Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bears" pamatīgi iepērkas otrajā dienā un iztērē 101.5 miljonus

Juris Miņins
Juris Miņins

"Bears" pamatīgi iepērkas otrajā dienā un iztērē 101.5 miljonus
Džuliuss Peperss
Foto: AP/Scanpix

Ir aizvadīta otrā Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvo aģentu tirgus diena, kas, pretēji pirmajai, bija ļoti interesanta, "skaļa" un pārsteigumiem bagāta, jo līgumus noslēdza labākie pieejamie spēlētāji, bet no komandām aktīvākie bija Čikāgas "Bears".

Tā čikāgieši vakarnakt, pēc Latvijas laika, nolīga divus TOP brīvos aģentus. Česteru Teiloru pussarga pozīcijā, balsta uzbrucēju Brendonu Manumaleunu un ārējo līnijas aizsargu, šī brīvo aģentu tirgus, iespējams, labāko spēlētāju, Džuliusu Pepersu. Finansiālā izteiksmē tas izskatās sekojoši – seši gadi un 72 miljoni Pepersam, pieci gadi un aptuveni 17 miljoni Manumaleunam, bet četru gadu un 12.5 miljonu vērts līgums tika Teiloram.

Otra aktīvākā komanda brīvo aģentu otrajā tirgus dienā bija Arizonas "Cardinals", taču ne pirkšanas, bet pārdošanas ziņā, jo komanda aizmainīja malējo uzbrucēju Ankvanu Boldinu uz Baltimoras "Ravens" (pretī saņemot divas drafta izvēles tiesības), bet ar Karlosu Densbiju un Antrelu Rolu arizoniešiem, tomēr, neizdevās panākt vienošanos un viņi mainīja komandas. Densbijs, parakstījis piecu gadu ilgu un 43 miljionu vērtu līgumu, pievienojās Maiami "Dolphins", bet Rols piekrita Ņujorkas "Giants" piedāvājumam - pieci gadi, 37 miljoni ASV dolāru. Jāpiebilst, ka šāds līgums padara Rolu par vislabāk apmaksāto pēdējo aizsargu visā līgā.

Tāpat pieminēšanas vērti ir vēl daži jaunie līgumi. Tā viena no pēdējo sezonu neveiksmīgākajām komandām, Detroitas "Lions" parakstīja līgumu ar ārējo līnijas aizsargu Kailu Vandenbošu, Atlantas "Falcons" komandai pievienojās malējais aizsargs Dunta Robinsons, bet Sentluisas "Rams" noslēdza līgumu ar saspēles vadītāju A.Dž. Fīliju, kurš, visticamāk, būs otrais numurs. Savukārt ja runā par spēlētājiem, kuri komandas nav mainījuši, tad jāatzīmē Vinsa Vilforka (NT) un Jaunanglijas "Patriots" līguma noslēgšana, Indianapolisas "Colts" un otrās līnijas aizsarga Garija Breketa vienošanās, kā arī Filadelfijas "Eagles" un balsta pussarga Leonarda Vīvera noslēgtais triju gadu un 11 miljonu vērtais līgums, kas padarīja viņu par vienu no visu laiku apmaksātākajiem savas pozīcijas spēlētājiem. Tāpat vēl viens rekorddarījums notika ar Klīvlendas "Browns" un Džošua Kribsa piedalīšanos, kad Kribss parakstīja 18 miljonu vērtu trīsgadīgu līgumu, tādējādi kļūstot par vislabāk apmaksāto "speciālā sastāva" spēlētāju līgā.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2010-03-06 09:22, pirms 14 gadiem
jomaijo 12 ļimoni gadā

Njā "Bears" tikuši pie ekskluzīvām precēm

     [+] [-]

, 2010-03-06 09:56, pirms 14 gadiem
Ravens dabūjuši Boldinu. Interesting. Ja viņs spelēs tik labi cik var, tad ravens būs speks, vēl lielaks kā shogad!

     [+] [-]

, 2010-03-06 11:22, pirms 14 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Ravens dabūjuši Boldinu. Interesting. Ja viņs spelēs tik labi cik var, tad ravens būs speks, vēl lielaks kā shogad!
JA spēlēs tik labi cik vien var.
Tas pats attiecināms uz Pepersu.

Spēlētāji jau labi, TOP izvēles savās pozīcijās, taču ar attieksmi un motivāciju abiem diviem ir problēmas.

     [+] [-]

, 2010-03-06 11:30, pirms 14 gadiem
Boldinam probleemas ar motivaaciju, jau nu gan nav un ar atieksmi jau, arii viss kartiiba...

     [+] [-]

, 2010-03-06 11:48, pirms 14 gadiem
oscar rakstīja: Boldinam probleemas ar motivaaciju, jau nu gan nav un ar atieksmi jau, arii viss kartiiba...
Vot tikai nevejag...
Pat man kā "Cards" atbalstītājam, īstenībā, nav nekādu iebildumu par Boldina maiņu, drīzāk - atvieglojums.
Tas vien, ka viņš taisa ap sevi "haju" (kaut vai tad, kad no viņa vajadzēja noslēpt formu, ka tik viņš nespēlētu) nu toč nav labi. Arī iepriekš (pirms gada) jau sāka "čīkstēt", ka negrib palikt Arizonā un vispār viņu visi apbižo... .

     [+] [-]

, 2010-03-06 12:05, pirms 14 gadiem
Varbuut tev taisniiba, bet to mēs redzēsim sezonas laika
Cerams, Baltiomrā Rejs viņu neabižos

Tev ka Cards fanam, man liekas ka šī sezona būs smaga

     [+] [-]

, 2010-03-06 12:15, pirms 14 gadiem
oscar rakstīja: Varbuut tev taisniiba, bet to mēs redzēsim sezonas laika
Cerams, Baltiomrā Rejs viņu neabižos

Tev ka Cards fanam, man liekas ka šī sezona būs smaga
Katrā gadījumā pēdējā laikā Boldins "Cards" sastāvā ne visai rāvās (jo priekšā tāpat bija Fitzdžeralds) + dažādi savainojumi viņu mocīja.

Un Baltimorā galvenais, lai nevis Rejs viņu neapbižo, bet Flako.

Ja par "Cardinals", tad, protams, iemeslu pūt optimistiski noskaņotam nav, taču ja draftā tiks paveikts labs darbs, noslēgti līgumi ar "pareizajiem" komandas brīvajiem aģentiem, piepirkti klāt kāda saujiņa "otrā līmeņa" brīvo aģentu no citām komandām, tad moš galīgi švaki nebūs.

Taču spēle, domāju, būs pilnīgi citādāka. Pirmkārt jau nebūs vairs n-to jardu izspēļu ar piespēlēm, bet būs vairāk skriešanas, tāpēc ceru, ka Velss un Haitauers spēs kko parādīt labu. Leinartam arī, beidzot, vajadzētu attaisnot uz viņu liktās cerības (bezspiediena apstākļos).

Kaut gan, vēl jau līdz treniņiem laika daudz, iespējams, kādu QB pat dabūs (Viku?) vai citu TOP spēlētāju.