Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL - 14. kārtas apskats

NFL - 14. kārtas apskats
Mets Šobs (Hjūstonas "Texans").
Foto: AFP

Dažādu objektīvu un ne tik objektīvu iemeslu dēļ pretēji solītajam uz ilgāku laiku pazudis no eSports.lv slejām, Nacionālās Futbola līgas (NFL) apskats atkal atgriežas tieši laikā, lai informētu par izšķirošajiem notikumiem cīņā par vietu "zem saules" jeb izslēgšanas spēlēs vienā no pēdējā laika aizraujošākajām futbola sezonām.

Protams, pēc tik ilgas prombūtnes gribot negribot jāpiebilst daži vārdi par to, kas noticis šajā laikā. Intereses pēc atsvaidzināju atmiņā agrā rudenī sezonas pieteikumā sarakstīto. Protams, toreiz nācās vadīties vienīgi no iepriekšējā sezonā redzētā un starpsezonā uzzinātā, nevis no kristāla bumbas ar nākotnes paredzējumiem, tādēļ nav brīnums, ka nekas neliecināja par to, ka šī sezona izvērtīsies gandrīz kājām gaisā apgriezta.

No komandām, ko tiku pieskaitījis favorītiem, vienīgi Pitsburga ir vadībā savā divīzijā (Jaunanglija šo vietu dala ar divām sāncensēm), kamēr Sietla, Džeksonvila, Sandjego izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs vai nu jau zaudējušas, vai ir ļoti tuvu tam. Dalasa arī šosezon visdrīzāk turpinās savā stilā - jo aukstāks laiks aiz loga, jo bālāks sniegums laukumā. Indianapolisas "Colts" jau labu laiku kā sākuši laukumā atgādināt paši sevi, tomēr šīs sezonas neprognozējamība pagaidām mani vēl attur viņus pieskaitīt favorītiem. Jaunanglijas "Patriots", liekas, pārdzīvojuši Toma Breidija zaudējumu, un Meta Kesela atzīstamā spēle - divas spēles pēc kārtas ar 400 piespēļu jardiem - jau šur tur liek sadzirdēt viedokļus, ka varbūt komandas panākumu pamatā tomēr bija un ir sistēma, nevis atsevišķu spēlētāju meistarība. Taču tik un tā neatstāj neskaidra nojauta, ka uzvarēt divīzijā lielākas izredzes ir Maiami... Vēl var piebilst, ka pēc izsmiekla nu izskatās Detroitas pieminēšana kaut garāmejot - "Lions" komanda stabili soļo pretī bezuzvaru sezonai, ko pērn neizdevās "sasniegt" pat Maiami "Dolphins", kuri, starp citu, šosezon patīkami pārsteidz.

Pirms sezonas nekur nemanīju, ka favorītiem tiktu pieskaitīti Tenesī "Titans". Dominēja viedoklis, ka komandai reālistisks uzdevums būs noslēgt sezonu bez negatīvas bilances. Tomēr vairāk kā pusi sezonas šī komanda bija vienīgā, kas nebija zaudējusi. Panākuma galvenais iemesls - fantastiska aizsardzība. Ārzemju apskatnieki ilgu laiku smīkņāja par faktu, ka saspēles vadītāja pozīcijā tiek izmantots veterāns Kerijs Kolinss, kurš vairāk pazīstams ar problēmām, kurās savulaik ik pa laikam iekūlās, būdams dzērumā, tomēr rādās, ka viņš un komandas pussargi Kriss Džonsons un Lendeils Vaits ir galvenie vilcēji uzbrukumā. Vai daudzi līgai paviršāk sekojoši cilvēki spētu no galvas nosaukt kādu Tenesī komandas malējo vai balsta uzbrucēju? Džastins Geidžs, Bo Skeifs, Eldže Kramplers starp pirmā lieluma zvaigznēm nekad nav bijuši. Kramplers atmiņā palicis no Atlantas "Falcons" laikiem kā nežēlastībā kritušā Maikla Vika mīlulis uzbrukumā, jau pēc Vika notiesāšanas pat saņemot sodu no līgas par publisku atbalsta izrādīšanu bijušajam komandas biedram.

Pagaidām nav dzirdēts, ka kādai NFL komandai pasaules finanšu krīzes dēļ būtu samilzušas tik lielas problēmas kā Fīniksas "Coyotes" NHL klubam, kam apskatnieki paredz dažu desmitu miljonu dolāru lielus zaudējumus un sliktākajā gadījumā - pat komandas bankrotu. Pati līga gan it kā nolēmusi samazināt administratīvos izdevumus un atlaist daļu štata darbinieku. Gan no Fīniksas piepilsētā bāzētās Arizonas "Cardinals", kas ir savas divīzijas līdere (te gan savu lomu laikam nospēlējis pārējo trīs sāncenšu vājums, kam par visiem kopā ir deviņas uzvaras), gan pārējo vienību mītnēm trauksmes zvani vismaz pagaidām vēl nav skanējuši. Sporta eksperti paredz, ka tieši NFL varētu būt vismazāk skartā profesionālā līga, jo fanu pieprasījums pēc futbola un ar to saistītajām lietām joprojām krietni pārsniedzot piedāvājumu.

Jāatzīst, pēc tik garas pauzes un tai sekojoša ievada pat grūti vēl ko izvērsti piebilst par kaut ko aktuālāku, proti, spēlēm, kas risinājās aizvadītajā nedēļā, neraugoties uz to, ka tas it kā būtu galvenais raksta mērķis - jo tendences jau ieskicētas pirms tam, bez tam galvenie notikumi tikai priekšā.

Detroitas "Lions" komanda nodemonstrēja pagaidām nopietnāko mēģinājumu izvairīties no 16 zaudējumu sezonas, tomēr aizķerties aiz Minesotas neizdevās. Nākotne rādās samērā bezcerīga - Indianapolisa, ierasti rezultatīvā Ņūorleāna un Grīnbeja, kam gan, iespējams, vairs neko nevajadzēs.

Sezonas ievadā pārsteigušie Bufalo "Bills" jau krietni piemirsti. Nav arī vairs īsti, par ko tos atcerēties. Grūti pat noticēt, ka šī komanda sezonu sāka ar četrām uzvarām piecās spēlēs. Pēc uguņošanas pret Kanzassitiju divās spēlēs kopā gūti seši punkti...

Mazliet izbrīna "Giants" zaudējums Filadelfijai. Negribas ticēt, ka pēdējā laika notikumi ap vienu no "Super Bowl" varoņiem Pleksiko Buresu, kurš naktsklubā pamanījās sev iešaut kājā un kura karjerai Ņujorkā laikam gan ar to pielikts punkts, būtu komandu ar nelielu nokavēšanos iespaidojuši. Drīzāk tā, pirmkārt, ir pretinieka nenovērtēšana. Sevišķu iespaidu uz komandas situāciju turnīra tabulā gan tas neatstāja, jo Dalasa tā arī netika galā ar Pitsburgas "Steelers".

eSports.lv nedēļas zvaigznes

Mets Šobs, "Texans" - ar savu sniegumu, tai skaitā pēdējā uzbrukumā, sekmēja Hjūstonas uzvaru pār Grīnbejas "Packers", kuriem šosezon visdrīzāk tomēr laikam būs jāiztiek bez pēcsezonas spēlēm. Šobs ir arī kārtas līderis piespēļu jardu ziņā - 414.
Deandželo Viljamss/Džonatans Stjuarts, "Panthers" - divatā atstāja jaņos Tampabejas aizsardzību, kopā gūstot 301 noskrietu jardu un četrus piezemējumus. Karolīna pat atļāvās spēlēt atklāti izaicinoši, nemaz neslēpjot vēlmi pret līdz tam devīto labāko NFL aizsardzības komandu galvenokārt uzbrukt pa zemi.
Džejs Katlers, "Broncos" - negaidīti smagi nākušajā uzvarā pār Kanzassitiju iepriecināja līdzjutējus ar 32 precīzām piespēlēm un diviem piezemējumiem.

Nacionālā Futbola līga.
14. kārtas spēles.

Sandjego "Chargers" - Oklendas "Raiders" 34:7
Čikāgas "Bears" - Džeksonvilas "Jaguars" 23:10
Minesotas "Vikings" - Detroitas "Lions" 20:16
Hjūstonas "Texans" - Grīnbejas "Packers" 24:21
Tenesī "Titans" - Klīvlendas "Browns" 28:9
Indianapolisas "Colts" - Sinsinati "Bengals" 35:3
Ņūorleānas "Saints" - Atlantas "Falcons" 29:25
Filadelfijas "Eagles" - Ņujorkas "Giants" 20:14
Denveras "Broncos" - Kanzassitijas "Chiefs" 24:17
Maiami "Dolphins" - Bufalo "Bills" 16:3
Sanfrancisko "49ers" - Ņujorkas "Jets" 24:14
Jaunanglijas "Patriots" - Sietlas "Seahawks" 24:21
Arizonas "Cardinals" - Sentluisas "Rams" 34:10
Pitsburgas "Steelers" - Dalasas "Cowboys" 20:13
Baltimoras "Ravens" - Vašingtonas "Redskins" 24:10
Karolīnas "Panthers" - Tampabejas "Buccaneers" 38:23

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.com
baltimoresun.com

  +1 [+] [-]

, 2008-12-11 00:32, pirms 16 gadiem
Pazudiis? Kāpēc?

  +1 [+] [-]

, 2008-12-11 00:33, pirms 16 gadiem
Tā nu diemžēl sanāca - negaidīti liela aizņemtība mācībās un pamatdarbā. Tā kā es te faktiski vienīgais lauciņa kopējs, tad ziņas par NFL tika atstātas novārtā. Turpmāk visam būtu jābūt normāli līdz pat Pro Bowl un draftam

  +1 [+] [-]

, 2008-12-11 00:44, pirms 16 gadiem
Njā,tā arī vairāk nēesmu daudz interesējies par NFL pēc tam kad Chargers izredzes kļuva minimālas,arī tagad vēl ir izredzes uz playoff taču neticās ka Broncos zaudēs divas spēles un ka Chargers uzvarēs savas divas spēles,bet ja tā notiks tad noteikti skatīšos Chargers pret Broncos spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-11 01:07, pirms 16 gadiem
prieks, ka ziņas par nfl ir atgriezušās!
bet nu par pašu sezonu - UGH! ļoti aizraujoša un interesanta padevusies, bet tādas jau tās ir visas vairāk vai mazāk.
tā vien liekas, ka šosezon uzvarēs kāda no komandām, kurai ir aizsardzība ir stiprākā puse, nekā uzbrukums.
ļoti patīkami pārsteidz pēdējās spēlēs, piemēram, tie paši ravens.
lai gan šā vai tā par galvenajiem favorītiem uzskatu NYG, pat neskatoties uz pagājušās nedēļas zaudējumu. vai arī Steelers, kuriem visas durvis būs vaļā, ja vien saņemies vairāk uzbrukumā, kā nekā tuvojoties z-svētkiem neviens negrib braukt pie viņiem spēlēt dēļ "viesmīlīgā" stadiona.

     [+] [-]

, 2008-12-11 01:10, pirms 16 gadiem
ffwrd rakstīja: tā vien liekas, ka šosezon uzvarēs kāda no komandām, kurai ir aizsardzība ir stiprākā puse, nekā uzbrukums.
Par tēmu - svētdien Baltimorā briest slaktiņš PIT@BAL

     [+] [-]

, 2008-12-11 01:36, pirms 16 gadiem
Paldies loti interesants raksts

     [+] [-]

, 2008-12-11 01:43, pirms 16 gadiem
nu ko: tnx, ka esi atgriezies, kādu brīdi domāju pats pieslēgties uz "obzora" taisīšanu, taču komentēt labāk...
paldies arī NASN un Baltcom, kas dod iespēju labā kvalitātē skatīt šo sportu, t.sk. - atkārtojumus spēlēm, kuras nerāda LIVE...
1) runājot par favorītiem: man gan liekas, ka AFC viss ir kārtībā, izņemot SD, kura ap 98% netiks play-off, jo neticās, ka broncos zaudēs atlikušās 3 spēles, lai gan Cutler atstāj ļoti lielu iespaidu uz rezultu, kas gan mēdz "peldēt", SD ļoti labs air uzbrukums, taču katastrofāli neiet run un defs, it īpaši pie rezulta noturēšanas, taču viņi noteikti pabojās nervus atlikušo spēlu pretiniekiem.
2) par Colts - viss it kā normāli, taču ar tādu run uzbrukumu un Manning kļūdām (īstenībā jau te ir WR Harrison ātruma zuduma efekts - vecums nenāk viens un Wayne neizskatās pēc viņa pēcteča) pie long ball izspēlēm SB nespīd, taču PO notekti tiks dēļ kalendāra un pretinieku lose...
3) par PIT - laikam jau jautājumi lieki, def Nr. 1, ko pierādīja spēles pret DAL un NE (air uzbrukums tika vnk izārdīts, un kā zināms, pamata RB abām komandām ir traumēti, tādēļ bez variantiem), komanda ir lieliskā noskaņojumā ceļam uz SB, un, protams, ka būs PO, domāju, ka BAL diemžēl nebūs varianti, ja vien... ja vien BBens un viņa offfence line neraksies kā pret DAL, paļaujoties uz sava defa spēku, ar ko gandrīz samaksāja pret DAL. PIT uzbrukums pagaidām struggle...
4) cīņa par divīzijas titulu - NYJ, NE, MIA, pēc negaidītiem 2 NYJ lose absolūti nekas nav skaidrs, it kā verētu likt uz NE, jo vieglāks kalendārs OAK, Cards (kuriem neko vairāk nevajag), un BUF, taču... taču traumas, RB, vesela virkne defa (nozīmīgu!) spēlētāju, QB Cassel tēva nāve(jauns čalis - kā ar psiholoģiju??), Beličekam vajadzēs ļoti, ļoti pasvīst, lai tiktu PO, taču ir viens pluss - NYJ tiekas ar MIA, tāpēc varētu uzskatīt, ka viens konkurents mazāk, pēc idejas, ja kāda no šīm komandām tiek pie 2 win, tad tā var tikt PO noteikti, jo neticās, ka BAL apspēlēs gan PIT, gan DAL, tādēļ tiem 1 uzvara, kas nozīmē, ka NE faktiski vienalga vai vinnēt divīziju, vai "wild card", galvenais tikt PO un tur jau sezonas nopelni būs mazsvarīgi...

     [+] [-]

, 2008-12-11 01:49, pirms 16 gadiem
un aizmirsu taču pašu galveno - TEN Titans!!!! faktiski jau team izcils kaledārs trāpījās, un arī komanda spēlē kā komanda, lieliska run offence, vecais kraķis QB ar kaut ko māk, lai gan jāsaka padies saviem WR un TE, jāpaskatās būs pedē'ja kārta pret Colts, jau zaudēs Titans, domāju, ka konferences fināls būs pe'dējā spēle PO (pret PIT)

     [+] [-]

, 2008-12-11 01:50, pirms 16 gadiem
viestur, kā tev liekas par AFC??? GB noliek ieročus un DAL vajadzētu tikt pie wild card???

     [+] [-]

, 2008-12-11 11:54, pirms 16 gadiem
Patriotiem vēl vienu Super Bowl!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-11 13:22, pirms 16 gadiem
Superbowlā spēlēs divi brāļi qb, viens pret otru, pieminiet manus vārdus.

     [+] [-]

, 2008-12-11 13:50, pirms 16 gadiem
Titans tiešām kalendārs padevās labs, bet nedrīkst noliegt šīs komandas spēku. Lai gan apgriezienus TEN ir nometusi, uzvaras pār IND, BAL un HOU bija labs rādītājs, ka TEN ir labākā komanda AFC. PIT ir pārāk nestabila savā sniegumā, la pašlaik to varētu saukt par labāku, kā arī man nepatīk, ka daudzi PIT jau redz konferences finālā. Nesaku, ka tur būs TEN, bet NFL ar paredzēšanu ir bīstami.
TEN Smash and Dash pussargu duets ir divgalvains pūķis (arī CAR ir 2 izcili RB), kuru grūti apturēt. QB Kolins gan nav labākais līgā, tomēr viņš zina, kā pabeigt spēles ar uzvarām, pat, ja spēle īsti nevedas. Aizsardzība varbūt atļauto jardu ziņā nav pati labākā, bet rezultāta ziņā, tā ir labākā un galvenais jau ir nevis cik jardus tu atļauj gūt, bet cik punktus.
Katrā ziņā pēdējās 3 kārtas būs ļoti interesantas, lai noskaidrotu, kurš būs PO.

     [+] [-]

, 2008-12-11 17:00, pirms 16 gadiem
Vai kāds nezin kāpēc pa VIASAT sport kanāliem vairs neiet NFL? Baigā skrobe, kaut raudi. Sezonas sākumā parādīja, tagad nekā!
P.S. Kur var redzēt?

     [+] [-]

, 2008-12-11 17:35, pirms 16 gadiem
NASN rāda, man izzi tas ir, daudziem citiem operatoriem arī

     [+] [-]

, 2008-12-11 20:38, pirms 16 gadiem
o jā, PIT@BAL būs kārtīga pirts manuprāt. jo nu pēc pēdējām spēlēm spriežot šo abu komandu aizsardzības ir sasniegušas ļoti labu formu un uz tām tad arī balstīsies komandas spēle. redzēs tik kurš uzbrukums spēs vairāk pretoties, hehe. noteikti nedomāju arī, ka BAL nav izredžu, jo Ben's šosezon galīgi nerāda to, ko no viņa prasa (atkal tikai manuprāt), jo pat spēlē, kurā viņa vietā uz brīdi iznāca Leftwich uzbrukums izskatijās daudz dzīvelīgāks.
TEN protams arī ir visai interesanta komanda, taču kaut kā liekas, ka tas power, kas viņiem bija sezonas sākumā, tagad kaut kā nedaudz sāk pieklust. jau spēlē pret GB varēja redzēt, ka grūtākais ir tikai priekšā, hehe.
un GB wild card toč šosezon neredzēt. lai arī mans favorīts starp visām komandām, tomēr tas, kas tur šosezon darās neizskatās visai pārliecinoši.