Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Stalvortam - mēnesis cietumā

Juris Miņins
Juris Miņins

Stalvortam - mēnesis cietumā
Donte Stalvorts
Foto: AP

Par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē Floridas tiesa Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Klīvlendas "Browns" spēlētājam Dontem Stalvortam piesprieda vienu mēnesi ilgu cietumsodu.

28 gadus vecais Donte Lamars Stalvorts tika tiesāts par to, ka aprīlī, alkohola reibumā, ar savu 2005. gada "Bentley Continental GT" notrieca 59 gadu vecu gājēju Mario Reijesu, kurš gaidīja autobusu pēc savas maiņas darbā. Kā ziņo Ziemeļamerikas prese, tad Stalvorta asinīs tika konstatētas 1.2 promiles alkohola, atļauto 0.8 promiļu vietā.

Par šādu pārkāpumu malējam uzbrucējam draudēja 15 gadu ilgs cietumsods, taču tā kā ar cietušā ģimeni tika panākts izlīgums, tāpēc civilprasība pret spēlētāju tika atcelta. Taču krimināllietā viņam tika piespriests viens mēnesis cietumā, ieskaitot 10 gadu pārbaudes laiku un 1000 darba stundas sabiedrības labā. Taču tas vēl nav viss sods par šo pārkāpumu, jo NFL vadība vēl lems par individuālo disciplinārsodu Stalvortam, taču tikai pēc tam, kad būs pilnībā iepazinušies ar tiesas lēmumu.

Jāpiebilst, ka pirms gada Stalvorts noslēdza septiņus gadus ilgu, 35 miljonus vērtu līgumu ar Klīvlendas "Browns" vienību, taču izlaida daļu no sezonas savainojumu dēļ. Viņa kotā bija 11 spēles (septiņas sākumsastāvā), veikti 170 jardi (17 mēģinājumos, 10 jardi vidēji izspēlē), izdarīts viens piezemējums, taču spēlējot "pa zemi" Stalvortam vienīgajā mēģinājumā nav veicies un tajā tika zaudēti četri jardi.

Izmantotie resursi:
espn.go.com