Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ralfs Rūsiņš: Pirmais latvietis NFL draftā?

Ralfs Rūsiņš: Pirmais latvietis NFL draftā?
Ralfs Rūsiņš. Foto: liberty.edu/flames

Piemērs, kas iedvesmo. Kaut arī augumā raženais carnikavietis Ralfs Rūsiņš amerikāņu futbolu spēlē vien sešus gadus, viņš nākamgad var kļūt par pirmo latvieti, kuru izvēlēsies ASV ļoti populārās Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta ceremonijā un kurš atvērs durvis uz miljardus vērto industriju.

Svētdien Tampā jau 55. reizi tiks izspēlēts leģendām apvītais "Super Bowl" mačs, kurā tiksies mājinieki "Buccaneers" un Kanzassitijas "Chiefs". Amerikāņu futbola fanu netrūkst arī mūsu platuma grādos, bet tuvāko gadu laikā viņu pulks var pieaugt vēl nebijušos apmēros, jo ASV studentu čempionāta (NCAA) spēcīgākajā pirmajā divīzijā spēlē 198 centimetrus garais un 147 kilogramus smagais Rūsiņš, kurš ir apņēmies iekarot profesionālo sportu.

Trīs spēles un iegūta stipendija

Rūsiņam šis ir piektais gads Virdžīnijas štatā esošajā Libertī Universitātē, un pēdējos pāris gados viņš kļuvis par šīs skolas amerikāņu futbola komandas "Flames" aizsardzības līnijas balstu, piedaloties teju katrā NCAA mačā. Latvietis uz ASV pārcēlās 2015. gadā – pēc tam, kad amerikāņu futbolu bija spēlējis vien pāris mēnešu.

"Pēc 12. klases absolvēšanas Latvijā beidzu spēlēt Jaunatnes basketbola līgā, vajadzēja atrast jaunu skriešanas sporta veidu. Ar tēti aizbraucām uz Tieslietu ministrijas sporta spēlēm, kur bija treneris no regbija. Redzot, kā tur sportoju, viņš man piedāvāja sākt trenēties regbijā. Regbijs nekad nav īpaši interesējis, bet vienmēr domājām. ja es dzīvotu ASV, tad noteikti spēlētu amerikāņu futbolu," atceras 24 gadus vecais Rūsiņš. "Internetā atradu vienīgo amerikāņu futbola komandu Latvijā "Riga Lions", lai saprastu, kā viss notiek. Nospēlēju trīs spēles, un viss bija ļoti labi. "Riga Lions" komandas treneris Mets Kesindžers, kurš iepriekš bija strādājis NCAA otrajā divīzijā, ieteica man izmēģināt spēkus ASV. Viņš manī redzēja potenciālu."

Ar to arī sākās Ralfa ceļš pretī mācībām koledžā. Pēc Kesindžera ieteikuma par došanos otrpus okeānam tapis video ar labākajām Rūsiņa epizodēm "Riga Lions" spēlēs. Materiāls pārsūtīts koledžām ASV, no kurām vairākas uzaicināja raženo latvieti uz vienas dienas nometnēm. Kaut arī Ralfa prasmes amerikāņu futbolā vēl bija ierobežotas, ļoti noderēja viņa iemaņas no basketbola un džudo, kur, starp citu, junioru līmenī bijis pat labākais Latvijā. Abos sporta veidos carnikavietis piedalījās arī Eiropas Jaunatnes olimpiādēs. Noīrējis auto, viņš 2016. gada vasarā devās cīnīties par vietu kādā no ASV koledžu amerikāņu futbola programmām. "Libertī Universitāte man iepatikās vislabāk no visām skolām, kuras izrādīja par mani interesi, līdz ar to nolēmu, ka spēlēšu šajā universitātē, nevarēju apstiprināt piedāvājumus no pārējām skolām." Rudenī Ralfs tur uzsāka studijas politikas zinātnē, bet, ņemot vērā nonākšanu amerikāņu futbola komandā, viņš ieguva stipendiju. Pretējā gadījumā par mācībām būtu jāmaksā aptuveni 40 000 dolāru gadā.

Lielais mērķis – NFL drafts

Rūsiņš neslēpj, ka sākums Libertī Universitātē bijis grūts gan sportā, gan mācībās. "Pirms ierados ASV, biju saskatījies filmas par šejienes koledžu dzīvi – ka nav jāmācās, varu vienkārši spēlēt futbolu. Jau pirmajā semestrī sapratu, ka daudzo mājasdarbu dēļ tā nav patiesība. (smejas) Sākumā arī lielās slodzes futbolā dēļ domāju, ka būs grūti pierast, tomēr spēju sabalansēt mācības ar treniņiem, un problēmas ar mācībām tāpēc nebija. No tiem, kuri šeit nemācās, ātri atbrīvojas. Ja kādā priekšmetā ir nesekmīga atzīme, futbolu spēlēt nedrīksti. Paldies Dievam, man tāda situācija nav bijusi, bet sākumā treneri teica, ka, ja būs daudz iekrāto mājasdarbu, tad riskēju ar netikšanu laukumā."

"Universitātē visi zina, ka spēlējam futbolu, bet, neskatoties uz to, ko rāda filmās, mums jābūt piezemētiem, jo ārpus laukuma esam tādi paši studenti kā visi citi," skaidro Rūsiņš.

Otrajā mācību gadā Ralfs pārrāva ceļgala krustenisko saiti, kas nozīmēja visas sezonas izlaišanu, tomēr savainojumu izārstēja un atgriezās komandā. Lai arī amerikāņu futbols ir diezgan traumatisks sporta veids, Rūsiņam veselības likstas lielākoties metušas līkumu. 2019. gadā viņš ieguva bakalaura grādu politikas zinātnē, bet šogad viņš tajā absolvēs jau maģistra programmu. Sekmes mācībās latvietim vienmēr bijušas labas – vidējā atzīme 3,5 no 4 iespējamiem "Grade Point Average" (GPA), kas vienkāršākos vārdos ir A- līmenis. Ņemot vērā, ka traumas dēļ vienu gadu futbolā nācās izlaist, latvietis universitātē var palikt ilgāk, ko viņš arī izmantos un NFL draftam pieteiksies nākamgad.

"Spēlēšu vēl vienu gadu, lai varētu mazināt tos mīnusus, kas man bija pagājušajā sezonā, jo gribu NFL draftā tikt pēc iespējas augstāk un spēlēt profesionāli," ambīcijas neslēpj Rūsiņš. "Man jāpiestrādā pie dažiem tehniskajiem elementiem – ātrāk jāspēj atbrīvoties no pretinieka, dažreiz pie "double-team" man apstājas kājas, tāpat arī jāuzlabo stāja. Tie ir mazi mīnusi, taču darbs pie tiem ir nepieciešams."


Ralfs Rūsiņš (pa labi) ir pretinieku uzbrukumu bieds. Foto: liberty.edu/flames

Apstākļi kā profesionālajā sportā

Drafts šogad gaidāms aprīļa un maija mijā, un Rūsiņš atklāj, ka varētu piedalīties jau tajā, taču treneri un NFL skauti ieteikuši, ka būtu labāk vēl vienu gadu palikt universitātes paspārnē. "Ja būtu gājis uz draftu jau šogad, es, visticamāk, tiktu izvēlēts starp pēdējiem vai kļūtu par brīvo aģentu. Paliekot universitātē, man ir iespēja iegūt augstāku pozīciju nākamā gada draftā."

Pagājusī sezona Libertī "Flames" komandai bija necerēti veiksmīga. Futbola programma FBS līmenī tai vēl ir jauna un apgriezienus ieguvusi vien pēdējos gados, un kā neatkarīga vienība tā nav nevienā no konferencēm, tāpēc spēļu pret vadošajām NCAA universitātēm ir maz. Aizvadītajā sezonā komanda sasniedza teju izcilu bilanci – desmit uzvaras un viens zaudējums. Tas nacionālajos rangos ļāva pakāpties uz vēl nebijušies augstumiem – "Associated Press" veiktajā ekspertu aptaujā "Flames" bija 17. vietā, bet treneru vērtējumā ieņēma 18. pozīciju. Pirms iepriekšējās sezonas Libertī Universitātes komanda vēl ne reizi nebija iekļuvusi šo aptauju Top25.

Savus mačus Libertī komanda aizvada Artura Viljamsa vārdā nosauktajā stadionā, kas uz spēlēm spēj pulcēt 25 000 skatītāju. Rūsiņš norāda, ka normālos apstākļos tas parasti ir pilns, taču Covid-19 dēļ iepriekšējā sezonā varēja ielaist ierobežotu skaitu apmeklētāju. ASV arī studentu futbols ir cieņā, un latvietis ir spēlējis arī 80 000 skatītāju priekšā. Augumā raženais aizsardzības līnijas spēlētājs arī slavē universitātes teritoriju, norādot, ka pēdējos gados tās objektu attīstībā investēti desmitiem miljoni dolāru. Šīs skolas sportistiem esot nodrošināti profesionāļiem līdzīgi apstākļi. Plānā ir arī paplašināt Viljamsa stadionu, uzceļot tribīnes abos laukuma galos.

Jāuzkrāj mači pret labām komandām

Šobrīd studentu futbolā ir starpsezona. Jaunā sezona sāksies vien gada otrajā puse, bet Ralfs tai gatavojas ar trim treniņiem dienā. "No rīta parasti skrienam, tad man ir arī nodarbība svaru zālē, un dienu noslēdzu ar individuālo treniņu. Paralēli tam visam video analizēju NFL spēlētājus un savu sniegumu. Laika diezgan pamaz. Mācos pa vakariem.”"

Runājot par futbolu, Rūsiņš saka, ka viņam jāpilnveido tehnika. Jāiegūst lielāka spēļu prakse pret "Power-5" divīziju komandām, ar kurām vidēji ir četras spēles gadā, taču NFL skauti tieši šādus mačus vēro biežāk un novērtē spēlētājus pret augsta līmeņa pretiniekiem.

"Man vajag spēles tieši pret augstākā plaukta universitātēm, lai skauti varētu labāk izvērtēt manas spējas. Tēmēju uz to, tāpēc universitātē palieku vēl vienu gadu. Visvairāk spēlētāju tiek draftēti no spēcīgo konferenču "Power-5" komandām, taču pērn biju uzaicināts uz diviem "Pro Ball", kur NCAA komandu labākie spēlētāji atrādās skautiem," atklāj Rūsiņš. Viņš uzskata, ka laukumā ļoti labi prot apturēt ieskrējušos pretiniekus un strādāt “double team” situācijās. Latvietis arī bieži analizē labāko NFL aizsardzības līnijas futbolistu spēli, bet konkrētām šīs līgas komandām viņš līdz nesekojot.

Interese no vairākām NFL komandām

Rūsiņš domā, ka viņam nākamgad ir diezgan labas izredzes tikt izraudzītam NFL draftā un tādējādi kļūt par pirmo Latvijas sportistu šajā līgā. Līdz šim šajā čempionātā spēlējuši trīs latviešu izcelsmes ASV pārstāvoši futbolisti – Vilnis Ezeriņš, Pols Grasmanis un Markuss Zuševics.

"Pēc būtības man ir vienalga, kurā kārtā mani izvēlētos – lai tikai draftē! (smejas) Latvietim iekļūt NFL ir ļoti sarežģīti. Latvijā amerikāņu futbols ir praktiski neattīstīts. Pat, ja mani draftā izvēlētos kā pēdējo, es būtu ļoti apmierināts. Man teica, ka es jau šogad draftā būtu figurējis sestajā septītajā raundā, bet tās ir tikai runas – nekas nav apsolīts," profesionālā sporta skarbo realitāti atgādina Rūsiņš. NFL draftā ir septiņas kārtas. "Draftētiem spēlētājiem ir lielāka iespēja saņemt līgumu."

Zīmīgi, ka pēdējos gados NFL strādājusi pie tā, lai čempionātam piesaistītu vairāk ārzemju futbolistu. Ar vēlmi ne tikai atrast jaunus talantus, bet arī veicināt līgas popularitāti ārpus ASV robežām. NFL komandā drīkst būt 53 spēlētāji, bet, ja sastāvam tiek piesaistīts starptautisks futbolists, viņš šajā limitā netiek iekļauts un ir kā "+1".

"Ja tieku NFL komandā, mani 53 spēlētāju kvotā neskaita. Tas ir ne tikai NFL, bet arī Kanādas līgā. Manuprāt, šobrīd esmu viens no labākajiem Eiropas spēlētājiem un diezgan izdevīgs futbolists NFL klubu acīs. Tāpēc palieku universitātē vēl gadu, lai piestrādātu pie tehnikas un pāris niansēm. Gribu būt pirmais latvietis, kuru izvēlas NFL draftā," apņēmīgs ir Rūsiņš. Interese par latvieti esot no vairākām NFL un arī Kanādas čempionāta komandām. Kanādā līmenis esot aptuveni līdzīgs kā NFL. "Arī tur ir labs futbols, algu līmenis arī tīri apmierinošs. Tomēr manas pozīcijas spēlētāji NFL ir ļoti pieprasīti. Viņi parasti arī tur visilgāk noturas."

Gatavs kļūt arī par juristu

"Ja pēc universitātes nespēlēšu futbolu ASV, var mēģināt to profesionāli darīt Kanādā. Tur es vēl varētu uzspēlēt, bet kaut kur Eiropā – tas mani neinteresē," ja Rūsiņam neizdosies kļūt par profesionālu futbolistu Ziemeļamerikā, viņš ir gatavs atgriezties Latvijā un papildus iegūtajai izglītībai ASV iecerējis studēt jurisprudenci, sekojot vairāku ģimenes locekļu pēdās. "Ja neīstenosies futbolista sapnis, braukšu mājās uz Latviju. Man ASV nekad īsti nav gribējies palikt. Šeit nekad neesmu pilnībā juties kā mājās. Te viss it kā ir baigi forši, bet Latvija tomēr ir mana dzimtene un mājas. Gribu dzīvot tur, nevēlos palikt ārzemēs."

Kaut arī amerikāņu futbolu spēlē vien dažus gadus, Ralfs neslēpj, ka ir iemīlējies šajā sporta veidā. Latvijā viņš ilgu laiku nodarbojās ar džudo un basketbolu, taču tie tik lielu gandarījumu nav spējuši dot. 16 gadu laikā gūtās iemaņas džudo, piemēram, satvēriens un sekošana katrai pretinieka kustībai noder arī amerikāņu futbolā, un tās atzinīgi novērtējot NFL skauti.

Tomēr, lai nokļūtu profesionālā sporta virsotnēs, liela nozīme ir ne tikai talantam un prasmēm, bet arī cilvēciskajām īpašībām. To nenoliedz arī Rūsiņš. "Jābūt profesionālim. Skauti universitātes treneriem vaicā, kāda ir mana uzvedība un attieksme. Viņiem patīk, ja strādā un proti sabalansēt savu laiku. Tu vari būt lielisks spēlētājs, bet, ja esi paviršs un treniņos necenties, skauti to pamanīs. Aktuāls ir arī treneru tirgus – viņi maina skolas vai dodas uz NFL, tāpēc viņiem vērtējumā par spēlētāju personībām jābūt patiesiem."


Ralfs Rūsiņš (baltajā tērpā) savulaik bija arī daudzsološs džudists.

"Rūsiņam ir talants, lai spēlētu NFL"

Tam, ka Rūsiņā ir ieaudzināta darba ētika, sarunā ar Sportacentrs.com piekrīt arī Libertī "Flames" aizsardzības līnijas treneris Džošua Eldridžs, kura tiešā pakļautībā atrodas Latvijas sportists. "Lai kļūtu par labāku spēlētāju, Ralfs ļoti daudz strādā papildus, kas daudz ko liecina par viņa raksturu, un tas ir lielisks piemērs tieši gados jaunākiem futbolistiem. Viņa priekšrocība noteikti ir auguma parametri, ko joprojām jāmācās izmantot. Ralfs amerikāņu futbolā vēl ir relatīvi nenobriedis, tāpēc katru dienu tiek apgūts kas jauns. Varu godīgi pateikt, progress ir katru dienu. Tāpat viņam joprojām ir jāstrādā pie spēles izpratnes."

Pats Rūsiņš pret darbu attiecoties ļoti nopietni un nevarot atļauties, ka viņam sakāpj galvā. "Jāturpina strādāt tā, it kā iepriekšējās sezonas nemaz nebūtu bijis. Arī treneri no manis gaida, ka būšu līderis. Nevaru tāds būt tikai vārdos, man to ir jāapliecina arī spēlēs un treniņos. Ir jāstrādā un jārāda piemērs jaunajiem," jau pagājušajā sezonā Ralfs bija viens no vecākajiem komandā, bet nākamajā sezonā viņš noteikti būs vecākais. "Jārāda piemērs, nevaru atļauties nenopietnu attieksmi."

Arī Eldridžs uzskata, ka Rūsiņā ir potenciāls spēlēt profesionāli – latvietis par sevi esot izsaucis pieklājīgu interesi no NFL komandām.

"Nav daudz cilvēku ar šādiem auguma parametriem. Ralfs var spēlēt vairākās pozīcijās un būt noderīgs dažādos izvietojumos,” uzskata speciālists. "Jau pagājušajā sezonā vairāki skauti runāja ar Ralfu, lai noskaidrotu, vai viņš pieteiksies draftam vai arī vēl vienu gadu paliks universitātē. Viņam ir talants, lai spēlētu NFL."

Juris Miņins, Sportacentrs.com amerikāņu futbola eksperts

"Lai arī kopumā NFL draftā izvēlas 257 jaunos futbolistus, aizsardzības līnijas iekšējie aizsargi no visiem veido vien aptuveni septiņus procentus, jeb tie ir 20 spēlētāji ik gadu. Vai Ralfs ir šajā divdesmitniekā? Nez vai, taču pozitīvi, ka viņš šobrīd tam ir daudz tuvāk nekā bija pirms gada.

Jau sezonas laikā koledžu futbola apskatnieki atzīmēja, ka Ralfs varētu būt interesants ilgtermiņa prospekts, izceļot gan viņa fiziskos parametrus, gan to, ka viņš spēlē daudz nobriedušāku un gudrāku futbolu. Lai arī statistiski ceturtā koledžu futbola sezona viņam bija sliktāka par trešo, jo tika veikti 34 tvērieni un viens "seks" (2019. gada sezonā attiecīgi 60 tvērieni un divi "seki"), Ralfs laukumā bija pamanāms un prata ne tikai apturēt skrējienus, bet arī atbilstošās situācijās izdarīja spiedienu uz pretinieku saspēles vadītājiem, radot iespējas komandas biedriem apturēt uzbrukumus priekšlaicīgi. Īsāk sakot, viņš darīja visu, kas viņa pozīcijas spēlētājam ir jādara.

Pie plusiem ir jāmin Ralfa fiziskie parametri, kas ir ir viņa spēles pozīcijai teju ideāli – 195 centimetri un 145 kilogrami. Lai arī latvietis nebija un visdrīzāk arī nebūs pats ātrākais spēlētājs laukumā, 40 jardu (aptuveni 36.5 metri) sprintu, kas amerikāņu futbolā ir galvenais ātruma tests, viņš ir veicis 5.02 sekundēs. Tas ir ātrāk, nekā vidēji šo distanci veic smagie aizsardzības līnijas viduča spēlētāji.

Tāpat, redzot kā Rūsiņš progresē, viņš noteikti ir ļoti gudrs un apmācāms spēlētājs, kas treneriem bieži vien ir svarīgs faktors jaunā spēlētāja izvēlē.

Tiesa, objektīvi vērtējot, Ralfs pašu futbola spēli un tās nianses vēl aizvien tikai apgūst, jo ASV ieradās teju kā balta lapa. Tāpat viņš nav tāds fiziskās formas frīks, kāds savulaik bija Igaunijas pārstāvis Marguss Hunts – bijušais vairākkārtējais Eiropas un pasaules jauniešu čempions diska mešanā un lodes grūšanā.

Atgriežoties pie Rūsiņa iespējām tikt draftētam, daudz kas būs atkarīgs no tā, kas notiks līdz pašai jauno spēlētāju izvēles ceremonijai. Jā, Ralfs ir interesants jaunais censonis, taču viņam sevi vēl būs jāpierāda neskaitāmos fiziskās sagatavotības un futbola prasmju testos, intervijās ar komandām. Ja viņš sevi parādīs no labākās puses, pastāv varbūtība, ka pēdējās drafta kārtās kāda komanda viņu arī paņem.

No otras puses, profesionālajā futbolā draftam nav tik liela nozīme kā hokejā vai basketbolā, jo tūdaļ pēc tā komandas slēdz līgumus ar tiem, kuri nav tikuši pie savām pirmajām darba vietām jeb ar nedraftētajiem brīvajiem aģentiem. Šis otrais variants ar līguma slēgšanu jau pēc NFL drafta Ralfa gadījumā, manuprāt, arī ir pats reālākais, un teikšu, ka pat ar ļoti augstu varbūtību."

  +4 [+] [-]

, 2021-02-05 13:08, pirms 3 gadiem
Lai viss izdodas Rūsiņam!!
Gaidīsim uznācienu NFL!!!!!
P.s. Šādi raksti viss vairāk iet pie sirds! +

  -3 [+] [-]

, 2021-02-05 14:16, pirms 3 gadiem
Esmu tikai par, man interesē tas sports taktisko gājienu dēļ, jo bieži vien tuvu rezultātu gadījumā uzvar tie, kas vairāk zina noteikumus.
Pozitīvi, ka Miņins atzina, ka 145kg 5 sekundes ir ļoti labs rādītājs, jo jau psrs laikos skolā 30 metri uz 5 ballēm bija jāskrien ap 3,5 sekundēm. Ir pilnīgi normāli, ka ASV uz ielām ir pilns ar sprinteriem, lai 10sekundēs 100metri mācētu pazust no mentiem ar zāli kabatā. Viņa vecums ceļi un krusteniskās saites ir problēma, un nemaz nebrīnos, ka vienu reiz jau pārrāva saites. Slodze uz ceļiem ir ļoti liela.
Seks - saspēles vadītāja jeb qvoterbeka noguldīšana. Ja to spēj vienu reizi katrā spēlē, tas norāda uz spēlētāja pareizu pozīcijas izvēli, māņu kustības, fiziskais, tādā veidā ceļ savu vērtību.
Regbijs ir bijis ap 700% pārāks par NFL, jo regbiju spēlē veči, kamēr futbolu dzelžos iepakoti mīkstie.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 14:20, pirms 3 gadiem
lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 14:42, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Seks - saspēles vadītāja jeb qvoterbeka noguldīšana. Ja to spēj vienu reizi katrā spēlē, tas norāda uz spēlētāja pareizu pozīcijas izvēli, māņu kustības, fiziskais, tādā veidā ceļ savu vērtību.
Rakstā minēts 1 "Seks" sezona nevis spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 15:27, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Esmu tikai par, man interesē tas sports taktisko gājienu dēļ, jo bieži vien tuvu rezultātu gadījumā uzvar tie, kas vairāk zina noteikumus.
Pozitīvi, ka Miņins atzina, ka 145kg 5 sekundes ir ļoti labs rādītājs, jo jau psrs laikos skolā 30 metri uz 5 ballēm bija jāskrien ap 3,5 sekundēm. Ir pilnīgi normāli, ka ASV uz ielām ir pilns ar sprinteriem, lai 10sekundēs 100metri mācētu pazust no mentiem ar zāli kabatā. Viņa vecums ceļi un krusteniskās saites ir problēma, un nemaz nebrīnos, ka vienu reiz jau pārrāva saites. Slodze uz ceļiem ir ļoti liela.
Seks - saspēles vadītāja jeb qvoterbeka noguldīšana. Ja to spēj vienu reizi katrā spēlē, tas norāda uz spēlētāja pareizu pozīcijas izvēli, māņu kustības, fiziskais, tādā veidā ceļ savu vērtību.
Regbijs ir bijis ap 700% pārāks par NFL, jo regbiju spēlē veči, kamēr futbolu dzelžos iepakoti mīkstie.
40 jardi 5.08 sekundēs ir vidējais DT pozīcijas laiks. TOPi skrien ātrāk (pārliecinoši zem 5 sekundēm).

Par regbiju un NFL - pilnīgi lieka diskusija, jo, pirmkārt, katram savs un tāpat kā hokeja fanu nepārliecināt par basketbola pirmklasīgumu, tā arī te, otrkārt, amfutbolā atļautā robežas ir daudz tālāk nekā regbijā, tāpēc arī viss ekipējums. Abos sportos bez TOP fiziskās sagatavotības un rakstura nav ko darīt.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 18:14, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 40 jardi 5.08 sekundēs ir vidējais DT pozīcijas laiks. TOPi skrien ātrāk (pārliecinoši zem 5 sekundēm).

Par regbiju un NFL - pilnīgi lieka diskusija, jo, pirmkārt, katram savs un tāpat kā hokeja fanu nepārliecināt par basketbola pirmklasīgumu, tā arī te, otrkārt, amfutbolā atļautā robežas ir daudz tālāk nekā regbijā, tāpēc arī viss ekipējums. Abos sportos bez TOP fiziskās sagatavotības un rakstura nav ko darīt.
Šis gan nav no Latvijas bet varētu būt pirmais Bērziņs https://gostanford.com/sports/footb...

  +2 [+] [-]

, 2021-02-05 19:24, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Šis gan nav no Latvijas bet varētu būt pirmais Bērziņs https://gostanford.com/sports/football/roster/logan-berzins/17903
Paldies ar kārtējo par padalīšanos ar info.

Paskatoties viņa CV izskatās, ka ir jēga pat cerēt, ka, ja vien pašam būs gribēšana un veselība (kas DAUDZUS Amerikas latviešus ir "nokāvusi" ceļā uz NFL), tad ir visas iespējas tikt līdz profesionālajam futbolam.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-05 20:27, pirms 3 gadiem
Jau sen atpakaļ Viskonsīnas Vilnis Ezeriņš 4 gadus spēlēja pie slavēnā Vinca Lombardī Vašingtonas Redskinos. Nesen vēl 2013. gadā Čikāgas Markus Zuševics spelēja Toma Breidija Jaunaglijas Patriotos, bet pēc tam Ņujorkas dDetos, kur arī tika atlaists. Pols Grasmanis spēlēja ar Čikāgas Lāčiem, bet pretstatā pirmajiem diviem lāga latviski nerunāja. Latvijas pilsonis Dr. Bertrams Zariņš vairākus gadus bija Patriotu ārsts.

     [+] [-]

, 2021-02-05 20:49, pirms 3 gadiem
40 jardi 5.08 sekundēs ir vidējais DT pozīcijas laiks. TOPi skrien ātrāk (pārliecinoši zem 5 sekundēm).


4,2 apmēram, vai 4,3 labākie skrien...man tā liekās

     [+] [-]

, 2021-02-05 20:49, pirms 3 gadiem
grego rakstīja: Jau sen atpakaļ Viskonsīnas Vilnis Ezeriņš 4 gadus spēlēja pie slavēnā Vinca Lombardī Vašingtonas Redskinos. Nesen vēl 2013. gadā Čikāgas Markus Zuševics spelēja Toma Breidija Jaunaglijas Patriotos, bet pēc tam Ņujorkas dDetos, kur arī tika atlaists. Pols Grasmanis spēlēja ar Čikāgas Lāčiem, bet pretstatā pirmajiem diviem lāga latviski nerunāja. Latvijas pilsonis Dr. Bertrams Zariņš vairākus gadus bija Patriotu ārsts.
Oficiālā statistika gan neuzrāda Ezeriņa spēlēšanu Vašingtonā, tik Losandželosā.
Turklāt, Ezeriņa vienīgā NFL sezona bija 1968. gadā, kad Lombardi bija Grīnbejā, bet Vašingtonā Vinss strādāja tikai 1969. gadā.

Lai gan es pieļauju, ka par tik seniem notikumiem cipari var nebūt precīzi, taču tad prasās plašāks skaidrojums.

     [+] [-]

, 2021-02-05 20:51, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: 40 jardi 5.08 sekundēs ir vidējais DT pozīcijas laiks. TOPi skrien ātrāk (pārliecinoši zem 5 sekundēm).


4,2 apmēram, vai 4,3 labākie skrien...man tā liekās
Skrien, bet tie jau nav DT, bet gan ātro pozīciju WR, RB, CB pārstāvji.

     [+] [-]

, 2021-02-05 21:25, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Skrien, bet tie jau nav DT, bet gan ātro pozīciju WR, RB, CB pārstāvji.
Un Maiks Viks

Veiksmi čalim

     [+] [-]

, 2021-02-05 22:06, pirms 3 gadiem
M8archa rakstīja: Un Maiks Viks

Veiksmi čalim
Vika rezultāts PRO day (ne Scouting combine, kas ir svarīgi) bija 4.33, Lamāram Džeksonam - 4.34.
Priekš QB, protams, tas ir ātri (pie normāla rezultāta 4.6-4.8), taču kopumā - tas nav pat pirmā divdesmitnieka rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 22:07, pirms 3 gadiem
Šautauts Ivo Zonnem, ka sponsorēja Ķeizīša censoņus.

     [+] [-]

, 2021-02-05 22:41, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vika rezultāts PRO day (ne Scouting combine, kas ir svarīgi) bija 4.33, Lamāram Džeksonam - 4.34.
Priekš QB, protams, tas ir ātri (pie normāla rezultāta 4.6-4.8), taču kopumā - tas nav pat pirmā divdesmitnieka rezultāts.
Kyler Murray saka, ka 4.3 skrienot. Arī uz aci skatoties, ātrākais QB līgā.

     [+] [-]

, 2021-02-05 23:01, pirms 3 gadiem
Mixes rakstīja: Kyler Murray saka, ka 4.3 skrienot. Arī uz aci skatoties, ātrākais QB līgā.
Varbūt, taču NFL teicēju gadījumā vienmēr ir jāuzdod precizējošie jautājumi, jo skriet 40 jardus 4.3 un darīt to pēc pirmsdrafta testu noteikumiem ne vienmēr izrādās viens un tas pats.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 23:36, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Oficiālā statistika gan neuzrāda Ezeriņa spēlēšanu Vašingtonā, tik Losandželosā.
Turklāt, Ezeriņa vienīgā NFL sezona bija 1968. gadā, kad Lombardi bija Grīnbejā, bet Vašingtonā Vinss strādāja tikai 1969. gadā.

Lai gan es pieļauju, ka par tik seniem notikumiem cipari var nebūt precīzi, taču tad prasās plašāks skaidrojums.
2 pirmssezonas spēles viņš tur bija

Ezeriņam Vašingtona
nepaveicas
Amerikāņu paveida profesionālajam futbolistam Vilnim Ezeriņam, kas no Losandželosas pārnāca uz Vašingtonu D.C., neizdevās nostabilizēties Redskinu vienībā. Pēc divām priekšsezonas sacensībām, kurās vašingtoniešl uzvarēja Čikāgu un zaudēja Bafalo, trenētājs Vlnss Lombardijs Vilni kopā ar vairākiem citiem spēlētājiem no vienības atbrīvoja.

     [+] [-]

, 2021-02-05 23:42, pirms 3 gadiem
Bet ja runājam par latviešu izcelsmes spēlētājiem tad CFL arī 3 latvieši ir bijuši Leo Ezeriņš no Vinipegas un Elmārs Sproģis un Egils (Gil) Petmanis no Toronto. Pēdējais pat ir Grey cup izcīnijis.

     [+] [-]

, 2021-02-05 23:43, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Bet ja runājam par latviešu izcelsmes spēlētājiem tad CFL arī 3 latvieši ir bijuši Leo Ezeriņš no Vinipegas un Elmārs Sproģis un Egils (Gil) Petmanis no Toronto. Pēdējais pat ir Grey cup izcīnijis.
Pirmais arī.

     [+] [-]

, 2021-02-06 03:06, pirms 3 gadiem
Raksts taču par Ralfu!! Lai viņam veiksme, un viss izdodas!!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-06 03:10, pirms 3 gadiem
Varam vairāk rakstīt par NFL? Būtu super, par super bowl uz rītdienu, tur pārnest komentārus.

     [+] [-]

, 2021-02-13 16:07, pirms 3 gadiem
Palasot šo rakstu un komentārus - jāsaka, ka par Zuševicu biju dzirdējis. Par Ezeriņu tā garām ejot. Bet vienalga interesanti, ka ir tomēr mums arī vīri, kas lauž šķēpus mūsu platuma grādiem tik eksotiskā sporta veidā kā amerikāņu futbols.
Šis sporta veids mums ir tikpat eksotisks kā krikets un beisbols. Pat nemaz nezinu vai tur maz kāds mūsējais ir. Kaut gan beisbolā bija dzirdēts, ka kāds mūsējais ir.