Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Misisipi štata "Bulldogs" pieveic ranga vicelīderi Oburnas "Tigers"

Juris Miņins
Juris Miņins

Misisipi štata "Bulldogs" pieveic ranga vicelīderi Oburnas "Tigers"
Daks Preskots (Nr.15)
Foto: AFP/Scanpix

Oburnas un Misisipi štata komandu duelis bija Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) septītās nedēļas centrālais mačs, jo tajā tikās ranga otrā un trešā komanda. Cīņā ar 38:23 pārāki izrādījās "Bulldogs".

Misisipi štata komanda par sevi lika runāt jau pirms nedēļas, kad, izmantojot vairāku vadošo komandu neveiksmes, kā arī paši izcīnot svarīgu uzvaru pret Teksasas A&M, viņi iekļuva NCAA TOP 25 ranga trešajā vietā. Šonedēļ viņiem bija jāpierāda, ka tā nav bijusi nejaušība, turklāt pretī stājās vienu vietu augstāk rangā esošā Oburnas komanda.

"Buldogi" pierādīja gan. Jau spēles pirmajās deviņās minūtēs viņi guva 21 punktu, izmantojot pretinieku kļūdas uzbrukumā, Daks Preskots atdeva rezultatīvu piespēli Deranjam Vilsonam, bet vēlāk arī pats, tāpat kā pirms kāda laika bija jau izdarījis Džošs Robinsons, ienesa bumbu ieskaites zonā.

Spēles vidusdaļā, otrajā un trešajā ceturtdaļā, Oburnas futbolisti guva 20 punktus, taču viņiem tas deva vien deficīta samazināšanu līdz astoņiem punktiem, jo Preskots vēlreiz bija ienesis bumbu gala zonā. Noslēdzošajā ceturtdaļā Misisipi futbolisti guva vēl 10 punktus uz ko Oburna spēja atbildēt vien ar vienu precīzu tiešo brīvsitienu.

Pašreizējā ranga līdere, Floridas štata universitāte ar 38:20 pievieca Sirakjūzu, Teksasas A&M otro reizi divu nedēļu laikā piekāpās Misisipi štata komandai, šoreiz viņus ar 35:20 pieveica Ole Miss. Piektajā vietā esošā Beilora ļoti rezultatīvā spēlē ar 61:58 pārspēja ranga devīto komandu TCU.
Tāpat ir jāizceļ divu pagājušās nedēļas neveiksminieču, Oregonas un Alabamas uzvaras. Oregona ar 42:30 pievieca UCLA futbolistus, bet Alabama tikai ar 14:13 izrāva uzvaru pār Arkanzasu. Tāpat nevar neizcelt Oregonas pāridarītāju, Arizonas, zaudējumu USC futbolistiem, kuri pašlaik nav NCAA TOP 25 rangā – 26:28.

Savukārt vakardienas spēlēs, NCAA otrajā divīzijā Jāņa Matuļa pārstāvētie Misūrī rietumu štata "Griffons" ar 26:7 izcīnīja uzvaru pār Forthejas štata universitāti. Latvišu aizsargs statistikas ailītēs šoreiz neatzīmējās.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
gogriffons.com