Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Dimanta līgas čempions Alens paraksta līgumu ar NFL komandu

Juris Miņins
Juris Miņins

Dimanta līgas čempions Alens paraksta līgumu ar NFL komandu
Devons Alens, Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Filadelfijas "Eagles" ir parakstījusi līgumu ar bijušo ASV olimpiskās vieglatlētikas izlases barjersprinteri Devonu Alenu.

Filadelfijas "Eagles" šodien ir paziņojuši, ka noslēguši trīs gadu līgumu ar bijušo ASV izlases barjersprinteri Devonu Alenu. 27 gadus vecais Alens futbolu nav spēlējis kopš 2016. gada, kad studentu čempionātā (NCAA) pārstāvēja Oregonas "Ducks" vienību, spēlējot malējā uzbrucēja pozīcijā. Pārtraukt futbolista karjeru viņu piespieda ceļgalu savainojumi.

Neskatoties uz ilgo pauzi prom no sporta veida, Alens ieradās Oregonas komandas treniņu bāzē, lai piedalītos šī gada skolas rīkotajā pirmsdrafta "Pro day", jeb pirmsdrafta testos, kurus rīko skola, lai iespēja parādīt savu varējumu būtu visiem futbola komandas absolventiem, kuri vēlas pamēģināt veidot profesionāļu karjeru. 40 jardu skrējienā, kas viņa pozīcijas spēlētājiem ir svarīga pārbaude, vieglatlēts uzrādīja atzīstamu rezultātu, distanci veicot 4.35 sekundēs. Ar to bija gana, lai Filadelfijas "Eagles" paaicinātu viņu pie sevis un, tā kā drafta procedūra Devonam nav aktuāla, noslēgtu standarta nedraftētā brīvā aģenta līgumu.

Interesanti, ka vēl pirms neilga laika Devons Alens paziņoja, ka viņa mērķis ir labi nostartēt ASV čempionātā, bet tad gatavoties pasaules čempionātam.

Jāsaka, ka vieglatlētikā Devons Alens ir sasniedzis daudz vairāk kā amerikāņu futbolā, jo viņš ir ne tikai NCAA čempions 110 metru barjersprintā, bet arī trīskārtējs ASV čempions un bija ātrākais arī 2021. gada "Dimanta līgas" finālā.

Alens ir piedalījies arī divās olimpiskajās spēlēs, taču tur pie medaļām netika, jo 2016. gadā, Rio, viņš palika piektais, bet 2021. gadā notikušajās Tokijas spēlēs ierindojās ceturtajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/