Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Teksasa "izrauj" uzvaru "Fiesta Bowl"

Juris Miņins
Juris Miņins

Teksasa "izrauj" uzvaru "Fiesta Bowl"
Teksasas "Longhorns"
Foto: AP

Šīssezonas pirmspēdējā ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) "Bowl Championship Series" spēlē, "Fiesta Bowl" uzvaru cīņas pēdējā minūtē izcīnīja Teksasas "Longhorns", kuri ar 24:21 pārspēja Ohaio Štata universitātes "Buckeyes".

Šī gada "Fiesta Bowl" tikās NCAA čempionāta trešā spēcīgākā vienība Teksasas "Longhorns" un Ohaio Štata universitātes "Buckeyes", kuri rangā ieņem desmito vietu. Pirmajā puslaikā abas komandas pie piezemējumiem netika, vien realizēja brīvsitienus. Ohaio komandas kontā tādi bija divi, viens 50 jardus tāls, bet otrs - 30. Teksasieši gan bija "pieticīgāki" un aprobežojās vien ar 27 jardu tālu sitienu pirmajā ceturtdaļā.

Otrajā puslaikā gan sākās "uguņošana". Trešajā ceturtdaļā divus piezemējumus veica "Longhorns", kad, vispirms, Kolts Makkojs veica 14 jardu rezultatīvu skrējienu, bet vēlāk Huans Kosbijs, saņēmis septiņu jardu piespēli no jau pieminētā Makkoja, bija rezultatīvs ieskaites laukumā. Taču tas vēl nebija viss - Ohaio Štata universitātes komandas futbolisti nebija mierā ar šādu notikumu pavērsienu un tāpēc pēdējā ceturtdaļā viņi izveidoja vairākus rezultatīvus uzbrukumus. Vispirms precīzs brīvsitiens (44 jardi) izdevās Āronam Peterijam, bet Terels Priors un Daniels Herons komandas kontā ieskaitīja vēl 12 punktus. Taču, kas interesanti, abās reizēs "Buckeyes" pēc piezemējumiem nevis veica realizācijas sitienu, bet mēģināja gūt divus punktus, taču viņiem tas neizdevās un, kā vēlāk izrādījās, tieši četru punktu Ohaio štata universitātei trūka, lai uzvarētu šajā mačā, jo 16 sekundes līdz mača beigām savu otro piezemējumu spēlē veica Teksasas spēlētājs Huans Kosbijs, no 17:21 izvirzot savu komandu vadībā 24:21. Atlikušajā laikā "Buckeyes" vairs nespēja gūt punktus un "Longhorns" svinēja laimīgu uzvaru.

"Nav lieliskākas sajūtas kā pēc uzvarētas spēles, kuras laikā tu esi bijis iedzinējos", pēs spēles rezumēja "Longhorns" treneris Marks Brauns, "šī bija klasiska spēle, kādai arī ir jābūt starp Teksasu un Ohaio Štata universitāti."

Jāpiebilst, ka pašlaik NCAA futbola sezonā ir atlikušas vien divas cīņas - šodien "GMAC Bowl" spēlē tiksies čempionāta 23. spēcīgākā vienība Bolas Štata universitātes "Cardinals" un Tulūzas "Golden Hurricanes", bet 8. janvārī norisināsies "BCS Championship" spēle, kurā tiksies divas spēcīgākās NCAA komandas - Floridas "Gators" un Oklahomas "Sooners".

Izmantotie resursi:
sportingnews.com