Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

BYU zaudē spēli un līderi

Juris Miņins
Juris Miņins

BYU zaudē spēli un līderi
Brigamjangas "Cougars"
Foto: AFP/Scanpix

Brigamjangas "Cougars" aizvadītajā naktī piedzīvoja savu pirmo zaudējumu Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) futbola sezonā, piekāpjoties Jūtas štata "Aggies" ar 35:20.

BYU šo spēli iesāka ļoti labi, jo jau tā sākumā pie sava piektā piezemējuma nesot bumbu šajā sezonā tika saspēles vadītājs Teisoms Hils, kurš bija arī viens no galvenajiem kandidātiem uz prestižo Heismana balvu. "Bija", jo pēc dažām minūtēm pēc veiksmīgā uzbrukuma, Hils guva kājas savainojumu (vēlāk tika konstatēts, ka tas ir lūzums), kas viņu izslēdza no spēles un arī no šīs sezonas (atlabšana prasīs trīs līdz četras nedēļas). Zīmīgi, ka pirms diviem gadiem Hils tieši spēlē pret Jūtas komandu arī bija guvis kājas savainojumu, kas lika viņam beigt sezonu priekšlaicīgi.

Pievēršoties tālākajiem spēles notikumiem jāsaka, ka "Aggies" pāris Darels Garetsons un Devonte Robinsons nodrošināja Jūtas štata universitātei pārliecinošu uzvaru. Kopā Garetsons atdeva trīs rezultatīvas piespēles un guva 321 jardus, bet Robinsons tika pie 98 jardiem un sešām notvertām piespēlēm, no kurām divas viņš ienesa ieskaites zonā.

Tāpat piezemējumus uzvarētāju komandas labā guva pussargs Niks Virdžils (kopā gūti 57 jardi nesot bumbu) un Hanters Šarps, kurš bija arī vienības labākais uzbrucējs, gūstot 173 jardus pēc piespēlēm.

Kristians Stjuarts, kuram bija jānomaina savainotais BYU saspēlnieks Taisoms Hils, realizēja vien 10 no 19 piespēlēm, guva 172 jardus, bet trīs piespēles atdeva pretiniekiem. Pussargs Džamāls Viljamss guva 99 jardus, taču produktīvākie BYU spēlētāji bija vienības malējie uzbrucēji – Džordans Leslijs guva 135 jardus, bet Miča Metjūza kontā 117 jardi un viens piezemējums.

Citā aizvadītās nakts spēlē tikās divas ACC divīzijas komandas un Luivila ar 28:6 svinēja uzvaru pār Sirakūzu. Savukārt "Mountain West" divīzijas mačā Fresno štata universitāte ar 24:13 pieveica Sandjego štata universitātes komandu.

Pārējās NCAA sestās nedēļas galvenās cīņas, tai skaitā sešas cīņas kurās savā starpā tiksies TOP 25 rangā iekļuvušās komandas, norisināsies šovakar.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports