Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Šopingtūre bez ierobežojumiem NFL gaumē

Juris Miņins
Juris Miņins

Šopingtūre bez ierobežojumiem NFL gaumē
Karloss Densbijs
Foto: AP/Scanpix

Jau rīt, 5. martā, Nacionālās futbola līgas (NFL) komandām tiks ļauts slēgt līgumus ar brīvajiem aģentiem. Vēl interesantāku šo laiku padara tas, ka 2010. gada sezona būs bez algu griestiem, kas sola visai interesantu pavasari NFL aizkulisēs.

Šī gada Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvo aģentu tirgus solās būt interesants vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, jau tāpēc, ka šī būs pirmā sezona kopš 1993. gada, kad komandas netiks ierobežotas spēlētāju algu tēriņos. Otrkārt, šajā gadā brīvo aģentu tirgū ir arī vairāki visai zināmi un skaļi uzvārdi. Tāpēc, lai sniegtu nelielu ieskatu gaidāmajos notikumos, tos arī apskatīsim.

Protams, pirmos apskatīsim TOP spēlētājus, kurus lenc vairākas komandas. Uzreiz jāsaka, ka, kā jau katru gadu, aizsargi NFL tiek vērtēti krietni augstāk un daudzos pirms-tirgus-atvēršanas TOP-os tieši aizsargi ieņem pirmās vietas.

Tātad starp spēlētājiem, kuru aģentiem telefons marta sākumā būs "karsts" noteikti ir jāmin divi otrās (iekšējās) līnijas aizsargi – Garijs Brekets (Indianapolisas "Colts") un Karloss Densbijs (Arizonas "Cardinals"). Ja pirmajā gadījumā pārējām komandām Breketu varētu nesanāk "savervēt" savās rindās, jo pats spēlētājs priekšroku dod palikšanai "Colts" rindās, tad Densbijs ir gatavs arī pamest Tempu.
Un interese par vienu no labākajiem spēka paņēmienu izpildītājiem līgā ir visai liela, taču vislabākās iespējas iegūt Dansbiju savā komandā ir Ņujorkas vienībām, jo arī pats spēlētājs ir atzīmējis, ka viņam nebūtu nekas pret spēlēšanu lielā pilsētā. Tāpat par Densbiju interesi izrāda Maiami, Indianapolisa, Vašingtona, Sandijego un citas komandas (kopskaitā - astoņas). Jau pašlaik ir skaidrs, ka Arizonai (tāpat kā jebkurai citai komandai) spēlētājam būs jāpiedāvā vismaz 30 miljonus ASV dolāru. Vai viņi to var atļauties? Iespējams, jo pēc Kurta Vornera aiziešanas, komandai ir atbrīvojušies 20 "lieki" miljoni, taču der atcerēties, ka arī Antrels Rols ir jāmēģina noturēt komandā.
Arī Karolīnas "Panthers" nu jau bijušais spēlētājs Džuliuss Peperss, kurš, visdrīzāk, nepaliks Karolīnā, ir ļoti pieprasīts spēlētājs. Dominantais aizsardzības līnijas malējais spēlētājs var būt lielisks papildinājums jebkurai komandai, galvenais ir Pepersa motivācija. Kā izskatās, vismaz ducis komandu ir gatavas motivēt šo spēlētāju ar vismaz labu līgumu.

Visbeidzot aizsardzības "ārējie" spēlētāji. Galvenokārt visi skati tiks vērsti Darena Šārpera virzienā. Aizvadījis lielisku pagājušo sezonu čempionkomandā Ņūorleānas "Saints", Šārpers ir viens no labākajiem pēdējiem aizsargiem līgā. Līdz ar to arī loģiska kļūst pārējo komandu interese par šādu spēlētāju. "Saints" par labu var nospēlēt fakts, ka Šārpers vēlas "drošas vecumdienas", t.i., nevēlas mainīt komandu, taču algas pielikumu vēlas gan. Ar trim miljoniem sezonā, iespējams, būs pietiekoši.

Tāpat, kā jau vienmēr, tirgū ir arī stipri pārvērtēti spēlētāji. Šis gads, protams nav izņēmums. Un šeit arī parādās cita tendence – pārsvarā starp pārvērtētajiem ir malējie uzbrucēji un pussargi.

No pussargiem tie ir Tomass Džonss, Česters Teilors, Darens Sproulzs. Galvenā problēma, protams, ir nevis spēlētāju aptiesās spējas, bet gan prasītā līguma summa. Ja vēl Tomasam Džonsam, kā Ņujorkas "Jets" pirmajam numuram šāda uzvedība būtu daudz maz piedodama (bet ne atbalstāma), tad Teiloram un Sproulzam, kuri, pēc būtības bija savu komandu otrie pussargi aiz, attiecīgi, Adriana Pītersona un Ladainiana Tomlinsona, būtu visai riskanti prasīt pārlieku lielus līgumus, pat neskatoties uz to, ka aizvadītajā sezonā viņi savas akcijas ir cēluši.

Deriks Meisons un Kevins Valters, malējie uzbrucēji, arī ir pārvērtējuši savu varējumu (finansiālā ekvivalentā). Slikti jau viņi nav, taču ar šādām prasībām kādas viņi ir izvirzījuši pašlaik, pastāv ļoti liela varbūtība, ka nākamajā vasarā viņi vilks citus kreklus.

Un, protams, ir arī grupa ar tādiem spēlētājiem, par kuru likteni ir vairāk jautājumu, nekā atbilžu. Terels Ovenss, Villijs Pārkers, Ladainians Tomlinsosn, Braiens Vestbruks un Kevins Mavai ir spēlētāji, kuru nākotne ir visai neskaidra.
Kā ziņo vairāki avoti, tad T.O. varētu karjeru turpināt Sinsinati "Bengals", kur kopā ar Čadu Očosinko veidotu vienu no interesantākajiem (gan spēles, gan "šova" ziņā) malējo uzbrucēju duetiem. Par L.T. interesi ir izrādījušas vairākas komandas, tāpat kā viņam tiek piedāvātas dažādas lomas. Sākot ar pirmā numura posteni čempionvienībā, Ņūorleānas "Saints", līdz dubliera postenim Atlantas "Falcons" sistēmā. Taču visreālāk izskatās Tomlinsona pievienošanās Detroitas "Lions". Cits tikko atlaistais pussargs Braiens Vestbruks, pretēji pirms tam izteiktajām prognozēm, nedomā beigt karjeru un gaida piedāvājumus no citām vienībām. Visbeidzot 39 gadus vecais Kevins Mavai vēl aizvien vēlas spēlēt un spēlēt pamatsastāva centra pozīcijā. Iespējams, šāds piedāvājums viņam šopavasar netiks izteikts, kas nozīmē, ka spēlētājam, visdrīzāk, nāksies beigt profesionāļa karjeru.

2010. gada starpsezonas labākie brīvie aģenti SN.com versijā

VietaSpēlētājsPozīcija2009. gada komandaVietaSpēlētājsPozīcija2009. gada komanda
1.Elviss DumervilsLBDenveras "Broncos"11.Džamals BraunsOTŅūorleānas "Saints"
2.Vinsents DžeksonsWRSandijego "Chargers"12.Darens SproulzsRBSandijego "Chargers"
3.Vinss VilforksDTJaunanglijas "Patriots"13.Niks KolinssSGrīnbejas "Packers"
4.Karloss DensbijsLBArizonas "Cardinals"14.Ovenss DanielsTEHjūstonas "Texans"
5.Mailzs OstinsWRDalasas "Cowboys"15.Džareds GaitjēOTBaltimoras "Ravens"
6.Markuss MaknīlsOTSandijego "Chargers"16.Hārvijs DālsGAtlantas "Falcons"
7.Džuliuss PeperssDEKarolīnas "Panthers"17.Pjērs TomassRBŅūorleānas "Saints"
8.Džahri EvanssGŅūorleānas "Saints"18.Antonijs BethīSIndianapolisas "Colts"
9.Demeko RaiensLBHjūstonas "Texans"19.Rejs EdvardssDEMinesotas "Vikings"
10.Brendons MaršalsWRDenveras "Broncos"20.Džeroms HarisonsRBKlīvlendas "Browns"
21.Markuss SpīrssDEDalasas "Cowboys"31.Darens ŠārpersSŅūorleānas "Saints"
22.Šons MerimansLBSandijego "Chargers"32.Abrajo FranklinsDTSanfrancisko "49ers"
23.Ošiomogo AtogveSSentluisas "Rams"33.Lī BodensCBJaunanglijas "Patriots"
24.Garijs BraketsLBIndianapolisas "Colts"34.Ričards SeimorsDEOklendas "Raiders"
25.Stīvs BrestonsWRArizonas "Cardinals"35.Jūdžins Amano*GTenesī "Titans"
26.Tomass DeivissLBKarolīnas "Panthers"36.Lerons MakleinsRBBaltimoras "Ravens"
27.Antonio BraientsWRTampabejas "Buccaneers"37.Dunta RobinsonsCBHjūstonas "Texans"
28.Leons VašingtonsRBŅujorkas "Jets"38.Leonards VīversRBFiladelfijas "Eagles"
29.Ārons KempmensLBGrīnbejas "Packers"39.Barets RūdsLBTampabejas "Buccaneers"
30.Ričards MaršalsCBKarolīnas "Panthers"40.Džoijs PortersLBMaiami "Dolphins"

Jūdžins Amano ir pagarinājis līgumu ar "Titans"

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

Vai tas, ka NFL nebūs "algu griestu", ļoti ietekmēs brīvo aģentu tirgu?

  • 42

  • 4

  • 10


     [+] [-]

, 2010-03-04 19:18, pirms 14 gadiem
tullamore rakstīja: Ja Saints dabus sarperu, aizsardziba bus neparspejama !
Man liekas, Šarpers NO jau labu laiku kā spēlē...

     [+] [-]

, 2010-03-04 19:30, pirms 14 gadiem
nr.14 Owens Daniels ir no Texans...ja vien viņš nav mainijis sporta veidu...

SD būs grūti,gribētos lai patur Džeksonu un Ozgūdu,arī Maknīlu...bet Merrimans visticamāk ka dosies prom...Sproulzs nav pirmā numura cienīgs RB...special teams ļoti labs,bet ne kā pamat RB...

bet cerams ka izdosies pastiprināt sastāvu nevis to pavājināt...un iegūt labu RB draftā vai arī brīvo aģentu tirgū...

     [+] [-]

, 2010-03-04 19:36, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Man liekas, Šarpers NO jau labu laiku kā spēlē...
oops laikam taa, biju tikai redzejis sarpera status, un darbibaa, saints darbibai nesekoju lidzi

     [+] [-]

, 2010-03-04 19:40, pirms 14 gadiem
edit: un vispar SN.com tops nav objektiivs, ieteiktu vairak Kirwinu klausiit

     [+] [-]

, 2010-03-04 20:09, pirms 14 gadiem
PolkaDot rakstīja: nr.14 Owens Daniels ir no Texans...ja vien viņš nav mainijis sporta veidu...
Zec rait... . Dažreiz kas par daudz, tas par skādi (tas par līgām).

Labi, "Chargers" daudz, kas ies prom, taču labāk pastāsti, kas nāks vakantajā HB vietā? Kačoks [Vova] - Tomass Džonss? Kādas domas šajā sakarā?

Sproulza sakarā jāsaka, ka pa šīm sezonām viņš ir "uzkačājis status" uz L.T. un "Chargers" fona, vot, i "hajs" ap viņu.

Ja par "manējiem" (ja jau katrs par savējiem ) plašāk, tad izskatās, ka būs ļoti smaga starpsezona - Densbijs prom (maz ticams, ka paliks), Rols prom, Boldins prom, Vorners un Berijs beiguši karjeru, Gandiju, laikam, arī atlaidīs (bija tāda info), moš vēl kāds aizies (noteikti aizies!)... nu optimisma kkā nav. Ja vēl atceras to, ka Leinartam šajā sezonā būs jāvada uzbrukums... .

     [+] [-]

, 2010-03-04 20:19, pirms 14 gadiem
Starp citu, ja jau ir izdevība, gribētos dzirdēt Latvijas NFL fanu komjunitija domas par:

- Vika paziņojumu, ka viņš ar mieru spēlēt Karolīnā.
- "Rams" iespējamo pirmā draftpika aizmainīšanu.
- Maršala situāciju.
- Iespējamajām maiņām.

     [+] [-]

, 2010-03-04 20:32, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, ja jau ir izdevība, gribētos dzirdēt Latvijas NFL fanu komjunitija domas par:

- Vika paziņojumu, ka viņš ar mieru spēlēt Karolīnā.
- "Rams" iespējamo pirmā draftpika aizmainīšanu.
- Maršala situāciju.

- Iespējamajām maiņām.
Marshals ir salaga, nav vinjs tik veertigs Denvera kartigi nolazhoja

     [+] [-]

, 2010-03-04 20:47, pirms 14 gadiem
Par Jones nezinu gan, pamest LT un vietā ņemt Jones, kurš ir pat par gadu vecāks par LT, turklāt ar šādu Run blocking pat AP būtu jānopūlās tā kārtīgi.

- Vika paziņojumu, ka viņš ar mieru spēlēt Karolīnā.

Būtu visai interesanta situācija, 2x gadā pret bijušo komandu jāspēlē, kurā turklāt vēl ir daduzi viņa atbalstītāji kuri īsti netic Ryanam un grib Viku atpakaļ

- "Rams" iespējamo pirmā draftpika aizmainīšanu.

IEspējams, gudra rīcība, jo par to pretī stabili dabūs kādu jau pierādītu spēlētāju, savukārt draftā ir 50:50, nevienmēr #1 pick parāda to, ko no viņa gaida.

- Maršala situāciju.

Denverai bīstamākais WR -, ideāli, vēl mazāk par ko uztraukties būs.

- Iespējamajām maiņām.

Par šito gan īsti nezinu, cik zinu Cromartiju grib mainīt, bet neviens viņu īsti negrib

BTW Par LT uz Lions, pats viņš izteicās ka grib sasniegt tikai SB uzvaru savā karjerā, aizejot uz Lions tas nebūtu visai reāli sasniedzams uzdevums

     [+] [-]

, 2010-03-04 21:18, pirms 14 gadiem
Rindā uz Maršalu 12 komandas jau ir nostājušās rindā.

Mainīt grib arī, piemēram Donovanu Maknebu, jo viņam līguma pēdējā sezona... .

Un vēl visādi rumori, piemēram, ka Džeisons Kempbels un Klintons Portiss tiks "atšūti" no " 'skins".

     [+] [-]

, 2010-03-04 21:36, pirms 14 gadiem
Jā, par Skins piemirsu, tur būs interesanti ko Šanijs sastrādājis!

     [+] [-]

, 2010-03-04 21:47, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, ja jau ir izdevība, gribētos dzirdēt Latvijas NFL fanu komjunitija domas par:

- Vika paziņojumu, ka viņš ar mieru spēlēt Karolīnā.
- "Rams" iespējamo pirmā draftpika aizmainīšanu.
- Maršala situāciju.
Kā Panthers fans par Vika vēlmi spēlēt tieši šajā komandā neesmu sajūsmā. Running game jau tā Panthers ir augstākajā līmenī, tāpēc QB ir jābūt tīri piespēlētājam, kurš nepieļauj daudz kļūdu. Deloms ir kļūdu mašīna, bet Mūrs sevi lieliski parādīja. Bet nu laikam jau tās ir tikai Vika vēlmes, nevis īpaša iespējama realitāte.

Rams labāk lai būvē savu švako komandu ar svaigiem augstākās klases rūkijiem, lai gan viņi to jau it kā dara labu laiku, un tik un tā nekas nesanāk. Bet cik gan ļoti labi veterāni grib spēlēt līgas pastarītē? Lai patur savu 1. piku.

Māršals ir elites WR, jebkura komanda tikai iegūtu ar viņu sastāvā, arī Broncos.

     [+] [-]

, 2010-03-05 00:31, pirms 14 gadiem
Mani tik uztrauc lai GB patur savus nozīmīgos brīvos aģentus. Kampmens un Colinss ir vajadzīgi čaļi ar pieredzi. Plus Rogers parādija ka var spēlēt, un Grgants ar ik pa laikam atsdzīvojās. Moš tikai paņemtu kādu labu RB (tikko iedomājos par Sprolles), bet GB parasti pastiprinās draftā aizgājuso vietā paņemot ko labu.

     [+] [-]

, 2010-03-05 01:01, pirms 14 gadiem
Kampmens, nebūs GB vairs, jo atgriežas no savainojuma plus vēl kļūst vecāks...

Rams jau var censties mainīt 1.drafta nr. bet diezvai kads vispār gribēs tagad ņemt, jo jau drīzumā būs rokiju algas gristi, kas nozīmē mazāku naudu pirmajiem nr, tad labāk pagaidīt nekā maksāst milzu naudu tagad

šāubos vai Rams vispār ilgi spēles st.louis, LA taču nav sava komanda

     [+] [-]

, 2010-03-05 01:03, pirms 14 gadiem
Ceru ka Čads Peningtons spēlēs Pantērās, manu prāt būtu piemerota komanda viņam

     [+] [-]

, 2010-03-05 02:31, pirms 14 gadiem
uuu, prieks redzēt latvijas forumos vēl kādu GB atbalstītāju, hehe.

kampmana izredzes palikt gb ir ļoooti minimālas. lai arī cik labs spēlētājs, tomēr jaunajā 3-4 viņš īsti neiederas un gm tompsons ir pēdējais no menedžeriem, kurš izskata iespējas pārmaksāt spēlētājus, kuri pārkāpuši 30 gadu slieksni.
colins noteikti paliks komandā un īstajā brīdī tiks parakstīts ilgtermiņa līgums.
daudz vairāk gan uztrauc OL, kura pagājušajā sezonā bija šausmīga un šosezon obligāti ir jāuzlabo.

par viku - manuprāt viņš pagājušajā sezonā nepierādija to, ka var spēlēt starting lineup līmenī, līdz ar to nedomāju, ka karolīna būs diez ko ieinteresēta. fox arī tāds visai konservatīvs treneris ir vēl piedevām.
rams - gribēt var daudz ko, taču dotajā situācijā, kad drafta pirmie numuri tiek nenormāli pārmaksāti, tad reti kura komanda būs gatava tādiem treidiem.

     [+] [-]

, 2010-03-05 07:39, pirms 14 gadiem
Jā, Kampmans, 99.99% nebūs Grīnbejā, taču par viņu interesējas dažas citas komandas, protams. 'Troita, laikam, visvairāk, bet viņi šajā starpsezonā interesējas par visu... .

     [+] [-]

, 2010-03-05 09:10, pirms 14 gadiem
Juris, pastāsti kā pagājušo sezon veicās tam Big Mike no "The blind side" ?

     [+] [-]

, 2010-03-05 13:08, pirms 14 gadiem
x_man rakstīja: Juris, pastāsti kā pagājušo sezon veicās tam Big Mike no "The blind side" ?
Nospēlēja visas 16 reg.sezonas spēles, 11 kā labās malas bloķētājs, pārējās kā kreisās. Neslikti arī PO spēlēs nospēlēja.

Tai pašā balsošanā par labāko debitantu uzbrukumā, palika otrais.