Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL vēlas pagarināt regulāro sezonu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL vēlas pagarināt regulāro sezonu
Pašreizējie NFL čempioni - Ņūorleānas "Saints"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība ir izvirzījuši publiskajai apspriešanai projektu, kas paredz regulārās sezonas pagarināšanu līdz 18 mačiem, līdzšinējo 16 spēļu vietā. Klubu vadītāji šādu ideju jau ir paspējuši atbalstīt, bet spēlētāji uz to raugās skeptiski.

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība, lai padarītu spēli interesantāku ir piedāvājusi pagarināt turnīra regulāro sezonu par diviem mačiem, t.i., katrai vienībai būtu jāaizvada 18 regulārās sezonas spēles. Šāds regulārās sezonas pagarinājums tiktu panākts nevis ar papildus klāt "pieliktām" divām spēlēm, bet gan uz pirmssezonas spēļu rēķina, t.i., ierasto četru pirmssezonas maču vietā tiktu aizvadīti vien divi, kas nozīmē, ka pēc spēļu skaita komandām nekas nemainītos.

Taču tas ir tikai no pirmā acu uzmetiena. Vairāki spēlētāji ir pauduši visai skeptisku viedokli par iespēju pagarināt regulāro sezonu, jo, lai arī kopējais spēļu skaits nemainīsies, pieaugs "nopietno maču" skaits, kas savukārt novedīs pie tā, ka pamatsastāva spēlētājiem palielināsies risks gūt savainojumus. "Es zinu, ka līdzjutējiem ne visai patīk pirmssezonas mači, man tie nepatīk nemaz," komentējot situāciju atzina Baltimoras "Ravens" otrās aizsardzības līnijas spēlētājs Rejs Luiss, "taču ja man ir jāizvēlas starp četrām pārbaudes spēlēm un divām spēlēm sezonas beigās, kad liela daļa futbolistu spēlē ar dažāda smaguma savainojumiem, es izvēlos pirmo variantu."

Savukārt NFL vadība kā pretargumentus min to, ka aizstājot divas pārbaudes spēles ar divām regulārās sezonas spēlēm, līdzjutēji varēs vērot daudz kvalitatīvāku futbolu (jo futbolistiem būs jābūt optimālā formā daudz agrāk), kā arī palielināsies komandu kopējie ienākumi, kas novedīs arī pie spēlētāju algu palielinājuma. Tāpat, lai mazinātu spēlētāju bažas par savainojumiem NFL piedāvā veikt katras komandas treniņu pārbaudi (pārbaudot kas tiek darīts, lai spēlētāji tiktu pasargāti no savainojumiem), kā arī palielinot pieļaujamo komandas pamatsastāvu (pašlaik – 53 spēlētāji) un rezervistu sastāvu.

Lai vai kā, šīs notikumu izmaiņas tiks apspriestas reizē ar jaunā kolektīvā līguma noslēgšanu, kam būtu jānotiek līdz 2011. gada sezonas sākumam, taču pašlaik, balstoties uz veco līgumu, NFL vadība ir tiesīga palielināt regulārās sezonas spēļu skaitu līdz 22 (četras pirmssezonā, 18 čempionātā), taču kā izteicās līgas pārstāvis, viņi to nedarīs ja netiks panākta vienošanās ar spēlētāju arodbiedrību.

Kā arī...

Pēc nesenā Alberta Heinsvorta paziņojuma, ka viņš vēlas pamest Vašingtonas "Redskins" komandu, viņa komandas biedri un vienības treneri šādu lēmumu nosauca par ļoti egoistisku, bet komandas vadība ir paziņojusi, ka mēģinās piedzīt atpakaļ no spēlētāja pirms trim mēnešiem izmaksāto "sastāva bonusu" 21 miljona ASV dolāru apmērā, jo Heinsvorts, lai arī naudu saņēma, spēlēt atsakās ... Savukārt Tenesī "Titans" pussargs, pagājušas sezonas produktīvākais jardu "izsitējs" Kriss Džonsons paziņoja, ka "nevar spēlēt par 0.55 miljoniem", pamatojot šo paziņojumu ar to, ka viņš ir viens no vissliktāk apmaksātajiem pamatsastāva pussargiem visā līgā, turklāt arī visi "Titans" komandas pamatsastāva "veči" pelna vairāk ... Denveras "Broncos" ir papildinājuši sastāvu ar bijušo Kanzassitijas "Chiefs" pussargu Kolbiju Smitu, kas nozīmē, ka viņi vairs nav ieinteresēti Braiena Vestbruka pakalpojumos ... Bijušais Sentluisas "Rams" brīvais aizsargs Ošimogo Atogve, kurš ir kļuvis par brīvo aģentu, varētu pievienoties citai NFC Rietumu divīzijas komandai – Sietlas "Seahawks", kuras nometni spēlētājs vakardien ir apmeklējis ... Visbeidzot kolorītais Sinsinati "Bengals" malējais uzbrucējs Čads Očosinko turpina "uzkurināt" publiku arī starpsezonā. Ja pirms gada visi ar interesi sekoja viņa un Sandijego "Chargers" aizsarga Šona Merimana vārdu kaujām, tad pašlaik Očosinko ir pavēstījis, ka ""Bengals" ir labāka komanda nekā "Ravens". Ko viņi ir izdarījuši? Viņiem ir pāris labi jaunie spēlētāji, bet mūsu komanda ir gatava sisties par uzvarām jau tagad! Pirms gada mēs saplosījām viņu aizsardzību!"

Izmantotie resursi:
gridironfans.com
usatoday.com
forecaster.ca
espn.go.com

Vai NFL būtu jāpagarina regulārā sezona?

  • 14

  • 4

  • 4

  • 4

  • 9


  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 15:31, pirms 14 gadiem
Jo labāk,ātrāk sāktos īstā sezona.Čeds gan nevar likties mierā,Merrimans viņu noliktu pie vietas!

     [+] [-]

, 2010-06-17 15:41, pirms 14 gadiem
tikai paceļas jautājums - pēc tām 2-3 sezonām, kad komandas būs uzspēlējušas 18 spēles sezonā un labākie spēlētāji, ņemot vērā šī sporta veida traumatismu, nepārtraukti ārstēsies, vai no tā futbols kļūs kvalitatīvāks?
un lielāku tuvredzību no NFL vadības puses nesaprotu - kur komandas īpašniekiem lielāki ienākumi, ja būs jāpalielina komandas sastāvs, palielinās algu fonds, vairāk uzturēt traumētos spēlētājus (algas, doktori, fizio, utt.) un to ieņēmumu starpības starp pre-season un season spēlēm nav tik būtiskas.
labāk tad lai liek spēles dažādās dienās un NFL lai vārās uz TV...

 +13 [+] [-]

, 2010-06-17 16:07, pirms 14 gadiem
db01 rakstīja: ko vēl ne? kā pagarināt sezonu

naudas nav?
skauž, jo NHL ilgi ievilkās?
Ja jau par naudu. NFL ir vislabāk pelnošā līga pasaules sportā, taču nekad neviens nav atteicies no papildus naudas, turklāt ja tirgus var augt un augt.

NHL salīdzinājums ar NFL (ja jau ir sākts).

- NHL ar zaudējumiem pagājušo sezonu aizvadīja gandrīz puse līgas - 14 komandas, NFL ar zaudējumiem strādāja vien divas vienības.

- Pagājušajā sezonā NHL labākā komanda (Toronto "Maple Leafs") ieņēmumos iekasēja 168 miljonus ASV dolāru, NFL sliktākā iekasēja - 208 miljonus.

- Kā dārgākā NHL komanda pašlaik tiek atzīta tā pati Toronto, kuras tirgus cena varētu būt ap 470 milnoniem. Lētākā NFL komanda (Oklendas "Raiders") varētu maksāt 797 miljonus.

     [+] [-]

, 2010-06-17 16:41, pirms 14 gadiem
hmm, vairāk spēles sezonā izklausās tiešām iepriecinoši. Taču tiešam leikas ka to nepieņems jo izjauks visu statistikas skaitīšanu kā arī tie savainojumi.

Lai vai kā gribas lai sezona sākas ātrāk

     [+] [-]

, 2010-06-17 18:32, pirms 14 gadiem
Garāka sezona? Nabaga spēlētāji, laimīgie fani!

CJ pelna tikai pusmiljonu? Viņš būtu pelnījis saņemt kādus 10!

     [+] [-]

, 2010-06-17 19:35, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: CJ pelna tikai pusmiljonu? Viņš būtu pelnījis saņemt kādus 10!
Kriss Džonsons pamatalgā saņem vēl mazāk - 0.385 miljonus. Pārējais ir bonusi, taču arī ar tiem nekas BAIGI nav - nepilni 4.25 miljoni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-17 21:12, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: salīdzināt NFL ar NHL Amerikā ir tas pats, kas EPL salīdzināt ar Belģijas čempionātu.... naudas, fanu intereses, ienākumu u.t.t. ziņā......

NFL ir ASV sporta augstākais un krutākais turnīrs visās jomās, NHL popularitates ziņā ir mazākais no top 4 sportiem ASV (aiz gridirona (Am. futbola), beisbola un basketbola)...
Pie tam, vēl virs NHL ir Koledžu futbols un basketbols + NASCAR.

     [+] [-]

, 2010-06-18 12:20, pirms 14 gadiem
Romis_21 rakstīja: Jo labāk,ātrāk sāktos īstā sezona.Čeds gan nevar likties mierā,Merrimans viņu noliktu pie vietas!
Tu aizmirsi vienu lietu!

You can't cover #85!!!

     [+] [-]

, 2010-06-18 13:05, pirms 14 gadiem
NASCAR skatās pārsvarā laucinieki

     [+] [-]

, 2010-06-18 13:14, pirms 14 gadiem
oscar rakstīja: NASCAR skatās pārsvarā laucinieki
Bet skatās.

Un tas ir tikai saprotami, ka "laucinieki", jo lielo pilsētu iedzīvotāji nemaz tā tuvumā pie gonkām tikt nevar (kā dalībnieki), bet katrs jūt līdzi tam, kam jūtas piederīgs.

     [+] [-]

, 2010-07-22 18:14, pirms 14 gadiem
1. Vajag likvidēt tās divīzijas un taisīt izlozi katru gadu, pilnīgi neinteresanti, ka ar savas divīzijas komandām jāspēlē 2x gadā, bet ar citām tikai reizi 4 gados.

2. Mierīgi var daudz vairāk spēles taisīt, gan garāku sezonu, gan var spēlēt vairākas reizes nedēļā. Reāli ļoti maz sanāk tīrais spēles laiks spēlētajam, jo ir trīs komandas, un lielākā daļa izspēļu neaptur laiku, paiet 45s, no kurām spēle bija tikai 5s. Spēles laiks ir tikai 12min apmēram, un max ko var viens spēlētājs nospēlēt ir 5 min. Anglijas regbija čempionātā piem ir 22 spēles sezonā.