Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Rams" atriebjas Arizonai, nobadot "Cardinals" no NFL līderes krēsla

Emils Ozerinskis

"Rams" atriebjas Arizonai, nobadot "Cardinals" no NFL līderes krēsla
"Rams" saspēles vadītājs Mets Stefords. Foto: AFP/Scanpix

NFL pirmdienas nakts spēlē Nacionālās futbola konferences Rietumu divīzijas vadošo komandu duelī Losandželosas "Rams" ar 30:23 reabilitējās Arizonas "Cardinals" par neveiksmi sezonas ievadā, tādējādi izmainot līderus konferences "play-off bildē".

# NFC Rietumu divīzijas konkurentes Arizonas "Cardinals" un Losandželosas "Rams" pirmo reizi tikās ceturtajā spēļu nedēļā, kad Klifa Kingsberija trenētā komanda ar 37:20 izbraukumā sakāva Šona Makveja padotos.

Pirmais lielais pavērsiens pirmdienas nakts spēlē notika pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kad Arizonas "Cardinals" varēja panākt desmit punktu pārsvaru, taču Ernests Džounss pārtvēra piespēli pirms tās nonākšanas gala zonā. Losandželosas "Rams" sekojošo uzbrukumu noveda līdz Odela Bekhema piezemējumam, kas kolorītajam malējam uzbrucējam aunu rindās ļāvis gūt tačdaunus jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Arizonai rezultātu izlīdzināt ļāva pussarga Džeimsa Konera ieskrējiens piezemējuma zonā, tādējādi no Pitsburgas "Steelers" pārnākušais spēlētājs guva punktus "Cardinals" labā jau septīto spēli pēc kārtas. Puslaika izskaņā abām komandām apmainoties ar trīs punktu sitieniem vārtos, atpūtā "Cardinals" un "Rams" devās pie kaujinieciska neizšķirta - 13:13.

Otro puslaiku ar lielisku tālo piespēli iesāka Mets Stefords (3TD, 287 jardi), raidot bumbu pāri puslaukumam un atrodot saikni ar Vanu Džefersonu, tādējādi atgūstot auniem vadību. Kaileram Marejam (444 jardi, 2INT) ar tik elegantām piespēlēm atbildēt nesanāca, otro reizi "Cardinals" saspēles vadītāja piespēlei tiekot pārvertai. Jāatzīmē, gan ka atšķirībā no citiem kvoterbekiem, Marejs uzreiz pēc savas kļūdas metās spēlēt aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem veikt tā saucamo pick six jeb pārtvertas piespēles pārvēršanu piezemējumā.

Līdz divu piezemējumu tiesai Losandželosas pārsvaru palielināja Kūpera Kapa tačdauns - 27:13. Jāatzīmē, ka "Rams" vadošais bumbas ķērājs Kaps ir arī pārliecinošs NFL līderis saņemto piespēļu jardu skaita ziņā. Kaps savai komandai šosezon ar piespēļu tveršanu palīdzējis pavirzīt bumbu uz priekšu 1489 jardus, kas ir par 201 jardu vairāk nekā tuvākajam sekotājam Džastinam Džefersonam no Minesotas "Vikings".

Jāizceļ arī Džeimsa Konera lieliskais sniegums. Pussargu apturēt nespēja par vairāku pretspēlētāju uzbrukumi, noslēdzošajā ceturtdaļā Koneram veicot savu otro piezemējumu, kas kopumā šajā sezonā "Cardinals" spēlētājam bija 16. tačdauns. Visā līgā par diviem vairāk spējis sakrāt tikai Indianapolisas "Colts" pussargs Džonotans Teilors.

Spēles izskaņā Arzionai vēl bija cerības uz vismaz neizšķirta izraušanu, taču vairākas izcilas Kailera Mareja darbības atdarīja uzbrukuma līnijas spēlētāju izpildītie noteikumu pārkāpumi. Pēdējā spēles izspēlē "Rams" aizsardzības līderis Ārons Donalds tika pie sava trešā "seka", nodrošinot eņģeļu pilsētas komandai sezonas devīto uzvaru ar 30:23.

Līdz ar piedzīvoto zaudējum, Arizonas "Cardinals" atkāpusies no NFC konferences līderpozīcijas, kuru sarkankrūtīši turējuši sezonas lielāko daļu. Šobrīd trīs komandām NFC ir pa desmit izcīnītiem panākumiem, bet līderos, pateicoties astotajā nedēļā Fīniksā izcīnītajai uzvarai, nonākusi Grīnbejas "Packers", kas vakardien sakāva Čikāgas lāčus.

Otro sezonu spēkā ir jaunie play-off noteikumi, kas izslēgšanas spēlēs ļauj iekļūt septiņām komandām no kartas divīzijas, nevis sešām kā iepriekš. Tas nozīmē, ka tikai konferences uzvarētājas iegūst tiesības play-off pirmajā kārtā atpūsties, kamēr pārējās divīziju uzvarētājas savās mājās izcīnīsies ar wild-card komandām, kas uzrādījušas labākos rezultātus starp pārējām komandām.

Regulārās sezonas noslēdzošajās četrās spēļu kārtās vēl gaidāma pamatīga izvicošanās par pirmajām pozīcijām konferenču tabulā, gan kārtīga cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Katrā no konferencēm aiz play-off zonas ir vismaz četras un vairāk komandas, kas vēl pilnībā tics savām iespējām cīnīties janvāra otrajā pusē ar cerībām par Super Bowl sasniegšanu, kas 13. februārī norisināsies Losandželosā.

"Play-off bilde"

VAFCBil.NFCBil.
1.Patriots9-4Packers10-3
2.Titans9-4Buccaneers10-3
3.Chiefs9-4Cardinals10-3
4.Ravens8-5Cowboys9-4
5.Chargers8-5Rams9-4
6.Colts7-649ers7-6
7.Bills7-6Washington6-7
Browns7-6Vikings6-7
Bengals7-6Eagles6-7
Broncos7-6Falcons6-7
Steelers6-6-1Saints6-7

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/