Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Stalvortam – sezonas diskvalifikācija

Juris Miņins
Juris Miņins

Stalvortam – sezonas diskvalifikācija
Donte Stalvorts
Foto: AP

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība ir paziņojusi, ka Klīvlendas "Browns" malējam uzbrucējam Dontem Stalvortam ir piespriesta vienas sezonas diskvalifikācija par NFL spēlētāju uzvedības noteikumu pārkāpšanu.

NFL piespriestā diskvalifikācija paredz ne vien to, ka spēlētājs nevarēs spēlēt visu nākamo gadu, bet arī to, ka viņam par šo laiku netiks maksāta nekāda alga.

Atgādināsim, ka Stalvorts šī gada 14. martā kādā Maiami pludmales rajonā, esot alkohola ietekmē (1.2 promiles, Floridas štatā atļauto 0.8 promiļu vietā) un pārkāpjot atļautā ātrumu ierobežojumu (atļauto 65 km/h vietā Stalvorts brauca ar 80 km/h lielu ātrumu) notrieca ceļamkrāna vadītāju Mario Reijesu, kurš sabiedriskā transporta pieturā gaidīja autobusu. No gūtajiem savainojumiem Reijess mira.

Tiesa par šiem pārkāpumiem Dontem Stalvortam piesprieda mēnesi ilgu cietumsodu, taču vēlāk, pēc 24 dienām, futbolists un bojā gājušā ģimene panāca mierizlīgumu, kura detaļas netiek izpaustas, taču neskatoties uz to pašlaik Stalvortam ir spēkā vairāki citi ierobežojumi – divus gadus ilgs mājas arests, astoņu gadu pārbaudes laiks u.c.

Jāpiebilst, ka šis Klīvlendas "Browns" vienībai ir visai smags zaudējums, jo Stalvorts bija komandas otrais malējais uzbrucējs un viņa vidēji gūtie 10 jardi ik izspēli ir ievērojams rādītājs. Tāpat, šīs diskvalifikācijas dēļ, izjuka komandas vadības plāni par divu malējo uzbrucēju (kopā ar Breilonu Edvardsu) dueta biežāku iesaistīšanu spēlē.

Izmantotie resursi:
espn.go.com