Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Džeksonvilas "Sharks" uzvar "Arena Bowl XXIV"

Juris Miņins
Juris Miņins

Džeksonvilas "Sharks" uzvar "Arena Bowl XXIV"
Džeksonvilas "Sharks" vienība pēc izšķirošā piezemējuma gūšanas.
Foto: AP/Scanpix

Ar Džeksonvilas "Sharks" uzvaru pār Arizonas "Rattlers" (73:70) "Arena Bowl XXIV" mačā, noslēdzās Arēnas futbola līgas (AFL) 24. sezona. Par finālspēles vērtīgāko futbolistu tika atzīts "Sharks" saspēles vadītājs Ārons Garsija.

Ar rezultātu 73:70 Džeksonvilas "Sharks" AFL finālmačā uzveica Arizonas "Rattlers" un izcīnīja "Arena Bowl XXIV" titulu. Jāpiebilst, ka mača pirmajās trīs ceturtdaļās, lai arī cīņa bija līdzīga, arizonieši pamanījās iekrāt nelielu (4 punktu) pārsvaru. Tomēr pēdējā ceturtdaļā, tikai divas sekundes pirms spēles pamatlaika finālsvilpes, "Sharks" prata gūt par vienu piezemējumu vairāk nekā viņu sāncenši un svinēt laimīgu uzvaru.

Izšķirošā piezemējuma piespēles autors bija veterāns Ārons Garsija, kuram šī bija jau 17. sezona AFL. "Pa ilgiem laikiem šī bija pirmā piespēle, par kuru es uztraucos," pēc mača sacīja par cīņas MVP atzītais saspēles vadītājs, "man bija jāatrod kāds, ka piespēlēt. Džerons Hārvijs rādīja labu sniegumu visa otrā puslaika garumā, prata labi izvēlēties brīvu pozīciju, tāpēc nolēmu piespēlēt viņam." Jāpiebilst, ka mačs notika Arizonā, "Rattlers" mājas arēnā.

Maču Garsija noslēdza ar 28 precīzām piespēlēm no 42 mēģinājumiem, 402 gūtiem jardiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt no laukuma spēlētājiem visvairāk jardus veica malējais uzbrucējs Džomo Vilsons, kurš noskrēja 138 jardus un izdarīja divus piezemējumus. Trīs TD jau pieminētā Hārvija kontā.
Zaudētāju rindās arī ar trim rezultatīviem uzbrukumiem izcēlās Kriss Džeksons, bet "Rattlers" kvoterbeks Niks Davila prata atdot 25 rezultatīvas piespēles no 40 (338 jardi), arī astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja, taču vienu viņa piespēli pretinieki pārtvēra.

Jāpiebilst, ka šis Džeksonvilas komandai šis bija pirmais tāda mēroga panākums kopš viņi piedalās Arēnas futbola līgā, jo tā klubam ir tikai otrā sezona, līdz tam Džeksonvila iekštelpu futbolā tika pārstāvēta vien af2 līgā, kas bija AFL otrais līmenis.

Izmantotie resursi:
Arena Football League // 2011 //...