Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" paziņo par Gilmora atlaišanu, taču pamanās spēlētāju aizmainīt

Emils Ozerinskis

"Patriots" paziņo par Gilmora atlaišanu, taču pamanās spēlētāju aizmainīt
Stīvens Gilmors "Patriots" rindās kļuva par "Super Bowl" ieguvēju. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šodien lielu rezonansi amerikāņu medijos izsauca Jananglijas "Patriots" lēmums atbrīvoties no malējā aizsarga Stīvena Gilmora, kurš vien pirms divām sezonām tika atzīts par NFL labāko aizsardzības spēlētāju.

Nacionālās futbola līgas (NFL) šīs dienas karstāko ziņu radīja Jaunanglijas "Patriots", kas nolēma šķirties no malējā aizsarga Stīvena Gilmora. 31 gadu vecais spēlētājs vēl nesen bija līgas labāko aizsardzības spēlētāju topa augšgalā, 2019. gadā būdams NFL labākais piespēļu aizsargs un līgas labākais piespēļu pārtvērējs. Šajā sezonā Gilmors tika arī atzīts par gada aizsardzības spēlētāju.

2018. gadā Gilmors Jaunanglijas komandas rindās svinēja "Super Bowl" izcīnīšanu, taču nu "Patriots", kas ir ļoti tuvu algu grieztiem, līdzekļu taupīšanas nolūkos izlēma atbrīvot spēlētāju. Bila Beličeka vadībā Gilmors spēlēja iepriekšējās četras sezonas, bet savus pirmos piecus karjeras gadus Gilmors pavadīja Bufalo "Bills" rindās, kas malējo aizsargu draftēja 2012. gadā ar desmito izvēli.

Lai gan mediji jau sāka spiest kurai no NFL titula pretendentēm Gilmors varētu pievienoties, kā vienu no ticamākajiem scenārijiem piesaucot Toma Breidija un Stīvena Gilmora atkalapvienošanos Tampā, tomēr līdz šādai izvēlei nenonāca. Ar pietiekami daudz brīvajiem līdzekļiem zem algu cepures esošā Karolīnas "Panthers" pieteicās pie Gilmora pakalpojumiem un vienojās ar "Patriots" par maiņas darījumu, kā rezultātā Bila Beličeka komanda tiks pie 2023. gada sestās kārtas drafta izvēles, bet "Panthers" iegūs malējā aizsarga pakalpjumus.

"Panthers" pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, būdama cīņā ar Tampabejas "Buccaneers" par NFC Dienvidu divīzijas pirmo pozīciju. Savukārt "Patriots" četrās spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru.

Stīvens Gilmors pats dzimis Rokhilā Dienvidkalifornijā, kas ir pavisam netālu no Ziemeļkarolīnā esošās Šarlotas, kur mājas spēles aizvada Karloīnas "Panthers".