Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Emils Ozerinskis

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu
Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.

Minesotas "Vikings" superzvaigzne malējā uzbrucēja pozīcijā Džastins Džefersons kļuvis par vislabāk atalgoto spēlētāju ārpus saspēles vadītāju pozīcijas. 24 gadus vecais Džefersons pagājušajā sezonā piedalījās tika desmit spēlēs, sakrājot 1074 jardus un piecus piezemējumus, kas bijuši līdz šim zemākie jaunā spēlētāja karjeras rādītāji. Tomēr vikingi lika galdā futbolistam četru gadu līguma pagarinājumu par kopējo summu 140 miljoni. No šī atalgojuma 110 miljoni ir garantēti, bet atlikušo daļu sportists varēs nopelnīt par sniegumu laukumā.

Ar jauno atalgojumu 35 miljoni sezonā Džefersons kļuvis par vislielākā līguma īpašnieku ārpus šīs spēles galvenās pozīcijas - saspēles vadītājiem. Par vienu miljonu sezonā Džefersons nu apsteidzis Sanfrancisko "49ers" piespēļu steidzinātāju Niku Bosu.

Lielākās algas ārpus saspēles vadītājiem

VSpēlētājsPoz.KomandaAlga
1.Džastins DžefersonsWRMinesotas "Vikings"35.0 mil.
2.Niks BosaDESanfrancisko "49ers"34.0 mil.
3.Eidžejs BraunsWRFiladelfijas "Eagles"32.0 mil.
4.Kriss DžounssDTKanzassitijas "Chiefs"31.8 mil.
5.Amanra SeintbraunsWRDetroitas "Lions"30.0 mil.

Džefersonam jaunajā sezonā gan būs jauns pārbaudījums, jo saspēles vadītāja pozīcijā vairs nav Kirka Kazinsa, kurš starpsezonā pārgāja uz Atlantas "Falcons". Šosezon bumbas Džefersonam piegādās vai nu debitants Džeidžejs Makartijs, kurš aizvadītajā sezonā ar Mičiganas Universitāti kļuva par NCAA čempionu un tika draftēts ar desmito numuru, vai arī Sems Darnolds, kurš savulaik draftēts ar trešo numuru, bet nav spējis apliecināt savu potenciālu, pēdējās sezonās pildot rezervista pienākumus.

Pie algas pielikuma nupat kā ticis arī līgas labākais pussargs Kristians Makafrijs, kurš no Sanfrancisko "49ers" ticis pie divu gadu līguma pagarinājuma, kas viņa vidējo atalgojumu paceļ līdz 19 miljoniem sezonā. Priekš pussargu pozīcijas spēlētāja, kas pēdējos gados kļuvusi par vietu, kurā daudzas komandas taupījušas līdzkļus un nav vēlējušās maksāt spēlētājiem, tas ir vērienīgs atalgojums.

Tuvākais sekotājs Makafrijam pussargu pozīcijas atalgojumu sarakstā ir Indianapolisas "Colts" skrējējs Džonotans Teilors ar 14 miljonu algu sezonā, bet Ņūorleānas "Saints" spēlētājs Alvins Kamara un šajā starpsezonā Filadelfijas "Eagles" papildinājušais Seikvons Bārklijs attiecīgi saņem 12,7 un 12,6 miljonus.

NFL jaunā sezona sāksies naktī uz 6. septembri, kad Super Bowl čempione Kanzasstijas "Chiefs" uzsāks dzīšanos pēc sava trešā titula pēc kārtas ar cīņu pret līgas MVP Lamāru Džeksonu un Baltimoras "Ravens". Savukārt dienu vēlāk Brazīlijā norisināsies cīņa starp zaļajām komandām, Filadelfijas "Eagles" metoties cīņā ar Grīnbejas "Packers".