Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

NFL - 15. nedēļas spēles

NFL - 15. nedēļas spēles
nfl_carson_palmer_bengals_afp

Nacionālajā Futbola līgā šonedēļ notiek 15. kārtas spēles. Piedāvājam ieskatu tajās un prognozes par gaidāmajiem notikumiem.

Viena šīs nedēļas spēle jau ir noslēgusies - naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika Hjūstonas "Texans" savā laukumā ar 31:13 uzvarēja Denveras "Broncos". Abām komandām ir tikai teorētiskas iespējas aizķerties starp sešām labākajām Amerikas konferences komandām, kas janvārī piedalīsies pēcsezonas play-off spēlēs.

Sanfrancisco "49ers" (3 uzvaras, 10 zaudējumi) - Sinsinati "Bengals" (5-8)

Autora prognoze: "Bengals"


Ne vienai, ne otrai komandai iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs vairs nav, un jāatzīst, situācija bija samērā bezcerīga jau pirms vairākām kārtām. Ar skumjām līgas tabulā var noraudzīties Sinsinati komanda - arvien skaļāk tiek pieprasīta "Bengals" trenera Mārvina Lūisa atkāpšanās, par spīti tam, ka vēl nevienu sezonu viņa vadītā komanda nav noslēgusi ar negatīvu bilanci. Taču ar to ir par maz - viens no potenciāli bīstamākajiem uzbrukuma virknējumiem visā līgā arī šogad nespēj pilnībā realizēt savu potenciālu, kam par to "jāpateicas" vairākiem neveiksmīgiem treneru lēmumiem spēles laikā un ārkārtīgi nestabili spēlējošai aizsardzībai un pussargiem.

Jaunanglijas "Patriots" (13-0) - Ņujorkas "Jets" (3-10)

Autora prognoze: "Patriots"


Pēc tam, kad Jaunanglija pirms nedēļas burtiski izrēķinājās ar Pitsburgas "Steelers" aizsardzību, kas līdz tam bija uzskatīta par vienu no labākajām NFL, ir skaidrs - ja kāds var patraucēt "patriotiem" kļūt par pirmo komandu 35 gadu laikā, kas regulārajā sezonā nebūs ne reizi zaudējusi, tad laikam vienīgi viņi paši. Bet tas nav saspēles vadītāja Toma Breidija un viņa biedru stilā. Pat pēc nonākšanas zaudētājos pret "Steelers" spēles sākumā viņu acīs nebija lasāms ne uztraukums, ne šaubas, un pēc tam gūtie četri piezemējumi to tikai apliecināja.

Tampabejas "Buccaneers" (8-5) - Atlantas "Falcons" (3-10)

Autora prognoze: "Buccaneers"


Tampabejai nepieciešama uzvara, lai garantētu pirmo vietu savā NFC dienvidu divīzijā. Komandā atgriezīsies saspēles vadītājs Džefs Garsija, un, spēlējot savā laukumā, problēmām uzvarēt nevajadzētu rasties, kaut gan Atlanta var likt mazliet panervozēt arī "pirātiem".

Sentluisas "Rams" (3-10) - Grīnbejas "Packers" (11-2)

Autora prognoze: "Packers"


Grīnbejas zvaigzne Brets Fāvrs izskatās ne sliktāk kā savos labākajos gados (pirms šīs sezonas ilgi tika diskutēts, vai viņš paliks līgā vēl uz šo sezonu vai ne!), un pēdējā laikā izskatās, ka komandas pussargi arī sasparojušies - sevišķi jau jaunais Raiens Grants. Kas zina - ja nu tieši "Packers" iekļūst Super Bowl finālspēlē no NFC divīzijas?

Karolīnas "Panthers" (5-8) - Sietlas "Seahawks" (9-4)

Autora prognoze: "Seahawks"


"Seahawks" ir nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, un šķiet, ka nākamais lielākais pārbaudījums šo komandu gaida tikai tajās. Trīs atlikušie pretinieki (Karolīna, Atlanta, Baltimora) pa visiem kopā guvuši vien 12 uzvaras.

Klīvlendas "Browns" (8-5) - Bufalo "Bills" (7-6)

Autora prognoze: "Browns"


Samērā līdzīgas komandas, kas tiekas spēlē, kuras uzvarētājam pavērsies labas izredzes aizķert pēdējo vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. "Bills" uzvara nebūtu sensācija, taču tomēr neliela priekšroka laikam jāatdod "Browns", kas šogad savā laukumā zaudējuši tikai vienu reizi - atklāšanas spēlē pret Pitsburgu.

Kanzassitijas "Chiefs" (4-9) - Tenesī "Titans" (7-6)

Autora prognoze: "Titans"


Kanzassitijas komanda, it īpaši uzbrukums, pamatīgi buksē jau otro mēnesi. Kopš atgriešanās no brīvās nedēļas (katrai komandai sezonā ir viena nedēļa, kad spēles nenotiek) sešās spēlēs piedzīvoti seši zaudējumi, un gūto punktu skaits parasti grozījies ap 10. Ja tendence saglabāsies (bet komanda praktiski jau spēlē ar domu par nākamo sezonu), ar to visdrīzāk nepietiks Vinsa Janga un "Titans" apturēšanai.

Maiami "Dolphins" (0-13) - Baltimoras "Ravens" (4-9)

Autora prognoze: "Dolphins"


Laikam jau labākā Maiami iespēja izvairīties no pazemojošas 0-16 sezonas. Pret "Bengals" un vēl jo vairāk "Patriots", ar ko jātiekas pēc nedēļas, klāsies daudz, daudz grūtāk. Papildus ticību vieš arī fakts, ka Maiami savā laukumā Baltimorai vēl nekad nav zaudējusi. Tādēļ prognoze (lai arī mazliet riskanta) - "Dolphins" tomēr savu skatītāju priekšā nepiedzīvos četrpadsmito neveiksmi.

Ņūorleānas "Saints" (6-7) - Arizonas "Cardinals" (6-7)

Autora prognoze: "Saints"


Vēl viens pāris, kur likmes ir augstas un komandas - līdzīgas. Zaudējums praktiski pārvilktu svītru jebkuras komandas izredzēm iekļūt NFC konferences izslēgšanas spēlēs, jo jau šobrīd abām komandām ir vienas uzvaras deficīts līdz Minesotas "vikingiem". "Saints" play-off izredzes gan šķiet maķenīt labākas, un šādu iznākumu tikpat labi var gaidīt arī savstarpējā spēlē.

Pitsburgas "Steelers" (9-4) - Džeksonvilas "Jaguars" (9-4)

Autora prognoze: "Steelers"


Laika prognoze Pitsburgai pēc nepilnām 24 stundām - lietus vai sniegs un temperatūra ap nulli pēc Celsija. "Jaguars" gluži nav tā komanda, ko iebiedēt ar laikapstākļiem - protams, Pitsburgas stadions arī nav Grīnbejas slavenais "Lambeau Field". Cīņa būs sīva, bet galu galā Pitsburga, nokaitināta pēc spēles ar "Patriots", nosvērs svaru kausus savā labā.

Oklendas "Raiders" (4-9) - Indianapolisas "Colts" (11-2)

Autora prognoze: "Colts"


Nedaudz pasvārstījušies sezonas otrās puses ievadā, "Colts" un komandas simbols Peitons Menings droši soļo pretī piektajai 12 uzvaru sezonai pēc kārtas. Oklendas komanda - ar vai bez savainotā pussarga Fargasa - droši vien nebūs tā, kas viņiem šo panākumu (pirmo reizi NFL vēsturē) liegs nosvinēt jau šonedēļ, kaut gan sagrāve šeit diez vai gaidāma.

Dalasas "Cowboys" (12-1) - Filadelfijas "Eagles" (5-8)

Autora prognoze: "Cowboys"


Dalasas komanda pirms nedēļas īstā trillerī, ko varēja vērot arī "Viasat Sport" kanālā, pārspēja Detroitas "Lions". Pret Filadelfiju varētu klāties mazliet vieglāk, kaut gan pussargs Braians Vestbruks ir spējīgs pabiedēt jebkuru aizsardzību. Tomēr Dalasas galvenais trumpis ir un paliek uzbrukums. Šo komandu noturēt zem 20 punktu atzīmes šosezon vēl nav izdevies nevienam.

Sandjego "Chargers" (8-5) -Detroitas "Lions" (6-7)

Autora prognoze: "Chargers"


Cik spoži Detroita sāka sezonu (sešas uzvaras astoņās spēlēs), tik vāji to turpināja. Pilnīgs pretstats ir "Chargers". Saspēles vadītājs Filips Riverss gan pagaidām pūlas atrast savu spēli, bet Ladeinjans Tomlinsons pussarga pozīcijā ir pietiekams arguments cīņai par uzvaru AFC Rietumu konferencē.

Ņujorkas "Giants" (9-4) - Vašingtonas "Redskins" (6-7)

Autora prognoze: "Giants"


Vašingtonai laikam gan jāatvadās no play-off cīņām - atlikušais sezonas kalendārs (ieskaitot Jaunangliju) izskatās ļoti spēcīgs. Pamatsastāva saspēles vadītājs Kempbels ir savainots, bet Tods Kolinss tomēr nepārliecina.

Minesotas "Vikings" (7-6) - Čikāgas "Bears" (5-8)

Autora prognoze: "Vikings"


Pēdējā laikā NFL izveidojusies savdabīga tradīcija - iepriekšējā gada "Super Bowl" finālā zaudējusī komanda nākamajā sezonā netiek pat izslēgšanas spēlēs. Izskatās, ka Čikāga nebūs izņēmums. Minesotas pussargs Adrians Pītersons, par spīti tikai trim noskrietiem jardiem pret "49ers", ir viens no šā gada NFL labākajiem debitantiem, komanda tieši pēdējās spēlēs demonstrē labu sniegumu, un izredzes ieraudzīt viņus play-off ir itin reālas.

Izmantotie resursi:

www.nfl.com

Foto: AFP


, 2007-12-15 22:10, pirms 16 gadiem
Офигенно интересно... Не, спорт хороший, но только если уехать туда, у нас он ближайшие десять лет не привьется, вы еще стрельбу из лука по птичкам начните рекламировать
, 2007-12-15 22:15, pirms 16 gadiem
Labs pārskats, tikai gribas izteikt aizrādījumu par pozīciju nosaukumiem..., man liekas nepieņemami, ja RB (running back tiek nosaukts par pussargu, vai QB quarter back - par saspēles vadītāju, tie kas par šito interesējas sapratīs, ko nozīmē QB, RB, DE, SS un citi pozīciju apzīmējumi!
, 2007-12-15 22:17, pirms 16 gadiem
Ja kādā sporta veidā eksistē latviski pozīciju nosaukumi, kādēļ gan lietot saīsinājumus svešvalodās?
, 2007-12-15 22:19, pirms 16 gadiem
kā T.O. iet?
, 2007-12-15 22:22, pirms 16 gadiem
a man interesee kas notiek ar "Raiders".. biskinj
, 2007-12-15 22:26, pirms 16 gadiem
es domāju, ka "Patriots" būs stabils 16-0 šosezon. tālāk jau redzēs, kā būs
, 2007-12-15 22:40, pirms 16 gadiem
maniem favoriitiem Dolphins >> ar pārsliņu priekšgalā tā sūdīgi iet!!!
, 2007-12-15 22:53, pirms 16 gadiem
Priekš Viesturs Lācis - šajā sporta veidā neeksistē latviski pozīciju nosaukumi!!!

Piekrītu Skipy, ka labāk būtu lietot pozīciju apzīmējumus angļu valodā!!!
, 2007-12-15 22:53, pirms 16 gadiem
Šķiet interesants sporta veids bet grūti sekot līdzi ja raksti par to parādās labi ja reizi mēnesi...
, 2007-12-15 22:57, pirms 16 gadiem
eiss ventura parslinu atrada bet delfiniem vienalga galigi neiet
, 2007-12-15 23:05, pirms 16 gadiem
kaut kā dziļi pajāt, ka šis sporta veids latvijā nav īpaši populārs un arī tuvāko laiku nebūs. jo tīri personīgi man tas patīk un ir patiess prieks, ka esports ir sācis arī rakstīt ziņas saistībā ar to. katrā ziņā noteikti daudz skatāmāks nekā gulbja daudzinātais pašmāju handbols, hehe.
runājot par packers - lai arī ir mani favorīti, tomēr diemžēl neredzu tiem vietu super bowl'ā šogad. DAL pavisam noteikti uz doto brīdi izskatās spējīgāki uz to, bet nu visādi brīnumi jau mēdz gadīties.
bet tā jau NE izskatās, ka noteikti pabeigs regulāro sezonu bez zaudējumiem un droši cementēs sev ceļu tālāk.
, 2007-12-15 23:15, pirms 16 gadiem
Priekš BlackChild - atver latviešu Vikipēdiju un izlasi rakstu par amerikāņu futbolu. Tur ir pozīciju nosaukumi latviski.
Arguments par Vikipēdijas neuzticamību nederēs. To tev saka cilvēks, kurš to šķirkli +/- izveidoja tādu, kāds tas ir tagad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-15 23:38, pirms 16 gadiem
ffwrd
Es ar esmu par Packers un domāju ka šances iekļūt finālā ir visai reālas, jo GB paliek tikai labāki un stabilāki kamēr Dallasa sāk šķobīties.
, 2007-12-16 00:05, pirms 16 gadiem
marcy
nu nezinu gan, mani tā kā uztrauc tā aizsardzība (lai gan tādi džeki kā harris un bigby ir vienkārši traki), jo pagaidām nav diez ko droša.
bet nu es protams, ka gaidu to labāko no komandas playoff'os, hehe
, 2007-12-16 00:35, pirms 16 gadiem
es domāju, ka sentrālā spēlē ir starp PIT un JAC...
NE šobrīd nav galīgi jādomā par clean season, bet par play-off, jo Jets ir vienīgie, kas var paši uzturēt normālu offence drive laika izteiksmē, tomēr, ja IND un DAL nespēja apturēt Brady-Moss passing complete, tad Jets to ļoti grūti izdarīt, NE ir apturami vienīgi uz Beličeka knock-out, kas nav iespējams
Bengals vinnēs, jo ir tīri offensive team, bet QB sačko, tāpēc pret līdzīgām komandām ir CJ dance, taču pret balansētām stiprām komandām čiks....
ATL pēc Vick epopejas ir ievainota zvēra lomā, diemžēl trūkst normāla QB-RB sadarbība, tādēļ tāds rezultāts, domāju, ka loss
ko gan Favre darītu bez lieliskā RB un WR..., lūk, jums otrā jaunība, uzvara easy, taču play-off NE vai IND nav pa zobam.....
Seahawks pēdējās spēlēs dabūs vienu zāģi, jo komanda nespēj vēl arvien atkost savu winning game spēli....
uz BUF un CLE spēli es naudu neliktu, jo tik nemanāmi jeb (ne)iespaidīgi pavadīt sezonu priekš manis nav bijusi, nav galējību, tādēļ BUF dodu priekšroku...
Go, Titans, go, ļoti man simpatizē šī komanda, tādēļ prognozes izpaliek...
MIA pēdējā iespēja izkļūt no 0-16, taču Ravens tikko dabūja sutu no IND un gold point loose no NE, tāpēc MIA ir ļooooti jāpacenšas, lai BAL defence atkal paliktu ar garu degunu
Saints ir blice no sērijas "visu vai neko", tāpēc man viņi patīk, Brees-Bush kombene reizēm strādā par 400%
OAK bez variantiem un būs sagrāve..... Harrison ir atpakaļ, un P.M. varēs "izpriecāties"
DAL - bez komentāriem, taču tāpat kā GB ļoooti jācenšas, lai pret NE vai IND apēru ko likt pretī
L.T. - that`a my boy
, 2007-12-16 11:38, pirms 16 gadiem
Rock n Rolll, 2007-12-15 22:1
ты немножко отстал , в Латвии да и во всей Европе американский футбол очень популярен. Про лук ты паря переборщил, если в спорте ноль, лучше не оставляй таких комментов.
, 2007-12-16 12:33, pirms 16 gadiem
Jācer, ka Saints uz pēdējām spēlēm spēs saņemties. Kalendārs nav grūts, tik pašiem ir jāsaņemas... Mazāk kļūdas, mazāk pieļautas tālās piespēles no pretinieku puses un būs jau labi.
, 2007-12-22 01:39, pirms 16 gadiem
janisd

nu bet ja viss notiek pēc plāna tad GB tiekas ar Dallasu koferences finālā un GB uzvar UN superbowlā jua var arī pacensties un uzvarēt

GO PACK
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.