers baigas zvērs palicis, kurš varētu padomāt, ka ir arī diabētiķis. Māršala 18 noķertās piespēles vispār ir ''izsmiekls'', Broncos, šķiet, ir reāli SB kandidāti.
Par SB, it kā no vienas puses JĀ, no otras NĒ... Tomēr Broncos ir jauna komanda, pagaidām viņi tikai sāk rādīt savus zobiņus, bet nākotne šai komandai solās būt daudzsološa

     [+] [-]

, 2008-09-18 19:51, pirms 16 gadiem
shamanis29 rakstīja: Par SB, it kā no vienas puses JĀ, no otras NĒ... Tomēr Broncos ir jauna komanda, pagaidām viņi tikai sāk rādīt savus zobiņus, bet nākotne šai komandai solās būt daudzsološa
Nu uzbrukums pašreiz ir top 3 līgā. Aizsardzībā vēl klibo, jo pret Broncos tomēr tiek caurmērā gūti daudz punkti, taču Broncos uzvar un uzvar tik spēcīgu komandu kā Chargers. Katrā ziņā Broncos ir viena no pašreizējān NFL top komandām.