Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oregona piekāpjas Mičiganas štatam, Matulis pieticīgs "Griffons" uzvarā

Juris Miņins
Juris Miņins

Oregona piekāpjas Mičiganas štatam, Matulis pieticīgs "Griffons" uzvarā
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās nakts centrālajā NCAA futbola turnīra spēlē Mičiganas štata "Spartans" tikās ar Oregonas "Ducks" un uzvarēja ar 31:28.

Oregonas un Mičiganas štata komandu spēle bija ilgi gaidīta un ne tikai tāpēc, ka tajā tikās AP ranga septītā un piektā komanda, bet arī tāpēc, ka Oregonieši pagājušajā sezonā spēlēja NCAA čempionāta finālā, kamēr "Spartans" 2014. gadā bija piedzīvojuši vien divus zaudējumus un abus pret komandām, kas cīnījās par čempiona titulu (jau pieminēto Oregonu un Ohaio štata universitāti).

Jāsaka, ka spēle attaisnoja cerības un abas komandas skatītājiem noorganizēja patiesi iespaidīgu šovu, kurš noslēdzās ar mājnieku (mičiganiešu) uzvaru. Atslēgas moments bija "Spartans" aizsardzība, kura četras reizes apturēja "Ducks" uzbrukumu ceturtajās izspēlēs, tajā skaitā arī atrodoties uz savas gala līnijas.

Mičiganas komandas saspēles vadītājs Konors Kūks guva 192 jardus, realizējot 20 no 33 piespēlēm, tāpat viņa kontā divas rezultatīvas piespēles. Divi piezemējumi pussarga Eldžeja Skota kontā.
Zaudētāju rindās Vernons Adamss juniors guva 309 jardus un vienu rezultatīvu piespēli, taču ar to bija par maz, turklāt divas kļūdas piespēlēs neveicināja oregoniešu iespējas uzvarēt.

Pārējās TOP 25 komandu spēlēs, kurās izsētās komandas tikās ar ārpus reitinga esošajām vienībām visās kā vienā uzvaras svinēja aranžētās komandas. Pagājušās sezonas čempioni un ranga līderi Ohaio štata universitāte pieveica Havaju salu komandu ar 38:0. Tiesa, bez jau pieminētās Oregonas un Mičiganas štata komandas cīņas vēl divos mačos savā starpā sacentās divas aranžētās komandas. Tā LSU ar 21:19 pārspēja Misisipi štata universitāti, bet Oklahoma bija pārāka pār Tenesī ar 31:24.

Tāpat savu otro spēli sezonā aizvadīja Latvijas futbolista Jāņa Matuļa pārstāvētā Misūrī rietumu štata universitātes"Griffons" komanda. Viņi, pēc zaudējuma pirmajā mačā, reabilitējās un pārspēja Centrālo Oklahomas koledžu ar 26:16.
Jānis Matulis šajā spēlē asistēja vienā spēka paņēmienā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports