Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Nošauts Stīvs Maknērs

Nošauts Stīvs Maknērs
Stīvs Maknērs.
Foto: Getty Images

Traģiskas ziņas saņemtas no Nešvilas (ASV), kur šodien miris atrasts 36 gadus vecais bijušais Nacionālās Futbola līgas saspēles vadītājs Stīvs Maknērs, kurš tikai pirms diviem gadiem beidza aktīvās sporta gaitas.

Nešvilas policijas pārstāvji par notikušo pagaidām sniedz skopas ziņas. Ir zināms, ka Maknēra un kādas sievietes līķi atrasti dzīvojamā namā pēc saņemta izsaukuma, kā arī tas, ka futbolists miris no šāviena galvā. Mirušās sievietes vārds netiek atklāts, kaut gan tiesību aizsardzības iestādēm esot izdevies viņu identificēt.

Maknērs NFL līgas jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts 1995. gadā ar kopējo trešo numuru un nonāca Hjūstonas "Oilers", kas vēlāk pārtapa par Tenesī "Titans". Šajā komandā atlētiskais saspēles vadītājs aizvadīja 11 no savām 13 sezonām Nacionālajā futbola līgā - pēdējās divas viņš cīņā sauca Baltimoras "Ravens", kuriem 2006. gadā, Maknēra pirmajā sezonā ar klubu, izdevās uzvarēt 13 no 16 spēlēm. 1999. gadā "Titans" viņa vadībā pagaidām vienīgo reizi kluba vēsturē aizspēlējās līdz "Super Bowl", kur piekāpās tolaik varenajiem Sentluisas "Rams". Maknērs karjeras laikā trīs reizes piedalījās "Pro Bowl" jeb Zvaigžņu spēlē, bet 2003. gadā kopā ar Peitonu Meningu dalīja līgas labākā spēlētāja godu.

2007. gadā, par spīti tam, ka līgums ar Baltimoru vēl bija spēkā, savainojumu nomocītais Maknērs negaidīti paziņoja par karjeras beigām 34 gadu vecumā. "Saņemties šādam lēmumam nebija viegli. Prāts saka, ka vēl varu spēlēt, cīnīties. Bet, ja prāts ar ķermeni nedomā vienoti, šajā līgā tas cauri neies. Fiziski es vairs nespēju spēlēt - vismaz ne tik labi, lai palīdzētu komandas biedriem uzvarēt spēlē. Man ir bijis daudz savainojumu, jo katrā spēlē atdevu sevi par 110 procentiem," toreiz savu lēmumu komentēja slavenais futbolists.

NFL karjeras laikā Maknērs izpelnījās uzmanību ar savu spēles manieri, kas bija vienlaikus efektīga un lietderīga. Kopā ar Stīvu Jangu un Frenu Tārkentonu Maknērs kļuva par trešo NFL spēlētāju, kas karjerā sasniedzis 30000 piespēļu jardus un 3500 noskrietus jardus.

Izmantotie resursi:
nfl.com