Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Trīs nedēļas pirms sezonas sākuma Atlanta pastiprina aizsardzības bastionus

Emils Ozerinskis

Trīs nedēļas pirms sezonas sākuma Atlanta pastiprina aizsardzības bastionus
Metjū Džudons. Foto: New England Patriots

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas sākumam ir palikušas trīs nedēļas un komandas slīpē savas uzbrukuma un aizsardzības shēmas treniņnometnēs, tomēr sastāvu veidošanām punkts vēl nav pielikts. Pie diviem prominentiem aizsardzības spēlētājiem tikusi Atlantas "Falcons", kas maiņas darījumā ieguvusi Metjū Džudonu un parakstījusi brīvo aģentu Džastinu Simonsu.

Nespējot rast kopsaucēju ar 32 gadus veco centra aizsargu Metjū Džudonu par lūguma pagarināšanu, Jaunanglijas "Patriots" aizmainījusi vienu no saviem spožākajiem aizsardzības spēlētājiem uz Atlantas "Falcons". Pret sev tik ļoti vajadzīgo pastiprinājumu piespēļu steidzinātāja pozīcijā (Džudons nereti tiek izmantots arī aizsardzības līnijas ārējā spēlētāja ampluā) Atlanta atdevusi trešās kārtas drafta izvēli. Traumas dēļ Džudons pagājušajā sezonā piedalījās tikai četrās spēlēs, paspējot tikt pie četriem sekiem. Iepriekšējos divos gados, viņš veica pa 12,5 un 15,5 pretinieku saspēles vadītāja noguldīšanām gar zemi.

"Patriots" saspēli jaunajā sezonā vadīs debitants Dreiks Mejs, tādēļ uz uzvarām bagātu sezonu Bostonas komanda īpaši necer. No komandas konstrukcijas viedokļa Jaunanglijas vienībai nav īsti pamata ieguldīt lielus līdzekļus jau veterāna kārtā iesoļojušā Džudona atalgošanai, savukārt Atlanta ir komanda, kas noteikti tēmē uz izslēgšanas spēlēm. "Falcons" vienībai gan veikli jāmeklē kopsaucējs ar četrkārtējo Pro Bowl spēlētāju Džudonu par līguma pagarināsānu, lai neizveidotos situācijā kā Ņujorkas "Jets" rindās. Ņujorkas komanda pēc maiņas darījuma veikšanas, kurā tika iegūts Hasans Rediks, nepiešķīra spēlētājam kāroto vairāku gadu līgumu par atalgojumu 25 miljoniem sezonā. Rediks līdz šim ir izlaidis visus komandas treniņus un pieprasījis maiņu no "Jets" komandas.

Tikmēr Atlantas "Falcons" savu aizsardzību pastiprinājusi dubultīgi, piesaistot arī pēdējo prominento vārdu, kas vēl bija palicis brīvās aģentūras spēlētāju sarakstos. Noslēdzot vienas sezonas līgumu par astoņiem miljoniem, Atlanta tikusi pie divkārtējā Pro Bowl dalībnieka Džastina Simonsa. 30 gadus vecais drošībnieka pozīcijas spēlētājs visu līdzšinējo karjeru pavadījis Denveras "Broncos" rindās. Pagājušajā sezonā Simonss veica 53 uzbrukumus, piespieda pretiniekiem nomest divas bumbas un pārtvēra trīs oponentu saspēles vadītāju veiktās piespēles.

Nepatīkamas ziņas piemeklējušas Minesotas "Vikings" vienību. Ar desmito numuru draftā izvēlētais saspēles vadītājs Džeidžejs Makartijs iedzīvojies meniska plīsumā, kas licis jaunajam futbolistam gulties zem skalpeļa. Līdz ar to Mičiganas Universitāti līdz NCAA čempiontitulam aizstūrējušais saspēles vadītājs savu pirmo NFL sezonu pavadīs skatītāja lomā. Tādējādi par vikingu pirmo numuru saspēles vadītāja pozīcijā kļuvis Sems Darnolds.

Nacionālās futbola līgas sezona sāksies naktī uz 6. septembri, kad aktuālā čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" sāks savu dzīšanos pēc trešā titula pēc kārtas ar maču pret aizvadītās sezonas līgas MVP Lamāru Džeksonu un Baltimoras "Ravens". Sekojoši naktī uz sestdienu norisināsies NFL vēsturē pirmā spēle Brazīlijā. Sanpaulu tiksies divas zaļās komandas - Filadelfijas "Eagles" un Grīnbejas "Packers".