Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Maikls Viks spēlēs Filadelfijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Maikls Viks spēlēs Filadelfijā
Maikls Viks
Foto: AP

Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Filadelfijas "Eagles" ir noslēgusi divu gadu līgumu ar nesen no cietuma iznākušo bijušo Atlantas "Falcons" saspēles vadītāju Maiklu Viku.

Kā paredz noslēgtā vienošanās pirmajā sezonā Viks saņems 1.6 miljonus ASV dolāru, bet otrajā, "opcijas" gadā, viņa alga var sasniegt 5.2 miljonus ASV dolāru. Jāpiebilst, ka šāds notikumu pavērsiens ir visai negaidīts, jo vēl vakar tika apspriesta saspēles vadītāja iespēja spēlēt Grīnbejā, Kanzassitijā, Baltimorā vai Jaunanglijā. Un vēl negaidītāks šis paziņojums ir tāpēc, ka "Eagles" sastāvā jau ir viens elites klases saspēles vadītājs – Donovans Maknebs.

Atgādināsim, ka pirms diviem gadiem Maikls Viks tika notiesāts uz 23 mēnešiem par nelikumīgu suņu cīņu organizēšanu un likmju pieņemšanu uz tām. Tāpat, pēc iznākšanas no cietuma, ir uzsākta viņa bankrota procedūra, lai arī savā pēdējā pilnajā sezonā viņš algā saņēma vairāk kā 23 miljonus ASV dolāru (gadu iepriekš – 12 miljonus).

Nevar nepieminēt, ka vēl pavisam nesen bija šaubas vai Viks šosezon varēs spēlēt, jo līgas komisārs, Rodžers Gūdels, nesteidzās ar oficiāliem paziņojumiem šai sakarā, taču līdz ko tādi paŗādījās vairākas komandas aktīvi "lenca" Maiklu. Jāpiebilst, ka līdzīgā situācijā pašlaik atrodas arī bijušais Ņujorkas "Giants" malējais uzbrucējs Plaksiko Burress, kurš tiek tiesāts par nelikumīgu ieroča glabāšanu uz šaušanu sabiedriskā vietā (kā rezultātā futbolists savainoja pats sevi).

Izmantotie resursi:
sports.espn.go.com