Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL vadība draud spēlētājiem ar pastiprinātām dopinga analīzēm

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL vadība draud spēlētājiem ar pastiprinātām dopinga analīzēm
Foto: AP/Scanpix

Viena no pasaules ietekmīgākajām un bagātākajām sporta organizācijām Nacionālā futbola līga (NFL) ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka gadījumā ja federālā tiesa atzīs pašlaik esošo lokautu par nelikumīgu, līgas spēlētājiem tiks veiktas pastiprinātas dopinga analīzes.

Kā jau ziņojām, Nacionālajā futbola līgā pašlaik ir pārtrauktas visas operācijas starp klubiem un spēlētājiem un ir pasludināts lokauts. Taču šāda situācija neapmierināja vairākus spēlētājus un viņi iesniedz tiesā prasību pret NFL. Pašlaik notiek šīs lietas izskatīšana un vienu reizi jau tiesa ir lēmusi, ka lokauts ir nelikumīgs, bet līgas vadība to ir pārsūdzējusi.

Lai vai kā, bet NFL vadība ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka gadījumā, ja visas tiesu instances atzīs NFL lokautu par nelikumīgu un liks turpināt NFL darbību, līgas vadība, kopā ar Pasaules anti-dopinga aģentūru (WADA) veiks vērienīgus dopinga testus NFL spēlētāju vidē. Oficiālajā paziņojumā gan šāds solis tiek attaisnots ar līgas vadības centieniem padarīt sporta veidu "tīrāku".

Šis paziņojums varētu izsaukt visai neviennozīmīgu reakciju spēlētāju vidū, jo jau ilgu laiku tiek runāts, ka šajā vidē visai plašos mērogos ir izplatīta augšanas hormonu (HGH) lietošana. Šis jautājums ir arī viens no tiem ko NFL vadības un NFL spēlētāju arodbiedrības sarunās mēģināja atrisināt abas puses, jo NFLPA kategoriski nevēlējās pastiprinātas dopinga kontroles.

Vai šādām runām ir pamatojums, pagaidām nav zināms, taču daudzi bijušie spēlētāji un NFL "virtuvē" esošie cilvēki atklāti norādīja, ka spēlētāji, lai iegūtu iespaidīgos muskuļus un/vai sezonas laikā spētu noturēt lielo svaru, lieto dažādus preparātus, par kuru legalitāti rodas šaubas.

Jāpiebilst, ka spēlētāju arodbiedrības pārstāvji nav nākuši klajā ar savu komentāru par Nacionālās futbola līgas vadības paziņojumiem. Savukārt šajās dienās notiek kārtējais tiesas procesa (pamatojoties uz Toma Breidija iesniegto prasību) klausīšanās cēliens, bet jūnija sākumā, paredzams, tiks arī sniegts spriedums šajā lietā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports