Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Igaunijas amerikāņu futbolists – otrais labākais NFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Igaunijas amerikāņu futbolists – otrais labākais NFL
Maikls Rūss
Foto: Getty Images

Tuvojoties Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam dažādi Ziemeļamerikas sporta mediji publicē savus labāko spēlētāju rangus un vienā no tādiem, telekompānijas CBS sporta nodaļas veidotajā, igaunis Maikls Rūss ir iekļauts otrajā vietā starp uzbrukuma līnijas bloķētājiem.

Jau ziņojām, ka pirms kāda laika Maikls Rūss tika iekļauts ESPN interneta mājaslapas autoru veidotajā "Neaizstājamāko spēlētāju sarakstā", kur igaunis ieņēma 9. vietu, bet šoreiz, CBS veidotajā pirmssezonas labāko spēlētāju topā pēc pozīcijām, Rūss ieņem otro vietu, piekāpjoties vien Raienam Kleidijam no Denveras "Broncos".

"Viņš nesaņem to ko ir pelnījis", raksta CBS eksperts Pīts Prisko, "viņš, kopā ar Deividu Stjuartu, veido labāko uzbrukuma līnijas bloķētāju tandēmu visā līgā." Savukārt kāds līdzjutējs par Rūsu raksta tā: "Tenesī "Titans" aizvadītās sezonas laikā tikai 12 reizes pieļāva, ka viņu saspēles vadītājs tiek nogāzts pirms piespēles izdarīšanas un liels nopelns tajā ir arī Rūsam. Tāpat abi pussargi sasniedza aptuveni 140 jardu atzīmi ik spēli. Bez lieliskas uzbrukuma līnijas tas nebūtu iespējams."

Jāpiebilst, ka par labāko saspēles vadītāju CBS ir atzinuši Peitonu Meningu (Indianapolisas "Colts"), bet otrajā vietā ierindoja Tomu Breidiju (Jaunanglijas "Patriots"), kurš savainojuma dēļ bija spiests izlaist visu iepriekšējo sezonu. Kā labākais malējais uzbrucējs tiek atzīmēts Andrē Džonsons (Hjūstonas "Texans"), bet pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu rekordists Larijs Fitzdžeralds (Arizonas "Cardinals") ierindojās otrajā vietā. Labākā pussarga gods tika Minesotas "Vikings" pārstāvim Adrianam Pītersonam, bet vairāku iepriekšējo gadu TOP pussargs Ladainians Tomlinsons (Sandijego "Chargers") ir ierindots necilajā septītajā vietā.

Starp pēdējiem aizsargiem savas pozīcijas nav zaudējis Baltimoras "Ravens" spēlētājs Eds Rīds, bet viņa komandasbiedrs Rejs Luiss ir trešais labākais ārējās līnijas aizsargs. Savukārt Šonam Merimanam (Sandjego "Chargers"), līdzīgi kā Tomam Breidijam, gandrīz visa izlaistā pagājusī sezona lielu krietieno pozīcijas rangā nenesa – otrā vieta, piekāpjoties vien Dalasas "kovbojam" Demarkusam Varam.

Izmantotie resursi:
cbssports.com