Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

UFL līgā nespēlēs pēc NFL noteikumiem

UFL līgā nespēlēs pēc NFL noteikumiem
Apvienotās Futbola līgas (UFL) logo

Jaundibinātajā Apvienotajā Futbola līgā (UFL), kas savu pirmo sezonu aizvadīs šoruden, paredzētas vairākas atšķirības no tiem noteikumiem, pēc kādiem tiek aizvadītas spēles daudz vecākajā un pazīstamākajā Nacionālajā futbola līgā (NFL).

Viena no atšķirībām būs sistēma, pēc kādas tiks noskaidrots uzvarētājs spēles pagarinājumā. Ja NFL cīņas risinās līdz pirmajiem gūtajiem punktiem, vienalga, kura komanda un kādā veidā tos guvusi, tad UFL šajā ziņā līdzināsies koledžu futbolam un Kanādas Futbola līgai (CFL). Proti - katrai komandai tiks dota viena iespēja uzbrukt un gūt punktus, un tikai tad, ja arī pēc tam saglabāsies neizšķirts, papildlaiks turpināsies pēc NFL noteikumiem.

Tāpat arī spēlētājiem tiks dota krietni lielāka rīcības brīvība, priecājoties par gūtajiem piezemējumiem. NFL aizliegts šajos "priekšnesumos" izmantot bumbu vai citu priekšmetu un pat atraut no zemes pēdas, savukārt UFL līgas vadība paziņojusi, ka būšot atļautas gan minētās darbības, gan panākuma iepriekš iestudēta atzīmēšana vairāku spēlētāju grupā, ja vien tās rezultāts nebūšot "nepiedienīgs".

Vēl var atzīmēt, ka videoatkārtojumu gadījumā lēmumu, līdzīgi kā hokejā, pieņems video tiesnesis, nevis spēles galvenais tiesnesis, un šī lēmuma pieņemšanai būs dotas 90 sekundes.

Paredzams, ka Apvienotajā Futbola līgā, kas savu pirmo sezonu uzsāks oktobrī, piedalīsies sešas komandas. Līgumus ar UFL vienībām jau parakstījuši tādi bijušie NFL spēlētāji un treneri kā Deniss Grīns, Džims Heslets, Kriss Perijs un Dž. P. Losmans.

Izmantotie resursi:
ufl-football.com