Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Latvijas amerikāņu futbolisti pieveic igauņus un kaļ nākotnes plānus

Latvijas amerikāņu futbolisti pieveic igauņus un kaļ nākotnes plānus
Rīgas "Mad Dogs"
Foto: Rīgas "Mad Dogs"

Šī vasara Latvijas amerikāņu futbola vadošajai komandai Rīgas "Mad Dogs" ir bijusi īpaši spraiga, jo vienība ne tikai cīnījās savā starpā, bet arī aizvadīja mačus ar citvalstu klubiem.

Vasaras pirmajā pusē rīdzinieki devās uz Igaunijas pilsētu Tartu, kur tikās ar vietējo "Titans" komandu. Diemžēl, bet spēles sākumā pieļautās kļūdas, neskatoties uz pakaļdzīšanos mača otrajā pusē, liedza viesiem iespēju cīnīties par uzvaru. Spēles beigu rezultāts – 56:34 par labu Tartu komandai.
Savukārt otra cīņa tika aizvadīta ar Polijas, kas ir viena no Eiropā labākajām valstīm šajā sporta veidā, otrās līgas klubu Varšavas "Werewolves". Arī šajā spēlē uzvarēja mājnieki, 19:8, taču, kā atzina "Mad Dogs" spēlētāji, tad šis brauciens bija kā papildus stimuls nākotnei un deva emocionālu pacēlumu.

Emocionālais pacēlums un starptautisko spēļu pieredze bija noderīga mačā, kur rīdzinieki savā laukumā (Upesciemā) tikās ar Saldus "Warriors" komandu. Diemžēl, bet šis mačs netika izspēlēts līdz galam, jo Saldus komandas sastāvā vairākiem spēlētājiem bija nopietni savainojumi un komandas noslēdza maču pie rezultāta 24:0 "Mad Dogs" labā.

Savukārt iepriekšējās nedēļas nogalē Tartu "Titans" bija ieradušies atbildes vizītē uz Latviju. Spraigā un smagā spēlē šoreiz ar 20:18 pārāki izrādījās Latvijas futbolisti, kas izšķirošo pārsvaru guva vien mača pēdējā ceturtdaļā. Jāpiebilst, ka abi mači Upesciema stadionā bija visai labi apmeklēti.

Otrai Latvijas amerikāņu futbola komandai Saldus "Warriors" gan vēl ir jāiekrāj pieredze un jāpastrādā treniņos, jo bez jau pieminētā traumatiskā mača ar "Mad Dogs", viņi tikās arī ar Tartu komandu un piekāpās 6:26.

Iezīmējot nākotnes plānus, Rīgas "Mad Dogs" pārstāvji atklāj, ka starpsezonā viņi plāno turpināt attīstīt savu projektu, kā arī ir ideja piedalīties kādā no kaimiņvalstu amerikāņu futbola čempionātiem, pagaidām tiek apskatīti Polijas un Somijas varianti. Tāpat nākamsezon ir plāns sarīkot pirmo Baltijas kausu amerikāņu futbolā.

Taču jau pavisam drīz, 8. septembrī, Rīgā notiks starptautisks flag futbola turnīrs (7-pret-7 formātā), kur startēs Rīgas, Saldus, Tartu, Tallinas komandas, kā arī ASV vēstniecības, ar kuru Latvijas galvaspilsētas klubam ir izveidojusies laba sadarbība, darbinieku sastādīta vienība.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas "Mad Dogs"


, 2012-08-07 21:47, pirms 12 gadiem
No virsraksta izriet, ka Latvijā dzīvojoši amerikāņi ir uztaisījuši futbola blici
, 2012-08-07 22:27, pirms 12 gadiem
nesakarigs virsraksts,bet mani ar to nopirka.
, 2012-08-07 22:33, pirms 12 gadiem
ard rakstīja: No virsraksta izriet, ka Latvijā dzīvojoši amerikāņi ir uztaisījuši futbola blici
Bet nu virsrakst ir maldīgs. Esam latvieši,kuri spēlē amērikāņu futbolu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-08 01:27, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Velns, būtu zinājis (kamõn, tiešām tik grūti ielikt reklāmu SC forumā?????), stabili ierastos. TV skatīties šo sporta veidu varētu būt viens, bet gribētos arī dzīvē paskatīties, īpaši situācijā, kad nākamruden jābrauc uz Kanādu.......
nebija iedomajusies tur likt reklamu. likam visur facebook,twitter un ta. atvainojamies,ka ta sanaca,ka neuzinaji par spelem
, 2012-08-08 02:13, pirms 12 gadiem
Pavisam noteikti vajadzētu te SC pareklamēt šīs spēles, savādāk grūti izsekot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-08 17:12, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Latvijā am. futbola tradīcijas ir labas. Savulaik 90-tajos bijām izveidojuši komandu Balvos- Balvu "Lokomotīve". Daudz spēlējām savā starpā, taču viesojāmies arī ārvalstīs. Interesantākais bija mačs Dalasā ar Cowboys. Pretinieks diezgan spēcīgs, tomēr ilgāku laiku bijām vadībā. Beigās gan mūs nolauza un zaudējām ar 14:20.
get a life
, 2012-08-09 21:07, pirms 12 gadiem
Saldus Warriors salīdzinājumā ar Rīgas Mad Dogs aizvada pirmās spēles, kad klubs vēl nav gadu vecs nekā Rīga, kuri to izdarīja tikai pēc 3 gadu treniņiem.
, 2012-08-16 22:47, pirms 12 gadiem
Giant89 rakstīja: Saldus Warriors salīdzinājumā ar Rīgas Mad Dogs aizvada pirmās spēles, kad klubs vēl nav gadu vecs nekā Rīga, kuri to izdarīja tikai pēc 3 gadu treniņiem.
Mad Dogs oficiāli pastāv tikai gadu un tā laikā nospēlējuši 5 PILNAS spēles (un vienu pus-spēli, lol) . Tajā skaitā arī spēles Igaunijā un Polijā.
Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.