Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pēc svētdienas mača savainota gandrīz puse "Texans" komandas

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc svētdienas mača savainota gandrīz puse "Texans" komandas
Hjūstonas "Texans"
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas piektās nedēļas cīņas starp Hjūstonas "Texans" un Dalasas "Cowboys", hjūstonieši paziņoja, ka ar dažādiem savainojumiem cīnās gandrīz puse komandas.

Pēc divu Teksasas štata komandu cīņas, kurā pārāki izrādījās "Cowboys", Hjūstonas komanda paziņoja, ka savainojumus ir guvuši 17 futbolisti, taču pēc pirmdienas vieglā treniņa, kurā piedalījās vien daļa no komandas "Texans" paziņoja, ka uz šo brīdi savainojumi ir 22 spēlētājiem, kas ir 41% no 53 vīru plašā NFL vienības sastāva.

Taisnības labad gan ir jāpiebilst, ka šo savainoto spēlētāju skaitā ir minēti arī tie, kas cīnās ar iepriekšējās spēlēs gūtajiem savainojumiem. Piemēram, Dž.Dž. Vats, Arians Fosters, Braiens Kušings, Andrē Džonsons, kuri, neskatoties, ka ir savainoti, piedalījās arī iepriekš minētajā cīņā.

No komandas līderiem, kuri pašlaik cīnās ar savainojumiem, bez jau uzskaitītā četrinieka ir jāizceļ arī vienības saspēles vadītājs Raiens Fitzpatriks, kurš ir savainojis apakšstilbu.

Kā arī...

- Oklendas "Raiders" ir nolīgusi nesen no Jaunanglijas "Patriots" atlaisto malējo uzbrucēju Kenbrelu Tompkinsu.
- Kanzassitijas "Chiefs" aizsargs Tamba Hali, kurš ir dzimis un audzis Libērijā, ir iesaistījies Ebolas vīrusa apkarošanā, palīdzot kādai savas valsts slimnīcai ar papildus gultasvietu un nepieciešamo medikamentu nodrošināšanu.
- Adriena Pītersona advokāti, atbildot uz jautājumu vai futbolists atzīs sevi par vainīgu sev izvirzītajās apsūdzībās par bērna pēršanu, norādīja, ka sportists savu vainu neatzīs.
- Bufalo "Bills" pussargs Freds Džeksons izteicās, ka pašlaik, kad komandas spēli vada pieredzējušais Kails Ortons, nevis otrgadnieks A.Dž. Manuels, vienībā ir vērojama labāka komunikācija starp saspēlnieku un komandu, kā arī labāka atmosfēra komandā.
- Kopš šīs nedēļas sākuma NFL, savas antidopinga programmas ietvaros ir sākusi veikt augšanas hormona testus spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -1 [+] [-]

, 2014-10-08 00:56, pirms 10 gadiem
fiziskās sagatavotības treneru un fizioterapeitu vaina?

     [+] [-]

, 2014-10-08 11:33, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: fiziskās sagatavotības treneru un fizioterapeitu vaina?
Drīzāk sporta veida specifika.

     [+] [-]

, 2014-10-08 13:26, pirms 10 gadiem
Par šo jau ieminējos pirms pāris nedēļām - šosezon spēlētāji izskatās ekstra traumatiski. Sakritība?

     [+] [-]

, 2014-10-08 14:41, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Par šo jau ieminējos pirms pāris nedēļām - šosezon spēlētāji izskatās ekstra traumatiski. Sakritība?
Vai arī NFL, sakarā ar visām tām runām par galvas traumām utt., spēlētājus biežāk sāk pārbaudīt un viņi paši biežāk stāsta arī par ne tik nopietniem savainojumiem, kurus iepriekš, varbūt, noklusēja.

     [+] [-]

, 2014-10-08 14:50, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: fiziskās sagatavotības treneru un fizioterapeitu vaina?
Tā ir NFL specifika. Sporta veids ir ļoti traumatisks. Pēdējos gados NFL un arī koledžu līgās daudz vairāk uzmanības tiek pievērsta traumām. NFL gadījumā arī spēlētāji daudz izteiktāk domā par veselību un karjeras ilgumu.
Specifika arī tajā, ka sezona ir ļoti intensīva un starp spēlēm nevar sadziedēt traumas + līderu nastu parasti velk pāris spēlētāji aizsardzībā, un uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2014-10-08 15:50, pirms 10 gadiem
NFL vsp ir diezgan smagas dilemmas priekšā. Pēdējā laikā ir visādi mēģinājumi padarīt spēli drošāku - lieli sodi aizsargiem par helmet-to-helmet hits, kickoff pievilkts tuvāk un ir mazākā bloķētāju siena, drošākas ķiveres, utt. Bet tajā pašā laikā gan fani, gan spēlētāji gaužas, ka spēlē kļūst mīkstāka, aizsargi vairs nevar normāli spēlēt, priekšrocība ir uzbrukumam utt, tajā pašā laikā arī raud, ka netiek pievērsta lielāka uzmanība smadz. satricinājumu izpētei, veterāniem utt. Vienreiz nāksies izvēlēties starp vīrišķību un veselību.

     [+] [-]

, 2014-10-08 17:53, pirms 10 gadiem
Nu vismaz galvas traumu šogad it kā ir mazāk. Pārējais ir ārstējams.