Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Arizona un Sandjego paliek

Juris Miņins
Juris Miņins

Arizona un Sandjego paliek
Larijs Ficdžeralds
Foto: AP

Nacionālās Futbola Līgas (NFL) izslēgšanas spēles aizvadītajā naktī ir sākušās ar diviem pārsteigumiem - Arizonas "Cardinals" ar 30:24 pārspēja Atlantas "Falcons", bet Indianapolisas "Colts" spēles pagarinājumā zaudēja Sandjego "Chargers" ar 17:23.

Arizonas "Cardinals" - Atlantas "Falcons" (30:24)

Lieliska saspēle ar malējiem uzbrucējiem, stabila pussargu spēle un lieliski momenti aizsardzībā ļāva Arizonas "Cardinals" pārspēt gada labākā NFL uzbrukuma debitanta Meta Raiena vadītos Atlantas "Falcons".

Spēles pirmajā ceturtdaļā lieliska izspēle izdevās arizoniešu saspēles vadītājasm Kurtam Vorneram, kad viņš ar 42 jardu tālu piespēli ieskaites zonā "atrada" Lariju Ficdžeraldu. Arī nākamā rezultatīvā izspēle no "Cardinals" bija visai iespaidīga - Kurts Vorners atdeva piespēli Ankvanam Boldinam, kurš veica 71 jardu tālu skrējienu, kas beidzās tikai ieskaites laukumā. Diemžēl pēc šīs izspēles Boldins guva kājas savainojumu, kas viņam liedza piedalīties nākamajās izspēlēs.

Taču Atlanta arī vēl nebija gatava padoties. Līdz puslaika pārtraukumam vispirms Maikls Tērners, bet vēlāk Džastins Pīls (izspēlē, ko deva pirms tam pārķerta Vornera piespēle) guva 14 punktus (abi Džeisona Īlama sitieni bija precīzi) un "Falcons" jau bija vadībā.

Cik labi Atlantai beidzās pirmais puslaiks, tik slikti pagāja otrais - kļūdas piespēlēs, zaudētas bumbas, vairākas reizes apturēts saspēles vadītājs pirms piespēles izdarīšanas (vienreiz - gala zonā). Šādas kļūdas "Cardinals" nevarēja piedot un tāpēc Antrels Rols veica piezemējumu (27 jardu tālu) pēc atlantiešu zaudētās bumbas, bet vēlāk, nu jau "savā" izspēlē arizonieši guva vēl septiņus punktus pateicoties Tima Haitauera četrus jardus tālajam skrējienam. Mača pēdējā ceturtdaļā pēc Rodija Vaita piezemējuma iespējas "izraut" uzvaru "Falcons" vienībai vēl bija, taču tās tā arī palika par iespējām. Izšķirošā epizode pienāca divas minūtes pirms cīņas beigām, kad Atlanta, kam Džo Abrahama lieliskā spēle bija devusi pēdējo reālo cerību atgūt bumbu, rupji kļūdījās aizsardzībā, ļaujot Vorneram ar patālu piespēli atrast komandas balsta uzbrucēju Speču un iegūt jaunus četrus uzbrukumus, ko Arizona vairs pat necentās izmantot.

Pēc spēles abu komandu treneri un spēlētāji atzīmēja "Cardinals" lielisko spēli visās pozīcijās, sevišķi aizsardzībā. "Mēs nevarējām spēlēt skriešanas izspēles, viņi ("Cardinals" - aut.) tās nosedza", sacīja "Falcons" malējais uzbrucējs Rodijs Vaits, "tieši tāpēc mēs, var būt par daudz sākām paļauties uz piespēlēm, kas tomēr nav mūsu stiprā puse un tāpēc tikām sodīti." Savukārt Adrians Vilsons spēles iznākumu komentēja šādi: "Pirms cīņas bija daudz runu par to, ka "Falcons" ir ļoti priecīgi, ka var spēlēt šeit izslēgšanas spēlēs - aut.... Tagad viņi tik priecīgi vis nav."

Sandjego "Chargers" - Indianapolisas "Colts" (23:17)

Maikls Tērners, Darens Sprolzs... Indianapolisa jau otro sezonu pēc kārtas mācās Sandjego "Chargers" rezerves pussargu vārdus - otrā sezona pēc kārtas, kad tieši viņi "norok" visus "Colts" lielos plānus.

Spēle sākās ar Džozefa Adaja piezemējumu pirmajā ceturtdaļā, taču otrajā pārāki bija "Chargers" futbolisti. Vispirms piezemējumu veica Ladeinians Tomlinsons, kurš vēl neilgi pirms spēles nezināja vai varēs piedalīties mačā, bet vēlāk rezultatīvs bija jau pieminētais Darens Sprolzs. Uz šādu izrāvienu viesi spēja atbildēt vien ar Adama Vinatjeri 43 jardus tālu brīvsitienu.

Spēles otrajā puslaikā lieliska izspēle izdevās Indianapolisas vienībai, kad šīs sezonas NFL vērtīgākais spēlētājs Peitons Menings atdeva 73 jardus tālu piespēli Redžijam Veinam, kurš arī izvirzīja "Colts" vadībā ar 17:14, taču prieki nebija ilgi, jo mača pēdēja ceturtdaļā Neits Keidings realizēja 26 jardus tālu brīvsitienu, kas nozīmēja, ka šajā mačā uzvarētājs tiks noteikts pagarinājumā.

Izšķirošie momenti spēles pagarinājumā sākās jau, kad komandas, metot monētu, noskaidroja, kuri sāks uzbrukt pirmie. Veiksmīgā loze tika Sandjego futbolistiem un viņi to arī izmantoja. Darens Sprolzs, kurš pie lielāka spēlēšanas laika tika "pateicoties" Tomlinsona savainojumam, "piebeidza" Indianapolisas nogurušo aizsardzību - 22 jardu skrējiens, PIEZEMĒJUMS! NFL MVP Peitons Menings varēja tikai noskatīties kā viņam šī sezona beidzas... .

"Zaudēt izslēgšanas speļu turnīrā vienmēr ir slikti", sacīja pats Peitons, "mums bija iespējas uzvarēt, labas iespējas, taču mēs tās nepratām izmantot." Savukārt mača varonis Sprols pēc spēles sacīja tā: "Kad pirms izspēles nosauc tavu numuru, vienmēr ir jābūt gatavam. Pēc tās zaudētās bumbas es vēl ilgi pārdomāju to momentu, ar šo piezemējumu esmu atspēlējies!"

Izmantotie resursi:
nfl.com

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 10:18, pirms 15 gadiem
Kārtējo reizi Colts apraujas lielajās spēlēs.Žēl gribējās lai tālāk tiek

     [+] [-]

, 2009-01-04 10:56, pirms 15 gadiem
Es gan neuzskatu ka Arizonas uzvara ir liels pārsteigums, jo viņi demonstrēja ļoti saturīgu spēli visas sezonas garumā

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 11:11, pirms 15 gadiem
uldis rakstīja: Es gan neuzskatu ka Arizonas uzvara ir liels pārsteigums, jo viņi demonstrēja ļoti saturīgu spēli visas sezonas garumā
Otra vājākā divīzijas uzvarētāja (9-7) pret 11-5 komandu. Pie tam Arizona sezonas otrajā pusē, pēc divīzijas uzvarēšanas, spēlēja, teiksim tā, pavāji (atskaitot Sietlas nespējnieku sasišanu)... Pie tam viarākumā gadījumu (dažādi eksperti, par faniem nemaz nerunājot) prognozēja "Falcons" uzvaru...

     [+] [-]

, 2009-01-04 12:17, pirms 15 gadiem
Un neaizmirstam par SN fantasy spēli!

     [+] [-]

, 2009-01-04 12:42, pirms 15 gadiem
Man neparak patika colts spele

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 12:55, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un neaizmirstam par SN fantasy spēli!
A tu neaizmirsti par NBA ESPN fantasy
Cardinals man par pārsteigumu ļoti labi nospēlēja, tieši aizsardzībā. malači...
Sprolzs, nu jā, bez komentiem

     [+] [-]

, 2009-01-04 13:20, pirms 15 gadiem
jē, sensācija ir notikusi! Juri, apsveicu ar piepildījušos prognozi

     [+] [-]

, 2009-01-04 13:43, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: A tu neaizmirsti par NBA ESPN fantasy
Cardinals man par pārsteigumu ļoti labi nospēlēja, tieši aizsardzībā. malači...
Sprolzs, nu jā, bez komentiem
Neko neesmu aizmirsis, vnk man pašlaik citas fantasy spēles (komandas) ir labākās pozīcijās, tāpēc attīstu tās, bet par "atlikušajām" komandām vienalga neesmu aizmirsis...

     [+] [-]

, 2009-01-04 15:45, pirms 15 gadiem
Cards sagādāja lielu pārsteigumu ar savu spēcīgo aizsardzību. Lai gan Atlantai bija diezgan labas iespējas izvilkt uzvaru, tomēr bija nedaudz par īsu.
Vai es neteicu, ka LT SD nemaz nav vajadzīgs? Vai es neteicu, ka Spols ir starta RB nevis soliņa deldētājs aiz LT? Kas par spēli viņam! Mača varonis!

     [+] [-]

, 2009-01-04 16:29, pirms 15 gadiem
1) jau visu sezonu bija redzams, ka colts uzbrukumā spēlē 1 pats Peitons, kamēr visa izcilā ķērāju gvarde kā tādas ēnas vazājas pa laukumu.

2) Lai arī es šogad esmu pret SD, jo man ir ideoloģiski iebildumi pret 8-8 komandas atrašanos pleioffos un vēl lielāki idoloģiski iebildumi pret to, ka WC spēle notika Sandijeigo, nevar noliegt, ka vakar viņi bija labāki. Rivers, Sproles un Scifres vija lieliski. visa komanda spļē ar ar krietni lielāku iedvesmu nekā acīmredzami labāk nokomlpektētā IND.

3) nevarētu teikt, ka tiesneši notiesāja spēli, bet viens liels pāldies no SD viņiem noteikti pienākas - tika uzdāvināti 2 dauņi scoring draivos un daži penalty, ko iedeva pret IND bija diezgan soft.

     [+] [-]

, 2009-01-04 16:35, pirms 15 gadiem
Cards bija daudz labāk sagatavojušies un daudz vairāk arī vēlējās uzvarēt. Diezgan muļķīgi no Falcons puses bija gaidīt, ka viņiem ļaus tā vienkārši skriet kā visu sezonu, viņiem bija jābūt gatavākiem piespēlēt bumbu.

Chargers pret Colts bija ļoti interesanta spēle Manings savā stilā atkal čakarēja pretiniekus, bet Chargeri bija pelnījuši uzvaru jau pamatlaikā. Coltiem ļoti veicās (Chargeri uztaisīja 2 TO endzonā.. ) Esmu dzirdējis arī, ka ir tāda tradīcija, ka pirms overtime izspēles metot monētu vienmēr jāizvēlas "tails".. Manings paņēma "Heads" un arī zaudēja