Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Fāvrgeita" turpinās, Minesota jau gaida?

Juris Miņins
Juris Miņins

"Fāvrgeita" turpinās, Minesota jau gaida?
Brets Fāvrs
Foto: Getty Images

Viens no visu laiku labākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) saspēles vadītājiem Brets Fāvrs, pretēji nesen izskanējušai informācijai par viņa "došanos pensijā", jau tuvāko nedēļu laikā varētu pievienoties Minesotas "Vikings" komandai.

Kā ziņo FOXsports.com futbola apskatnieks Džejs Gleizers, tad, pēc vairākas dienas ilgu viesošanos Minesotas "Vikings" treniņnometnē, viņam ir pamats domāt, ka Fāvrs jau tuvāko nedēļu laikā parakstīs līgumu ar minesotiešiem, vai vismaz mēģinās tikt šīs komandas sastāvā. Šādu iespēju arī pieļāva kāds vārdā nenosaukts "Vikings" komandas spēlētājs.

Gleizers uzsver, ka "Fāvram tuvu esoši cilvēki" ir pavēstījuši, ka Brets turpina trenēties un vēl nav īsti izlēmis, ko darīs nākotnē, tāpat, kā argumentu par labu Fāvra atgriešanās iespējām, raksta autors min to, ka Fāvrs nevēlas spēlēt pirmssezonas spēles un trenēties kopā ar "sīkajiem, kurus no iekļūšanas komandas sastāvā šķir vairāk nekā trīs nedēļas" un labāk gatavojas individuāli, lai jau pašā pirmssezonas nobeiguma fāzē pievienotos komandai.

Taču rakstā tiek minēti arī argumenti, kas varētu nepieļaut Fāvra atgriešanos un galvenais no tiem ir Seidžs Rosenfelss, kurš aizvadīja lielisku pirmssezonas pārbaudes spēli pret Indianapolisas "Colts" (10 no 13 piespēlēm bija precīzas, gūts 91 jards). Un, iespējams, tieši Rosenfelsa spēle būs noteicošais faktors, lai arī tāpat ir puslīdz skaidrs, ka "Vikings" vadība nav pārliecināta, ka tieši jau minētais Rosenfelss un komandas nomināli pirmais "kvoterbeks" Travariss Džeksons būs pietiekoši labi, lai nospēlētu visu sezonu bez lieliem kritumiem.

Atgādināsim, ka Fāvrs, pēc 16 sezonām Grīnbejas "Packers" rindās, pēc 2007.gada sezonas lika punktu spēlēšanai NFL, taču jau drīz atkal izrādīja interesi par atgriešanās iespējām un, pēc garām pārrunām par iespējamo atgriešanos un tās noteikumiem, noslēdza līgumu ar Ņujorkas "Jets", no kurienes pēc sezonas tika atlaists un otro reizi paziņoja par karjeras beigām. Tomēr pēc maijā veiksmīgi veiktās rokas operācijas atkal parādījās baumas, ka saspēles vadītājs varētu turpināt spēlēt un šoreiz pievienoties "Vikings". Fāvrs visu vasaru aizvadīja treniņus kopā ar kādas vidusskolas komandu, un vēl pirms pāris nedēļām personiski apgalvoja žurnālistiem, ka ar roku viss ir kārtībā un nav nekādu ar veselību saistītu šķēršļu karjeras turpināšanai, bet vēlāk, itkā, esot aizsūtījis Minesotas komandas trenerim, paziņojot, ka, tomēr, neatgriezīsies profesionālajā sportā.

Jāpiebilsts, ka savas karjeras laikā Brets Fāvrs ir izpildījis 9280 piespēles, no kurām 5720 bija precīzas (61.6%), atdeva 464 rezultatīvas piespēles (līgas visu laiku labākais rādītājs), pieļāvis 310 kļūdas un 469 reizes ir ticis apstādināts vēl pirms piespēles atdošanas.

Izmantotie resursi:
msn.foxsports.com