Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL sezona sākas Ņujorkā

NFL sezona sākas Ņujorkā
NFL līgas jaunais logo

Jau šonakt ar divu NFC Austrumu divīzijas komandu - pērnās sezonas "Super Bowl" uzvarētāju Ņujorkas "Giants" un Vašingtonas "Redskins" - spēli sāksies Nacionālās Futbola līgas (NFL) 89. sezona. Šajā rakstā - nedaudz par gaidāmo sezonu un atklāšanas spēli.

Domājams, ka daudziem NFL līdzjutējiem vēl svaigā atmiņā februāra fantastiskā "Super Bowl" spēle, pirms kuras intriga tika nokaitēta līdz maksimumam un kura kļuva par lielisku izrādi - Pelnrušķītes stāstu, kurā neapstrīdamajiem favorītiem Jaunanglijas "Patriots" spēles izskaņā nācās vien bezspēcīgi noraudzīties, kā "Giants" uzbrucējiem vienā epizodē pēc otras uzsmaida brīžiem pat neticama veiksme un burtiski ieliek Vinsa Lombardi balvu tiem rokās. Vai Toms Breidijs un "patrioti" sadega uz psiholoģiskas uguns, ko kūra gan apkārt notiekošais, gan noteikti pašu zemapziņa (likme taču bija mūžīga ieiešana sporta rekordu grāmatās, uzvarot 19 no 19 spēlēm!), vai "Giants" vienkārši bija viena no retajām komandām, kas sezonas laikā uz savas ādas izjuta, ka ar Jaunangliju var spēlēt (abas komandas pirms tam tikās savā starpā un Ņujorka nemaz nebija tālu no uzvaras jau tad), vai fināla iznākumu ietekmēja vēl kas cits - kas to lai zina... Tā jau ir pagātne. Tā ir vēl viena jau aizvērta lappuse NFL aizraujošajā vēsturē. Nav šaubu, ka arī šogad tā papildināsies ar jauniem varoņiem, pieviltām cerībām, pārsteidzošām uzvarām un dramatiskām neveiksmēm.

Favorīti

Gaidāmās sezonas favorītu sarakstā lielu izmaiņu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu nav. Atkal starp reālākajiem pretendentiem uz spēlēšanu "Super Bowl", kas šosezon notiks Reimonda Džeimsa stadionā Tampā, tiek minētas tās pašas komandas, kas pērn. Tomēr katrai no tām var atrast savus trūkumus. Jaunanglijas "Patriots" izredzes nedaudz mazinājuši savainojumi, sevišķi jau neskaidrības ap Breidija veselību. Sandjego "Chargers" un Dalasas "Cowboys" pēdējos gados visu sezonu demonstrē muskuļus, bet izslēgšanas spēlēs vienmēr kaut kas noiet greizi - "Chargers" līderis Ladeinjans Tomlinsons savu "play-off" statistiku vislabprātāk pabāztu pagultē, bet "Cowboys" vispār nav uzvarējuši nevienā pēcsezonas spēlē kopš... 1996. gada. Indianapolisas "Colts"? Atkal atslēgas vārds - iegūti (Džefs Saturdejs) un tikko apārstēti (Peitons Menings nepiedalījās komandas treniņnometnē) savainojumi. Iespējams, ka šajā situācijā varētu uzspīdēt rangā pēc spēka nākamās komandas - Džeksonvilas "Jaguars", Sietlas "Seahawks", Pitsburgas "Steelers". Interesanti, ka favorītu vidū nav čempionu "Giants" - divu labāko aizsargu zaudējums liktu kristies ikvienas komandas akcijām, turklāt daudzi apskatnieki uzsver, ka ņujorkieši jau tā pērnās sezonas izskaņā uzlēca augstāk par savu galvu. Četrās pirmssezonas pārbaudes spēlēs četras uzvaras guva Detroitas "Lions", tomēr grūti iedomāties, ka šī komanda beidzot varētu sākt uzstādīt visaugstākos mērķus.

Starpsezonas aktualitātes

Medijos visvairāk aprunātais spēlētājs noteikti bija Grīnbejas "Packers" simbols Brets Fāvrs. Ja "Packers" tajā dramatiskajā pusfinālā janvārī savā sasalušajā "Lambeau Field" būtu pārspējuši vēlākos čempionus "Giants" un pēc tam ieguvuši "Super Bowl", droši vien Fāvra ilgi plānotā atvadīšanās no sporta būtu pats par sevi saprotams lēmums. Tomēr jau neilgi pēc tam, kad Fāvrs šādu lēmumu tiešām pieņēma, atsākās runas, ka viņš tomēr varētu pārdomāt un atgriezties. Drīz vien aizdomas apstiprinājās - slavenais saspēles vadītājs publiski atzina, ka aiziešana bija kļūda, ka šis lēmums bijis sasteigts un viņš esot "simtprocentīgi drošs" par spēlēšanu jaunajā sezonā. Iespējas atgriezties "Packers" sastāvā gan nebija lielas, jo neviena no pusēm tā īsti šādā scenārijā ieinteresēta nebija. Galu galā Fāvrs nomainīja vienu zaļo spēles formu pret citu - augusta sākumā viņš nokļuva Ņujorkas "Jets" un tika iecelts par komandas kapteini. Tagad neapšaubāmi šai komandai tiks pievērsta daudz lielāka uzmanība.

Līgā stājušies spēkā vairāki jauni noteikumi - nozīmīgākie un saistošākie no tiem droši vien varētu būt atļauja vienam no aizsargiem, līdzīgi kā saspēles vadītājam, saņemt norādījumus no trenera pa mikrofonu, kā arī atļauja pirmsspēles izlozē uzvarējušajai komandai atlikt lēmuma pieņemšanu līdz otrā puslaika sākumam.

NFL atspoguļojums Latvijā

Latvijas līdzjutējiem NFL spēles, kā jau pēdējos gados ierasts, būs iespējams vērot "Viasat Sport 1" un "Viasat Sport 3" kanālā, kas pieejami VIASAT satelīttelevīzijas paketē un vismaz pēdējais - daudzu kabeļtelevīziju kanālu klāstā. Domājams, ka katru nedēļu šādi būs iespējams vērot vismaz 4-5 spēles gan tiešraidē, gan ierakstā.

Arī eSports.lv šogad NFL notikumus plāno atspoguļot plaši, piedāvājot lasītājiem gan informāciju un prognozes par gaidāmajām cīņām, gan pēc to beigām katrai kārtai veltot kopsavilkumu. Protams, lasītājiem būs iespēja uzzināt arī citas aktuālas ar šo līgu saistītas ziņas.

Atklāšanas cīņa

Pirmā oficiālā spēle jaunajā sezonā, ko varēs vērot arī "Viasat Sport", būs šonakt divos pēc Latvijas laika. Tās sākums pārcelts agrāk nekā parasti, jo šajās dienās Minesotā notiek republikāņu partijas kongress, kurā runu teiks partijas izvirzītais kandidāts prezidenta amatam Džons Makeins. NFL līga un NBC televīzija vienojās par spēles laika pārcelšanu, lai dotu iespēju TV tiešraidē pārraidīt abus notikumus. Nav gan zināms, ko amerikāņi iesāks, ja futbola spēlē ar pamatlaiku nepietiks.

Atskaitot divus pērnās sezonas aizsardzības līderus Strehenu un Umenjioru, visi pārējie "Giants" vilcēji ir ierindā uz sezonas atklāšanu. Saspēles vadītājs Eli Menings, pēc daudzu domām, ir ieguvis pārliecību, kuras trūkums viņu vajāja vai visu līdzšinējo karjeru. Saprotams, ka mājnieku fani neko citu kā uzvaru negaidīs. Tomēr aizmirst par Vašingtonu arī nevajadzētu. Būs interesanti pavērot, kā pussargu cīņā stabilajam Klintonam Portisam veiksies pret Ņujorkas trio - Bredšovu, Vordu un Džeikobsu.

eSports.lv ekspertu prognozes:

Viesturs Lācis: "Giants" uzvarēs sīvā cīņā, kuras iznākumu par labu viņiem nosvērs pussargu spēle.
Juris Miņins: "Giants", kam jāpierāda pērn iegūtā titula likumsakarīgums un jāpārspēj pirmssezonas spēlēs sagrāves piedzīvojusī Vašingtona.

Slēpts komentārs: Hipotenūza

  -1 [+] [-]

, 2008-09-04 22:16, pirms 16 gadiem
Es gan nedomāju, ka NY ''Giants'' spēs atkārtot savu sniegumu no pagājušā gada.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-04 22:16, pirms 16 gadiem
Hipotenūza rakstīja: visu cieņu tiem, kas šito spēj paskatīties!

Kapēc ne?!

  -2 [+] [-]

, 2008-09-04 22:20, pirms 16 gadiem
neko daudz par amerikaanu futbolu nezinu tikai trapiju uz "Super Bowl"finaalu...
un likas tirakais reklamu un cilveku piesaistisanas triks....kaut vai tapeec ka ik peec 5 min bija reklamas...

     [+] [-]

, 2008-09-04 22:23, pirms 16 gadiem
Nedomāju, ka "Super Bowl" spēlei cilvēkus būtu kā īpaši jāpiesaista... Auditorija jau tā ir tik liela, ka reklāmas tiesības spēles laikā maksā miljonus dolāru. Daudzas reklāmas tiek veidotas speciāli tikai un vienīgi šai spēlei - kaut vai Apple slavenā "1984" reklāma, ko režisēja Ridlijs Skots.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-04 22:31, pirms 16 gadiem
CALDERON rakstīja: neko daudz par amerikaanu futbolu nezinu tikai trapiju uz "Super Bowl"finaalu...
un likas tirakais reklamu un cilveku piesaistisanas triks....kaut vai tapeec ka ik peec 5 min bija reklamas...

Tapec, ka 30sek reklama maxa aptuveni 0,5 mio $

     [+] [-]

, 2008-09-04 22:33, pirms 16 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Nedomāju, ka "Super Bowl" spēlei cilvēkus būtu kā īpaši jāpiesaista... Auditorija jau tā ir tik liela, ka reklāmas tiesības spēles laikā maksā miljonus dolāru. Daudzas reklāmas tiek veidotas speciāli tikai un vienīgi šai spēlei - kaut vai Apple slavenā "1984" reklāma, ko režisēja Ridlijs Skots.


pilnigi piekritu jo viena SA numura bija bija raksts pa sito. vini 1 "Super bowl" sanam apmeram 500 miljonu dolaru. Taka man izzi/fao kabeltelevizija piesledza ENPN kanalu vajadzes paskatities

  +3 [+] [-]

, 2008-09-04 22:33, pirms 16 gadiem
Hipotenūza rakstīja: visu cieņu tiem, kas šito spēj paskatīties!

Noskaties ši gada Super Bowl, bez reklāmām bija pat ļoti interesanti.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-04 23:01, pirms 16 gadiem
Hipotenūza rakstīja: visu cieņu tiem, kas šito spēj paskatīties!

tu kaut vienu speli esi no sakuma lidz beigam noskatijies?

     [+] [-]

, 2008-09-04 23:06, pirms 16 gadiem
Cikos saksies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-04 23:50, pirms 16 gadiem
ja beidzot saksies! gaidu ar nepacietibu. bus interesanti paverot ka Farvs speles NY Jets, parbaudes speles izskatijas labs

  -1 [+] [-]

, 2008-09-04 23:56, pirms 16 gadiem
beidzot saakas jaunaa sezona! Karma neljaava Pats uzvareet pagaajushajaa sezonaa, taisniibas labad vinjiem vajadzeetu atnjemt visus Belichika eeras superbowl gredzenus un Belicheatu diskvalificeet vai citas sankcijas piemekleet. Savaadaak jaamaina nosaukums - New England Cheaters. 4 credibility reasons!

     [+] [-]

, 2008-09-04 23:59, pirms 16 gadiem
Beidzot NFL sākas,nemēģināšu te tagad rakstīt esejas,varu pateikt tikai vienu-mani favorīti Chargers!

     [+] [-]

, 2008-09-05 00:42, pirms 16 gadiem
Liels prieks, ka Viesturs pacenties un uzrakstījis šo ziņu. Tik tiešām ilgi gaidītais brīdis ir klāt. Paredzu, ka Giants uzvarēs diezgan sīvā, mazrezultatīvā cīņā.

Vai kāds nezin, vai spēle tiks pārraidīta pa Viasat Sport 3? Rakstā minēts tikai Visat Sport, un man rāda tikai 3. kanālu.

     [+] [-]

, 2008-09-05 00:47, pirms 16 gadiem
Spēli rādīs abi minētie Viasat kanāli.

Starp citu, tiem, kam ir Viasat Sport 1 - šobrīd rāda pērnā "Super Bowl" atkārtojumu.

     [+] [-]

, 2008-09-05 01:00, pirms 16 gadiem
Labi, ka spēli translēs NBC. Džons Maddens un Als Maikls, manuprāt, ir interesantākie komentētāji, arī translācijas kvalitāte ir ļoti augsta.

Cik zinu, tad Viasat Sport 1 NFL translēs biežāk kā 3. kanāls. Tā ir slikta ziņa man...

Ceru, ka raksti par NFL būs biežāk, kā iepriekšējā sezonā

     [+] [-]

, 2008-09-05 02:36, pirms 16 gadiem
ugh! beidzot sezona ir atsākusies ar ko arī apsveicu visus tos, kuriem šī spēle patīk.
giants pagaidām ļoooti ok izskatās.

     [+] [-]

, 2008-09-05 02:48, pirms 16 gadiem
Jā, nebiju gaidījis, ka Giants būs tik nospiedoši pārāki par Redskins. Bet viss vēl var mainīties...

     [+] [-]

, 2008-09-05 13:15, pirms 16 gadiem
NFL un AFL un vēl studentu amerikāņu futbolu tagad pilnā sparā rāda NASN pieejams, Baltkom un IZZI kabeļtelevīzijās un digitālajās paketēs, kā arī VIASAT digitālajā. Tā kā esmu beisbola fans, tad mazliet sāk krist uz nerviem, ka tik daudz tagad rāda to futbolu, bet beisbolu pat agrās spēles vairs reti kad translē..

     [+] [-]

, 2008-09-05 13:19, pirms 16 gadiem
beidzot tas ir klāt!!!
reālās SB pretendentu prognozes varētu dot 1.kārta,
taču ceru, ka NYG nepazudīs un par to liecina uzbrukums...
taču visiespaidīgāk būs AFC konferences cīņas: NE, IND, NYJ, PIT, SD, JAX, TEN - visas ir reālas pretenedentes!!!!!

     [+] [-]

, 2008-09-05 13:44, pirms 16 gadiem
Giants tiks arī šogad playoff, tas ka viens aizsargs nebūs, nev nekas traģisks priekš amerikāņu futbola komandas, kurā ir 50 spēlētaji un vienmēr kāds bariņs ir traumēts, ar to ir jārēķinās.

Viasat3 man izzi rādīja, bet pagājusogad nogrieza, dabūju pa sopcast skatīties nfl. Bet šogad izzi ir pielicis NASN, tur nfl rāda + vēl koledžas futbolu arī rāda.

Vašingtona atkal šogad playoff nespēlēs, jāņem vērā ka šī divīzija, kur vēļ ir Dallasa un Filadelfija šobrīd ir stiprākā visā NFL.