Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Matulim viens spēka paņēmiens, "Griffons" minimāls zaudējums

Juris Miņins
Juris Miņins

Matulim viens spēka paņēmiens, "Griffons" minimāls zaudējums
Džošs Rosens (UCLA "Bruins")
Foto: AFP/Scanpix

Savu jauno sezonu Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) amerikāņu futbola sezonā sāka vienīgais Latvijas pārstāvis Jānis Matulis, taču viņa pārstāvētā Misūrī rietumu štata universitātes "Griffons" komanda piedzīvoja zaudējumu pret Centrālmisūrī universitāti ar 17:18.

Septembra sākums ir ne tikai tas laiks, kad daudzās valstīs sākas skola, bet arī laiks, kad tiek dots starts koledžu futbola sezonai, tajā skaitā arī otrās divīzijas komandām. Vienā no tādām, Misūrī rietumu štata universitātē, spēlē arī vienīgais Latvijas pārstāvis šajā čempionātā Jānis Matulis, kuram šī ir jau ceturtā sezona NCAA futbolā.

Diemžēl, bet viņa komandai šī sezona nesākās uz pozitīvas nots. Lai arī viņiem priekšā stājās otrās divīzijas 20. spēcīgākā komanda ("Griffons" šobrīd nav starp izsētajām vienībām), Centrālmisūrī "Mules", iepriekšējās četrās savstarpējās spēlēs "grifoni" viņus bija pratuši uzvarēt. Arī šajā mačā tas nebūt nebija nereāls uzdevums, taču kļūdas, nepārliecinošais uzbrukums un negatīvās izspēles liedza to izdarīt.
Jāpiebilst, ka pēdējos 13 abu komandu mačos šī bija tikai otrā "Mules" uzvara.

192 cm garais un 120 kg smagais latviešu aizsardzības līnijas spēlētājs šajā mačā izcēlās ar vienu spēka paņēmienu, taču tas viņa komandai ļāva atspēlēt pozīciju laukumā, jo Matulis apturēja savu pretinieku četrus jardus pirms spēles līnijas.

Tomēr, lai arī cik interesantas ne būtu otrās divīzijas spēles, vislielākā uzmanība šajā nedēļas nogalē tika pievērsta pirmās divīzijas TOP-25 komandu cīņām. Jāsaka, ka, kā jau ierasts, neiztika bez pārsteigumiem, taču tie nebija tik lieli. Pārsvarā visas izsētās komandas, cīnoties pret neizsētajām, tika pie savām pirmajām uzvarām sezonā. Izņēmumi bija tikai Stenforda (21.), kas ar 6:16 piekāpās Ziemeļrietumu universitātei un 15. vietā esošā Arizonas štata "Sun Devils", kuri atzina Teksasas A&M "Aggies" pārākumu (17:38). Te gan jāpiebilst, ka abas neizsētās komandas kopumā nebūt nav pieskaitāmas pie vājajām vienībām, tāpēc par lielu pārsteigumu šīs uzvaras nenosauksi.

No izsētajām komandām zaudējumu piedzīvoja arī Viskonsinas "Badgers" (20.), taču viņi piekāpās vienai no visa turnīra spēcīgākajām vienībām - Alabamas "Crimson Tide" (3.) ar 17:35.

Tāpat noteikti ir jāatzīmē bijušā NFL komandas Sanfrancisko "49ers" galvenā trenera Džima Harbo debija pie Mičiganas komandas stūres. Viņš savā pirmajā spēlē jaunajā amatā bija spiests atzīt Jūtas "Utes" pārākumu ar 17:24.

Izmantotie resursi:
gogriffons.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2015-09-06 13:34, pirms 9 gadiem
tādā vecumā spēlēt amerikāņu futbola. Visu cieņu

  +1 [+] [-]

, 2015-09-06 13:50, pirms 9 gadiem
pie alus kausa

     [+] [-]

, 2015-09-06 17:14, pirms 9 gadiem
Man likās,ka Matulis ir īsāks!
Līmenī spēlēt amerikāņu futbolu un darboties žurnalistika!
visu cieņu!